Deze 10 tools zijn het proberen waard voor je seo

+ 150

Bedrijven helpen groeien.

Google

Partner

Maandelijks

Opzegbaar

Inzicht

In rendement

Kun je wel wat hulp gebruiken voor je seo? Dat is logisch. Seo kan redelijk eenvoudig, maar ook behoorlijk geavanceerd en complex zijn. Bijna iedereen kan wel wat hulp gebruiken en zelfs professionals gebruiken hulpprogramma’s. Deze 10 tools zijn het proberen waard voor je seo.

Hulpprogramma voor zoekwoorden

Van deze 10 tools die het proberen waard zijn voor je seo, is dit wellicht de meest bekende, samen met Google Analytics, wat later natuurlijk nog even aan bod komt. Dat het hulpprogramma voor zoekwoorden zeer bekend is, neemt natuurlijk niet weg dat wij ‘m hier nog even expliciet moeten noemen. De nummer één tool om populaire zoekwoorden te vinden.

Keywordtool.io

Keywordtool.io is een alternatief voor / aanvulling op Google’s hulpprogramma voor zoekwoorden. Het kent een gratis en een betaalde variant. De betaalde variant is nog vele malen completer dan Google’s programma en dit geldt zelfs voor de gratis variant. Een duidelijker overzicht, meer variaties, meer insights en betere suggesties. Dit is absoluut een van de 10 tools die het proberen waard zijn voor je seo die je moet overwegen om wellicht wel betaald te gebruiken.

Test my site with Google

Een onmisbare tool. Je weet hoogstwaarschijnlijk hoe belangrijk de snelheid van je website is. Dit is een van de bepalende factoren voor een goede ranking. Met test my site with Google kun je checken of de laadtijd van je website binnen de gestelde normen van Google valt. Niets meer, niets minder. Cruciaal in al zijn eenvoud.

Google Analytics

Natuurlijk behoort Google Analytics tot de 10 tools die het proberen waard zijn voor je seo. Sterker nog: bijna alle begint bij Google Analytics wanneer je jouw seo wilt optimaliseren. Daarom hadden we deze hulptool op 1 kunnen zetten, maar dat hebben we bewust niet gedaan. Iedereen die waarde hecht aan de herkomst van bezoekers en wat zij op de pagina doen, kan niet om Google Analytics heen.

Google Search console

De liefhebbers van Google Analytics zullen zeker ook blij worden van Google Search Console. Deze twee hulptools kunnen aan elkaar gelinkt worden voor een optimaal resultaat. Waar Analytics je vooral inzicht geeft in de betekenis achter de statistieken van je website, richt Search console zich meer op de herkomst van je organische bereik.
Google is nogal mysterieus over de exacte manieren waarop mensen op jouw website terecht komen. Desondanks licht de zoekgigant een tipje van de sluier op met Google Search Console. Ook al betreft het hier slechts een klein gedeelte van je traffic: kennis zijn het erover eens dat het absoluut representatief is. Je kunt bijzonder veel leren van de data die je hier vindt. Deze kennis kun je gebruiken om je doelgroep nog beter te bereiken.

Google Trends

Wil je continu kansen pakken op optimaal in te spelen op trending seo topics? Houd dan non stop Google Trends in de gaten. Google Trends vertelt je precies waar momenteel het meest op wordt gezocht. Niet alleen dat: het signaleert ook trending topics: onderwerpen die ineens een stijging in zoekvolume hebben gekregen.
Het mooie is dat er een voorgedefinieerde lijst met branches en onderwerpen, waardoor je eenvoudig voor jou relevante onderwerpen kunt vinden. Natuurlijk kun je zelf ook onderwerpen invoeren om te kijken waar mensen op dat gebied veel naar zoeken.

Seo site check-up

Met abonnementen van minimaal zo’n 20 euro per maand, is Seo site check-up geen goedkope tool. Wil je echter absolute zekerheid dat de site(s) die jij bouwt of onderhoudt goed scoren op seo gebied, dan is dit absoluut een van de 10 tools die het proberen waard zijn voor je seo.
Dit programma checkt je website op meer dan 100 punten en kent vervolgens een seo-score toe op de schaal van 0 tot 100. Je ziet direct hoe je op de belangrijkste gebieden scoort met seo, maar ook op de meer specialistische gebieden geeft dit programma een fantastische inzage. Met de resultaten kun je direct aan de slag en kun je eenvoudig optimaliseren.
Seo site check-up biedt ook zeer veel hulptools. Zo kan het programma automatisch bijhouden hoeveel links er naar jouw site te vinden zijn en kun je keywords opgeven waarop je wil scoren en vertelt het programma je op welke positie je gemiddeld staat in de zoekresultaten.
Ben je een echte seo-professional of wil je seo de maximale prioriteit geven, dan is dit programma zijn geld absoluut waard.

Plagiarism checker

Verwerk je veel teksten op je site? Dan wil je natuurlijk dat deze in alle opzichten goed zijn. Een van de schadelijkste zaken voor je seo, is duplicate content. Met Plagiarism checker kun je in een handomdraai zien of jouw teksten duplicate content bevatten. Met andere woorden: of er plagiaat is gepleegd. Dit is bijzonder waardevol, zeker voor webmasters die werken met meerdere auteurs of bijdragers.

Content analysis

Waar seo site-checkup je waardevolle insights geeft over de technische score van je website, is er natuurlijk ook nog een ander belangrijk aspect voor een goede seo score: je teksten. Er zijn diverse tools die je dit kunnen vertellen. Een van de populairste is de Yoast SEO plugin. We noemen ‘m hier toch even snel, maar nemen hem niet expliciet op in de lijst, omdat deze tool ontwikkeld is voor websites die draaien op WordPress.
Iedereen kan gebruikmaken van Content analysis van Seo review tools. Heb je een tekst die je wilt plaatsen? Haal ‘m eerst even door deze analysetool om vooraf te zien hoe hij het doet op het gebied van seo. De heldere rapportage stelt je in staat om direct wijzigingen aan te brengen.

Pagespeed Insights

Met “Test my site with Google” kun je dus met een simpele klik zien of je site snel genoeg is. Maar wat als deze dat niet is? Gebruik dan Pagespeed Insights. Dit hulpprogramma gaat een niveau dieper en vertelt je precies wat de vertragende elementen van je site zijn. Het programma maakt daarbij een prima uitsplitsing in desktop weergave en mobiele weergave. Wat ons betreft een onmisbaar hulpmiddel, want paginasnelheid is nu eenmaal cruciaal.

gratis groeiscan?

N

Meer leads en omzet

N

Tegen lagere kosten

N

Ontdek groei kansen

N

100% vrijblijvend advies

Gerelateerde artikelen

Bedrijven die dankzij ons groeien

Advocaten bureau SAP over intelligent online

Verhuurbedrijf Huurland over Intelligent Online