Zo maak je een goede anchor tekst voor seo

+ 150

Bedrijven helpen groeien.

Google

Partner

Maandelijks

Opzegbaar

Inzicht

In rendement

Wil je weten hoe je een goede seo/zo-maak-je-een-goede-anchor-tekst-voor-seo/” title=”anchor tekst”>anchor tekst voor seo maakt? Dat is begrijpelijk, want deze zogeheten anker teksten blijven belangrijk voor de seo score van jouw pagina’s. Sterker nog: nu we een tijdperk naderen waarin zoekmachines nog beter verbanden kunnen leggen en zelf informatie kunnen interpreteren, zullen deze alleen nog maar scherper gaan letten op je anchor teksten.

Zoals bij alles geldt: kwaliteit boven kwantiteit

Anchor tekst is voor seo altijd belangrijk geweest en mensen hebben hier dan ook altijd geprobeerd op de juiste manier op in te spelen. Tegenwoordig is het risico echter best wel groot dat je dit op een verkeerde manier doet.
Zoals bij alles geldt: kwaliteit gaat boven kwantiteit. Wil jij een anchor tekst voor seo verwerken op je pagina, dan is het van belang dat deze kwalitatief en relevant is.
Anchor teksten kun je op verschillende manieren verwerken in je teksten. Zo kan het een link zijn die verwijst naar een ander gedeelte op dezelfde pagina, een interne link (dus eentje die verwijst naar een van je andere pagina’s), of een uitgaande link. Voor alle soorten links geldt dat deze iets moeten toevoegen. De zoekmachine moet ervan overtuigd zijn dat de links relevant zijn, dat deze een connectie hebben met jouw tekst.
Linken om het linken, gaat dus niet langer op. Zelfs niet als je veel links zou plaatsen die van hoge kwaliteit zijn: ze moeten ook relevant zijn. Heb jij een pagina die gaat over het leggen van laminaatvloeren en elders een pagina met beoordelingen van restaurants in jouw woonplaats (een onlogisch scenario, maar dit is puur om te illustreren), zal Google een link tussen deze twee pagina’s niet relevant vinden en zul je hier niet mee scoren. Waarom? Voor jouw bezoekers is die link ook niet relevant. Dat is waar het uiteindelijk om draait.

Wees specifiek

Heel veel mensen laten kansen liggen om te zorgen voor een goede anchor tekst voor seo. Je maakt van een stuk tekst een link en geeft daarmee dus aan het belangrijk te vinden dat bezoekers hierop klikken. Achter de link schuilt namelijk een stuk relevante informatie.
Het is belangrijk dat je dit ook als danig presenteert, dat je duidelijk maakt dat er belangrijke informatie volgt en wat het klikken op de link bezoekers gaat bieden.
Stel dat ij een website hebt die smartphones vergelijkt en beoordeelt. Je hebt een pagina over de nieuwste iPhone, maar wilt ook dat bezoekers die deze pagina lezen ook de pagina over de nieuwste Samsung lezen. Dit zijn immers concurrenten en dus is het aannemelijk dat bezoekers in beide geïnteresseerd zijn. Hoe zorg je dan voor de beste anchor tekst voor seo?
Een voorbeeld van hoe je het beter niet kunt doen: “De nieuwste iPhone is dus wederom een fantastisch toestel, maar de nieuwste Samsung is een geduchte concurrent. Klik hier om te lezen waarom.” De anchor tekst “klik hier’ vertelt je niets. Beter kun je het als volgt verwoorden: “De nieuwste iPhone is dus wederom een fantastisch toestel, maar de nieuwste Samsung wordt ook goed beoordeeld.
 

gratis groeiscan?

N

Meer leads en omzet

N

Tegen lagere kosten

N

Ontdek groei kansen

N

100% vrijblijvend advies

Gerelateerde artikelen

Bedrijven die dankzij ons groeien

Advocaten bureau SAP over intelligent online

Verhuurbedrijf Huurland over Intelligent Online