Wat is de invloed van Social Media?

+ 150

Bedrijven helpen groeien.

Google

Partner

Maandelijks

Opzegbaar

Inzicht

In rendement

De invloed van social media wordt steeds groter. Miljoenen mensen in Nederland gebruiken het en de investeringen van bedrijven in social media blijven ook maar groeien. Steeds vaker gaat het bij social media ook over de communicatie tussen merken of bedrijven en de potentiële klant. Dankzij de nieuwe media zijn bedrijven steeds beter in staat om hun doelgroep op een gerichte manier te bereiken; dat kan zowel door betaalde advertenties op social media, als ook via eigen kanalen en platformen waaraan een persoon zich kan conformeren. Het doel is uiteraard traffic naar de eigen website en het liefst directe conversie. Hoe ziet de invloed van social media eruit?

Invloed van social media op inkomsten bedrijven

Al vaker is onderzoek gedaan naar de invloed van social media op de inkomsten van bedrijven. Wat blijkt? Een goede relatie met de klant opbouwen via de social media heeft een correlatie met de uiteindelijke omzetcijfers van het bedrijf, welke in dat geval een verbetering laten zien. De relatie die via social media wordt opgebouwd noemt men ook wel ‘engagement’. Het is de betrokkenheid van een klant of groep mensen met een merk of bedrijf. Volgers van een bedrijf op social media worden als het ware ‘gratis ambassadeurs’. Voor bedrijven is dat dé manier om aan de naamsbekendheid te werken en uiteindelijk meer conversies te genereren binnen een bestaande of nieuwe doelgroep.
Invloed social media op bedrijven

De relatie tussen social media en de eigen website

Steeds frequenter zien we bedrijven actief worden op social media. Niet zo gek, want social media bieden talloze mogelijkheden om marketing effectief in te zetten. Denk maar eens aan je branding via social media; het vergroten van je bereik, het zichtbaar worden en de groei in naamsbekendheid is niet te onderschatten. Ook zie je via de social media marketontwikkelingen, kan je onderzoek doen naar mogelijke concurrenten en kan je werken aan de loyaliteit van een grote groep mensen. Hoe frequenter je een relevant bericht plaatst, des te eerder krijg je een prominente positie in het hoofd van de consument. Met social media bereik je direct een betrokken groep volgers van jouw merk.

Social proof invloed

De invloed van social media laat zich ook gelden in het social proof zijn van bedrijven. Eerder hadden we het al over de ambassadeur van een bedrijf; de volger die doorlopend berichten van je ontvangt en deze deelt met zijn of haar volgers. Twijfel je als consument over het doen van een bepaalde aankoop, dan zal je ongetwijfeld op zoek gaan naar ervaringen van anderen. Heeft het bedrijf een goede naam en veel volgers op de social media, dan is de kans groot dat het uiteindelijk tot een conversie komt. Hetzelfde zou je kunnen zeggen over het systeem van reviews; in beide gevallen gaat het om een situatie waarin je vertrouwt op de mening van anderen. Maak ook jouw bedrijf dus social proof en gebruik daarvoor de social media kanalen die beschikbaar zijn.

Veel invloed; starten met social media

De invloed van social media op jouw bedrijf is groot. Wanneer je gaat starten met social media, dan is het evenwel belangrijk om jouw platformen gericht uit te kiezen. Waar is jouw doelgroep te vinden en op welke manier kan je het beste reclame maken voor je bedrijf? Daarvoor dien je jezelf eerst te oriënteren. In deze fase bepaal je welke social media platformen van belang (kunnen) zijn en waar de doelgroep zich bevindt. Vervolgens ga je met een eigen kanaal actief participeren; je laat als het ware je gezicht zien in online discussies en onderwerpen. Tot slot activeer je jouw doelgroep door ze gericht vragen te stellen en uit te nodigen ergens aan deel te nemen. Voor je het weet heb je te maken met een eigen community die als ambassadeur van jouw merk fungeren.

gratis groeiscan?

N

Meer leads en omzet

N

Tegen lagere kosten

N

Ontdek groei kansen

N

100% vrijblijvend advies

Bedrijven die dankzij ons groeien

Advocaten bureau SAP over intelligent online

Verhuurbedrijf Huurland over Intelligent Online