Waarom is Sociale Media Belangrijk?

+ 150

Bedrijven helpen groeien.

Google

Partner

Maandelijks

Opzegbaar

Inzicht

In rendement

Icoontjes voor de top sociale media websites worden steeds vaker onder standaard dingen zoals een zoek-box geplaatst. En Facebook widgets, die je rechtstreeks vanaf een commerciële website in staat stellen om een fan van een merk of bedrijf te worden tref je zelfs nog vaker aan. Opeens heeft iedereen het over sociale marketing. Is het een rage? Is het een hype? Is het de moeite waard? Ik ga je in dit artikel uitleggen waarom het belangrijk IS en waarom het succes van jouw bedrijf er zelfs van af kan hangen.

Waarom is sociale media belangrijk?

Met bijna 400 miljoen actieve gebruikers heeft Facebook nu de grootte van een land als Duitsland en er komen elke dag 1 tot 2 miljoen nieuwe ‘inwoners’ bij in dit virtuele Facebookland. Twitter is niet zo groot maar groeit ook nog steeds snel. De fenomenale groei van deze online giganten reflecteert uiteindelijk onze prangende wens om met elkaar in contact te komen en interesses te delen. EN het presenteert een hele reeks nieuwe mogelijkheden voor het online verkopen en communiceren.
De oude verschillen tussen de zakelijke en de consumentenmarkt zijn niet meer zo belangrijk aangezien iedereen  – van de conciërge tot aan de CEO – op Facebook zit en nieuwsberichten en verhalen deelt met vrienden. Uiteindelijk kopen mensen niet van bedrijven, maar kopen ze van mensen. En sociale media kan helpen om een meer informeel, hip en persoonlijk gezicht te geven aan een anders onpersoonlijk bedrijf.
Online marketeers zoals Frank Kern en Jeff Walker hebben ontdekt en middels tests bewezen dat mensen het niet fijn vinden als het bij het leggen van contacten alleen maar draait om het verkooppraatje. Maar ze vinden het daarentegen geweldig om van een vertrouwde vriend of adviseur te kopen. Ik zou er graag aan toe willen voegen, dat ze het haten om aan verkocht te worden door een groot, gezichtsloos en onpersoonlijk bedrijf, die ze niet begrijpt en die niets om ze geeft. Maar geef ze gratis via sociale media en andere vormen van directe communicatie echte waarde waarmee je vertrouwen EN verlangen opbouwt en ze zullen het HEERLIJK vinden om van je te kopen.
Dit is de echte waarde van sociale media voor jouw online aanwezigheid. In een tijdperk van meer transparantie en authenticiteit, zorgt sociale media snel voor een nieuwe standaard op het vlak van interactie van persoon tot persoon, zelfs als het slechts één persoon is in je bedrijf, die verkozen is tot het “gezicht” van de onderneming. Als je vaak een blog update, kun je automatisch Facebook en Twitter updaten met je blogberichten zodat het niet veel tijd hoeft te kosten. Don Crowther, een sociale media goeroe, zegt dat een zeer effectieve sociale media strategie slechts 20 minuten per dag hoeft te kosten. LET OP: Je mag niet zomaar rechtstreeks verkopen of spammen. De meerderheid van je volgers zal dan namelijk snel afhaken.
Het opstarten en het op de juiste manier uitvoeren van je sociale activiteiten kost wat moeite, zeker daar waar het gaat om je gehele merk te standaardiseren op alle 3 de grote sociale media websites. Jouw gezicht of merk moet namelijk consistent zijn op Twitter, Facebook en YouTube en elke website vergt wat aanpassingen om dit te bereiken.
Bekijk ook onze speciale Facebook pagina, waarop meer informatie te vinden is over onze Facebook Page design diensten.
Wij kunnen je helpen! De sociale media diensten van Intelligent Online zorgen voor een uitstekende aanwezigheid op sociale media. Neem contact met ons op en we gaan meteen voor je aan de slag. Social media is belangrijk, deels omdat het je kan helpen om een menselijk gezicht te geven aan menselijke kopers van jouw product of dienst en deels omdat het helpt je om je product VAKER te kunnen verkopen.
Zie ook Adverteren op Facebook niet over het hoofd. Deze advertentiedienst is een serieuze concurrent voor Google Adwords en kan demografische gegevens toepassen op een manier waarop Google dat niet kan. Wil je bijvoorbeeld advertenties tonen aan mannen van middelbare leeftijd in Amsterdam wiens favoriete boek “Think and Grow Rich” is? Voor slechts 50 cent per klik? Dat kan binnen nu en een paar uur voor je geregeld zijn.
Bel voor een gratis adviesgesprek Intelligent Online

gratis groeiscan?

N

Meer leads en omzet

N

Tegen lagere kosten

N

Ontdek groei kansen

N

100% vrijblijvend advies

Bedrijven die dankzij ons groeien

Advocaten bureau SAP over intelligent online

Verhuurbedrijf Huurland over Intelligent Online