SEO voor een nieuwe website

+ 150

Bedrijven helpen groeien.

Google

Partner

Maandelijks

Opzegbaar

Inzicht

In rendement

Een small business had zijn ranking had verloren als gevolg van het opnieuw ontwerpen van zijn site. Hier is wat hij deed om te helpen alles te herstellen.
 
Het herontwerpen van websites met behoud van hun SEO lijkt net op diamant snijden. Een verkeerde beweging en u zou al uw organische verkeer kunnen verliezen.
Maar in deze dagen van Google sancties, discutabele content waarschuwingen, handmatige spam acties, UGC spam waarschuwingen, enz., is het vaak verleidelijk om een site die hard getroffen is, in de vuilnisbak te gooien en opnieuw te beginnen.
De uitdaging is, dat als u niet denkt aan de SEO-kwesties, u waarschijnlijk razend snel naar de bodem afzakt. Als uw site veel organisch klassement heeft verloren en als u bezig bent met het drastisch wijzigen ervan, dan kunnen u en de rest van uw team beter dit eerst lezen.
Heeft u nog organisch verkeer? Zo ja, is dat verkeer dan van enige waarde?
Het zou kunnen dat uw site geen organic leads meer genereert zoals voor de sanctie, maar misschien genereert het nog wel enkele bezoekers. Voor u de site opnieuw ontwerpt, zou u zich moeten realiseren dat u die goede zaken op het spel zet als u er geen rekening mee houdt bij het opnieuw ontwerpen van de site.
Dit artikel is geschreven omdat het in de praktijk vaak genoeg gebeurt dat er een site wordt gebouwd zonder rekening te houden met de implicaties van SEO. Onderstaand een voorbeeld van een advocatenkantoor die haar site vernieuwde.
 
De site had duizenden pagina’s “SEO”””, dat waren in feite pagina’s geschreven gebaseerd op een enkel zoekwoord. De strategie werkte goed gedurende een jaar, zolang zij pagina’s bleven toevoegen en meer verkeer kregen. Tot het op zekere dag niet meer werkte.
De besluitvormers (de web-ontwikkelaar en de man in dienst van de onderneming die was belast met online marketing, – (deze had een andere baan overdag) hadden genoeg “deskundige” artikelen gelezen over hoe te herstellen na Google Sancties.
De site werd opnieuw gelanceerd met een veel kleinere voetafdruk en ontwaakte de volgende dag om te ontdekken dat het bijna alles van het resterende volume van de organische oorsprong had verloren. Advocatenkantoren zijn over het algemeen rustige plaatsen. Ze worden werkelijk stil wanneer de telefoons niet langer rinkelen.
 

Wel nu, waarom is dit gebeurd?

Wanneer u opnieuw een site ontwerpt, worden 3 primaire SEO-elementen beïnvloed:

1. Interne Links

Interne linkbuilding
De manier waarop u een koppeling maakt naar een pagina van andere pagina’s op de site beïnvloedt haar vermogen om goed te rangschikken. Een eenvoudige manier om erover na te denken is dat als een pagina veel interne links heeft, het waarschijnlijk een belangrijkere pagina is en dus zal die waarschijnlijk op een hogere plaats staan dan een pagina die minder interne links heeft, als alles verder gelijk is.
Als uw herontwerp het aantal interne links naar een pagina vermindert, kan die pagina dalen in het klassement. In het geval van de site van onze advocaat verloor vrijwel elke pagina interne links, met het ongelukkige resultaat tot gevolg.
 

2. Inhoud van de pagina’s

Als een pagina het woord “blauw” heeft en het in de rangorde staat voor “blauw”, dan is er een goede kans dat u uw ranking verliest voor “blauw”, als u “blauw” wijzigt in  “rood”. Wanneer een pagina opnieuw wordt ontworpen, wordt de content vaak herschreven ongeacht de zinnen waarvoor het eerder in de rangorde was geplaatst.
In het geval van onze advocaat herschreef hij elke pagina zonder echt rekening te houden met de voorwaarden waaronder ze rangschikten.
 

