Is social media goed voor seo?

+ 150

Bedrijven helpen groeien.

Google

Partner

Maandelijks

Opzegbaar

Inzicht

In rendement

Nog steeds doen er zeer veel verhalen de rondte over seo. Over wat wel en niet werkt, bestaat grotendeels consensus, maar er zijn ook onderwerpen waarover heel verschillend wordt gedacht. Een van die onderwerpen is social media. Is social media goed voor seo? De een zegt van wel, de ander zegt dat het totaal niet uitmaakt. Wat is nu het juiste antwoord? Wij leggen het graag uit, want het antwoord behoeft wat verdere uitleg dan een eenvoudig “ja” of “nee”.

Is social media goed voor seo? Dit is het eenvoudige antwoord

Het eenvoudige antwoord op de vraag of social media goed is voor je seo, luidt: ja. Alleen zoals wij al in de inleiding schreven: het is niet zo eenvoudig als een simpel ja of nee. Om dit te begrijpen, moet je kijken naar waarom social media wel al dan niet goed is voor je seo.
Social media en seo

Social media kan niet toveren

Er wordt nog wel eens voorgedaan alsof social media hét antwoord is voor je seo. Dat als je maar druk genoeg bezig bent met Facebook, Twitter en LinkedIn je vanzelf een betere indexering in de zoekmachine gaat krijgen. Dat is niet zo. Social media kan niet toveren en actief zijn op social media betekent niet dat je seo er per definitie beter van wordt.

Geloof de nay sayers ook niet

Net als de mensen die verkondigen dat social media wonderen kan verrichten voor je seo, moet je ook de nay sayers niet geloven. Mensen die stellen dat social media geen enkele invloed heeft op je seo, slaan ook de plank mis. Dat heeft het namelijk wel, alleen niet op de manier waar veel mensen aan denken.

Wat moet je doen om social media in je voordeel te laten werken op het gebied van seo?

Een van de redenen waarom social media wel degelijk een positieve invloed kan hebben op je seo, schuilt in de enorme autoriteit die de populaire social platforms hebben. Als jij hier content op produceert en distribueert en jouw bedrijfsnaam of producten, diensten of keywords worden genoemd, dan is dit voor jou een extra kans om vindbaar te zijn. Weliswaar niet met je eigen website, maar toch: je komt naar boven. Dat is dus goed voor je vindbaarheid, maar het betreft tegelijkertijd niet de seo van je eigen website. Die verbetert hierdoor niet.
Er is echter wel een andere manier waarop social media goed is voor seo. Uiteindelijk doe je met social media namelijk aan linkbuilding, ten minste: als je links naar jouw website verwerkt in je uitingen. Links vanaf social platforms kunnen een goede invloed hebben op je seo. Nog meer wanneer deze links afkomstig zijn van andere partijen met grote autoriteit. Een Facebookpagina met tienduizenden leden die naar jouw website linkt, kan je dus een hoop voordeel opleveren en de autoriteit van je website versterken.
Social media en linkbuilding
Kortom: is social media goed voor je seo? Het is vooral goed voor je vindbaarheid, maar in sommige gevallen dus ook voor je eigen seo.
 

 

gratis groeiscan?

N

Meer leads en omzet

N

Tegen lagere kosten

N

Ontdek groei kansen

N

100% vrijblijvend advies

Gerelateerde artikelen

Bedrijven die dankzij ons groeien

Advocaten bureau SAP over intelligent online

Verhuurbedrijf Huurland over Intelligent Online