Deze businesses hebben het meeste aan local SEO

+ 150

Bedrijven helpen groeien.

Google

Partner

Maandelijks

Opzegbaar

Inzicht

In rendement

Steeds meer ondernemers houden zich bezig met local SEO. Sommige ondernemers kunnen hier ontzettend veel uit halen, voor andere ondernemers is lokale zoekmachineoptimalisatie minder relevant. Hieronder leest u welke businesses het meeste hebben aan local SEO. Wordt uw business ook genoemd en bent u nog niet gestart met local SEO? Dan is het zeker verstandig om hier op de korte termijn toch mee te starten.
Ondernemers die een winkel runnen, hebben zeker iets aan local SEO. Runt u bijvoorbeeld een schoenenwinkel in Leiden, dan kunt u veel klanten naar binnen halen door hoog te scoren op de zoekterm ‘schoenenwinkel Leiden’ of ‘schoenen kopen Leiden’. Staan uw concurrenten hoog in de zoekresultaten van dit lokale zoekwoord en u niet, dan loopt u veel klanten mis. Hetzelfde geldt voor kledingwinkels, supermarkten, speciaalzaken, slijterijen en ga zo maar door.

Restaurants, cafés en bars

Ook restaurants, cafés en bars kunnen veel uit local SEO halen. Internetgebruikers zoeken op ‘restaurant Amsterdam’, maar ook op ‘wijnbar Delft’, ‘café Den Bosch’ en ‘cafetaria IJmuiden’. Staat u in de top 5 van de voor u relevante lokale zoekterm, dan kunt u hier veel klanten mee naar uw bedrijf lokken. Heeft u bijvoorbeeld een restaurant in Den Bosch en staat u in de top 5 zoekresultaten, dan haalt u zeker klanten naar binnen met uw local SEO inspanningen.

Hotels

Veel hotelreserveringen worden ruim voor de betreffende datum al geplaatst. Telefonisch, maar ook via het internet. Toch komen niet alle hotelreserveringen ruim op tijd binnen. Scoort u hoog op het zoekresultaat ‘hotel Den Bosch’, dan haalt u de klanten binnen die door de stad lopen en last minute een hotel willen boeken. Ook doet deze zoekterm het goed bij mensen die wel ruim van tevoren willen boeken en toevallig dezelfde zoekterm gebruiken in Google.

Dienstverlenende bedrijven

Ook dienstverlenende bedrijven als kappers, schoonheidsspecialisten, schilders, loodgieters, binnenhuisarchitecten en dergelijke hebben baat bij local SEO. Heeft u bijvoorbeeld een kapperszaak in Den Haag, dan kunt u veel klanten binnen halen met local SEO. Hetzelfde geldt voor een schoonheidsspecialiste in Almere, een schilder in Eindhoven en een loodgieter in Amersfoort.

Links:

Hoe kunt u de ROI zien van uw local SEO?
3 redenen waarom uw local SEO niet werkt
10 SEO tips
Uw website optimaliseren: waar moet u nu écht rekening mee houden?
Tips om uw content te optimaliseren voor SEO en conversie
Hoe schrijft u de beste blog voor SEO?
Tips voor B2B om beter te scoren met SEO
Seo trends 2018

gratis groeiscan?

N

Meer leads en omzet

N

Tegen lagere kosten

N

Ontdek groei kansen

N

100% vrijblijvend advies

Gerelateerde artikelen

Bedrijven die dankzij ons groeien

Advocaten bureau SAP over intelligent online

Verhuurbedrijf Huurland over Intelligent Online