Hoe lang duurt het om op de eerste pagina in Google te komen?

+ 150

Bedrijven helpen groeien.

Google

Partner

Maandelijks

Opzegbaar

Inzicht

In rendement

Het is de vraag waar niemand een juist antwoord op weet te geven. Aangezien Google aan de lopende band wijzigingen aanbrengt in de algoritmes van haar zoekmachine, spelen er gewoonweg teveel factoren een rol om een exact tijdschema vast te kunnen stellen. De vraagstelling hangt ook nog eens af van de zoekwoorden waarvoor je de toppositie wilt bereiken en hoeveel concurrentie er in je bedrijfstak is. Feit blijft dat de eerste pagina verruit het belangrijkste is. Men bladert niet verder maar zoekt met een ander keyword.
Je moet er zeker naar streven om op de eerste positie van de eerste pagina met zoekresultaten te verschijnen met de zoekwoorden die voor jouw van belang zijn. Dat is per slot van rekening een belangrijke manier om traffic naar je website te loodsen. Het is daarom belangrijk dat je paginatitel en de meta omschrijvingen up-to-date zijn. Ook de aanwezigheid van originele content op je homepage wordt door Google als zeer belangrijk beschouwd. Op basis van deze drie ingrediënten probeert de zoekreus namelijk te begrijpen waar je website over gaat. Als het je niet lukt om je onderneming in maximaal 155 karakters te omschrijven, moet je net zolang met herschrijven doorgaan totdat het je wel lukt.
Niet al je sitebezoekers zullen op de homepage terecht komen. Het is dus belangrijk, dat dezelfde ingrediënten die we hierboven bespraken, ook op al je andere webpagina’s aanwezig zijn.
Niet alle gebruikers zullen rechtstreeks op je homepage uitkomen. Het is dus belangrijk dat dezelfde beginselen die we boven hebben besproken ook aanwezig zijn op elke pagina van je website. Hiermee maak je zowel aan je sitebezoekers als aan de zoekmachines die je site indexeren tevens duidelijk dat de pagina’s geen dubbele content bevatten.
Als je de strijd aangaat voor een toppositie van zoekwoorden die te maken hebben met reizen, verzekeringen en bepaalde detailhandelssectoren, kan de concurrentie zeer pittig zijn en lijkt het bereiken van de eerste zoekpagina een welhaast onmogelijke opgave. Zeker als je site gloednieuw is. Bekende merken die al een grote schare volgers op hun social media kanalen hebben opgebouwd en al veel klanten hebben, profiteren er natuurlijk van dat er veel links naar hun websites online staan. Al die links zijn voor Google een indicatie dat het een betrouwbare domeinnaam is, wat vervolgens zorgt voor een hogere positie in de zoekgegevens. Als je bedrijf echter vooral lokaal of regionaal actief is, dan wordt het al een stuk gemakkelijker om je potentiële kopers te bereiken via de eerste pagina van de Google zoekresultaten.
Lokale SEO betreft namelijk het rangschikken van zoektermen gebaseerd op locatie. Zowel in de reguliere organische zoekresultaten alsook in die van Google Maps is het effect gelijk. Om ervoor te zorgen dat je met je bedrijf op Google Maps verschijnt, is het echter wel van belang dat je alle gevraagde gegevens in Google My Business hebt ingevuld. Naast relevante bedrijfsinformatie zijn daarbij ook trefwoorden uiterst belangrijk. Alle opgegeven informatie wordt namelijk gebruikt voor de indexering.
Laten we teruggaan naar de vraag waar dit artikel mee begon: hoe lang duurt het om op de eerste pagina in Google te komen? Welnu, dat hangt ervan af. Geef je website de beste kansen om goed geïndexeerd te worden, door je ervan te verzekeren dat alle benodigde SEO-ingrediënten aanwezig zijn.Als de fundering van je site goed is en je regelmatig nieuwe interessante informatie plaatst en er daarnaast voor zorgt dat je website mobiel-vriendelijk is, dan ligt een plekje op pagina 1 van de Google zoekresultaten zeker in het verschiet.
Wilt u ook hoog in Google staan? Neem dan vrijblijvend contact op.
 
 

gratis groeiscan?

N

Meer leads en omzet

N

Tegen lagere kosten

N

Ontdek groei kansen

N

100% vrijblijvend advies

Gerelateerde artikelen

Bedrijven die dankzij ons groeien

Advocaten bureau SAP over intelligent online

Verhuurbedrijf Huurland over Intelligent Online