3. Het “SEO DNA”

De eerste twee elementen gaan over  wat er gebeurt wanneer u een pagina wijzigt, maar hoe zit het wanneer u een pagina verwijdert? Met Panda kwesties is het verleidelijk om elke pagina waarvan u denkt dat het de problemen veroorzaakt grondig te verwijderen.
Veel goeroes impliceren dat het wegwerken van discutabele content de sleutel tot de oplossing is. Echter, het kan ook goede content zijn en wanneer deze verwijdert wordt is er minder relevante content op de site wat een lagere ranking tot gevolg heeft.

Dus wat kunt u doen als dit bij u gebeurt?

In het geval van onze opdrachtgever, werden we geconfronteerd met twee keuzes:
 

1. Probeer te werken met de nieuwe website om de rankings te herstellen

Rankings herstellen
Dit zou een langzaam en duur proces worden omdat wij eerst zouden moeten onderzoeken welk verkeer voor welke zoekwoorden die oude URL’s kregen. We zouden moeten komen met een strategie om de nieuwe pagina’s aan de site toe te voegen — in feite de site herstructureren— We zouden veel nieuwe copy moeten schrijven, en een doeltreffend plan moeten ontwerpen om de oude URL’s 301 om te leiden die niet langer in gebruik waren bij relevante nieuwe URL’s. En we zouden een off-page strategie moeten implementeren.
Moeilijk te zeggen wat de hersteltijd zou zijn, maar ik zou niet verbaasd zijn als het ten minste 3-6 maanden duurde. Aangezien de site al drie maanden lang niet meer werkte als voorheen, is het veilig  te zeggen dat de klant waarschijnlijk niet graag deze strategie toepast.

2. Haal de oude website terug

Soms realiseer je je niet wat je hebt tot het verdwenen is, maar als u de nodige voorzorgsmaatregelen neemt, kunt u vaak de wijzigingen terugdraaien en krijg je een snel herstel.
Het werkt niet altijd, vooral als er veel tijd is verstreken is en de oude site 404- URL’s vaak genoeg zijn recrawled door Google, zodat ieder spoortje is verdwenen. Gelukkig, het goede nieuws over het hebben van een SMB-site is, dat Google waarschijnlijk niet zo vaak crawled.
Gelukkig stond de oude advocaat-site nog steeds op iemands harde schijf, en met een beetje moeite werden ze overtuigd de back-up terug te zetten. En hier is hoe het eruit zag:
 
Binnen een week gingen opnieuw de telefoons rinkelen. Binnen drie weken, had de site zijn hoogste organische verkeer gegenereerd in 6 maanden.
De ranking was zeker niet hersteld naar de vorige hoogten, en hij de site nog steeds kwetsbaar voor de problemen die hem om zeep hadden gebracht voordat hij weer op gang was gebracht, maar het advocatenkantoor was tenminste terug in het bedrijfsleven en nu kon er met minder risico gewerkt worden aan de nieuwe site. Voorzichtig content herschrijven om de posities te behouden cq te verbeteren. Dus als u denkt dat u bent getroffen door een Google-sanctie en iemand vertelt je de site volledig opnieuw te ontwerpen, dan zeg ik niet het niet doen. Ik zeg, zorg ervoor dat u weet wat u doet voordat u het doet, omdat de nucleaire optie vaak tot een nucleaire winter kan leiden.
Als u meer tips wilt over hoe om te gaan met dit onderwerp kunt u contact opnemen met Intelligent Online.

Bron: Search Engine Land

gratis groeiscan?

N

Meer leads en omzet

N

Tegen lagere kosten

N

Ontdek groei kansen

N

100% vrijblijvend advies

Gerelateerde artikelen

Bedrijven die dankzij ons groeien

Advocaten bureau SAP over intelligent online

Verhuurbedrijf Huurland over Intelligent Online