Helpen likes op Facebook uw business vooruit?

+ 150

Bedrijven helpen groeien.

Google

Partner

Maandelijks

Opzegbaar

Inzicht

In rendement

Veel ondernemers die Facebook gebruiken, willen zo veel mogelijk likes verzamelen op hun pagina. Dit is niet voor niets, want een groot aantal likes zien er niet alleen goed uit op uw zakelijke pagina. Likes kunnen namelijk ook uw business vooruit helpen. Hoe dit precies zit, leest u hieronder.

De voordelen van een groot aantal likes

Verzamelt u veel likes op Facebook, dan profiteert u van diverse voordelen. Ten eerste heeft uw pagina aanzien en autoriteit als u veel likes heeft. Een bedrijfspagina met 1000 likes ziet er toch indrukwekkender uit dan een pagina met 100 likes.
Het tweede voordeel van een groot aantal likes op Facebook, is dat u met veel likes een groter bereik heeft. Plaatst u een bericht op een pagina met 2000 volgers, dan is het bereik groter dan op een pagina met 500 volgers. Natuurlijk kunt u uw bereik vergroten door te adverteren op Facebook, maar met een groot aantal likes is dit in principe niet nodig. Dit betekent dat u geld bespaart en toch een groot bereik heeft.
Tot slot krijgt uw website ook een groter bereik als uw Facebookpagina veel likes heeft. Veel mensen komen namelijk vanuit Facebook op uw website terecht. Hoe meer likes u heeft, des te meer mensen er via Facebook op uw website terecht komen. Met een beetje geluk, leidt dit tot meer conversie.

Likes verzamelen op Facebook: 5 tips

Wilt u van bovenstaande voordelen profiteren? Dan geven wij u graag enkele tips om meer likes te verzamelen op Facebook.

Tip 1: adverteer op Facebook

U kunt meer likes verzamelen door op Facebook te adverteren. Dit kost natuurlijk geld, maar de kosten vallen mee. Ook met een klein budget kunt u effectief adverteren op Facebook.

Tip 2: zet een link op uw website

Om de bezoekers van uw website naar uw Facebookpagina te lokken, plaatst u een Facebook button op uw website. Ook Twitter-, Instagram-, LinkedIn- en andere sociale buttons kunt u op uw website plaatsen.

Tip 3: zet uw pagina in uw e-mail handtekening

Wilt u dat uw klanten uw Facebookpagina gaan volgen? Zet de link van uw pagina dan in uw e-mail handtekening. Als klanten uw bedrijf interessant vinden, zullen zij u zeker volgen op Facebook. U kunt de url van andere social media pagina’s (Twitter, Instagram, LinkedIn en dergelijke) ook in uw e-mail handtekneing zetten.

Tip 4: organiseer een winactie

Like share en win Facebook
Veel mensen zijn best bereid uw pagina te liken en zelfs de delen als ze hier mogelijk iets mee kunnen winnen. Organiseer een leuke winactie en u krijgt er vanzelf likes bij. Bijkomend voordeel: u hoeft slechts één prijs weg te geven en de winactie krijgt vanzelf een groot bereik door het liken en delen. Dit betekent dat het organiseren van een winactie helemaal niet duur hoeft te zijn.
Extra tip: u kunt ook korting geven aan de mensen die uw Facebookpagina liken. Veel ondernemers doen dit bijvoorbeeld met de e-mail nieuwsbrief. Mensen die zich inschrijven, krijgen 5 euro korting bij de eerste bestelling. Met Facebook kunt u dit ook doen. Stuur mensen die uw pagina volgen bijvoorbeeld een unieke kortingscode voor 5 euro korting op de volgende bestelling.

Tip 5: plaats regelmatig berichten

Plaatst u (vrijwel) nooit nieuwe berichten op uw pagina, dan zal uw pagina minder populair zijn. Niet veel Facebook gebruikers volgen pagina’s waar nauwelijks berichten op geplaatst worden. Plaats regelmatig berichten en zorg voor relevante en waardevolle content. Hier trekt u vanzelf meer likes mee.
Meer likes op Facebook? Intelligent Online helpt Wilt u meer likes op uw Facebookpagina, maar heeft u hulp nodig om deze te genereren? Neem dan contact op met Intelligent Online. Wij hebben al jaren ervaring met het zakelijk inzetten van Facebook en kunnen iedere ondernemer helpen het bereik op dit social media netwerk te vergroten. Ook als u wil adverteren op Facebook, kunnen wij u helpen. Meer weten? Neem dan gerust contact met ons op.

Links:

Wat is beter: Facebook Advertising of Google Adwords?
Adwords trends 2018
Hoger in Google? Zorg dan voor een hoge pagespeed
LinkedIn voor B2B marketing
7 verschillen tussen Facebook Lead Ads en LinkedIn Lead Ads
5 redenen waarom LinkedIn Advertising werkt
Tips om leads te verzamelen met LinkedIn
De beste tips voor een succesvolle Facebook Advertising campagne
Wilt u specifieke doelgroepen bereiken? Probeer Facebook Advertising
Hoe zet u Facebook het beste in voor acquisitie?
Hoe kunt u nog relevanter adverteren binnen Google
De belangrijkste recente updates in Google Adwords
Aspecten die elk bedrijf over Google Adwords zou moeten weten
Heeft Google Adwords effect op resultaten binnen SEO?
Praktische Google Adwords tips voor B2B ondernemers

gratis groeiscan?

N

Meer leads en omzet

N

Tegen lagere kosten

N

Ontdek groei kansen

N

100% vrijblijvend advies

Bedrijven die dankzij ons groeien

Advocaten bureau SAP over intelligent online

Verhuurbedrijf Huurland over Intelligent Online