5 krachtige tips om social media updates voor SEO te schrijven

+ 150

Bedrijven helpen groeien.

Google

Partner

Maandelijks

Opzegbaar

Inzicht

In rendement

In tegenstelling tot wat velen geloven is zoekmachineoptimalisatie (SEO) geen zwarte magie. Hier, bij Intelligent Online, helpen we onze klanten niet alleen met et opstellen van een SEO strategie, maar delen we ook onze kennis met je. zodat je zelfstandig aan je SEO strategie kunt werken. Volg onze 5 krachtige tips op om social media updates voor SEO te schrijven en zet daarmee de eerste kleine stapjes richting een betere SEO indexering.
Om het eenvoudig te zeggen maak je bij SEO gebruik van technieken om je website te optimaliseren voor zoekmachines als Google en Bing. Door teksten te schrijven die relevant zijn voor de producten en diensten die je online aanbiedt – en deze content te delen via social media of op je site te plaatsen – wordt je site waardevol voor de zoekmachines. Het uiteindelijke doel van de zoekmachines is, om kwalitatief hoogwaardige informatie te kunnen verstrekken aan de eindgebruiker die bepaalde woorden of termen via de zoekbalk van de site invult. SEO zorgt ervoor dat je site onderdeel uitmaakt van de geleverde relevante zoekresultaten. SEO die niet rechtstreeks op je website gefocust is, zoals meldingen op social media kanalen, helpen je daarnaast een hogere indexering te krijgen. Lees dus onze 5 krachtige tips om social media updates voor SEO te schrijven en ga er vervolgens mee aan de slag!

Hier zijn onze 5 krachtige tips om social media updates voor SEO te schrijven:

Doe onderzoek!

Het allereerste waar je mee moet beginnen is het opstellen van een zoekmachine-optimlisatie-strategie. Dit betekent dat je gedegen onderzoek doet naar de zoektermen waarvoor je een goede indexering wilt hebben en dat je website is voorzien van hoogwaardige teksten. Als je eenmaal die basis hebt gelegd, ga je dezelfde zoektermen ook in al je updates via social media gebruiken. Heb je daar hulp bij nodig, dan is Intelligent Online je graag van dienst.

Voeg de juiste URL’s toe

Juiste url
Denk goed na over de URL’s die je gebruikt. Als je bijvoorbeeld op Twitter en Facebook melding maakt van een nieuw blogbericht op je site, zorg er dan voor dat de URL die naar dat blogbericht verwijst enkele – of zo mogelijk alle – zoektermen bevat waarvoor je geïndexeerd wilt worden.

Wees informatief

Ook al zijn de zoektermen in een tekst belangrijk om juist geïndexeerd te worden, toch moet je daarbij de kwaliteit van de volledige tekst niet uit het oog verliezen. Zoekmachines willen informatie af kunnen leveren waar hun eindgebruikers ook daadwerkelijk iets aan hebben. Met andere woorden nuttige informatie en links, die mogelijk met anderen gedeeld worden. Maak een redactioneel dagboek voor de momenten dat je geen inspiratie voor nieuwe content kunt vinden en probeer met behulp van de te indexeren zoekwoorden boeiende teksten te maken.

Wees natuurlijk

Goed gestructureerde pagina’s van hoge kwaliteit houden rekening met de richtlijnen die voor optimale SEO-prestaties gelden. Zomaar willekeurig je zoekwoorden in een tekst proppen om het gewenste aantal te bereiken werkt niet bepaald in je voordeel. Een auteur moet rekening houden met de tweeledige reden van het schrijven van de tekst. Het gaat niet alleen maar om SEO. De teksten zullen per slot van rekening niet alleen door de Googlebot, maar ook door mensen van vlees en bloed gelezen worden! Het voordeel van het schrijven voor een publiek is, dat je social media updates eerder door de lezers gedeeld zullen worden. Met andere woorden, er worden dan op diverse niveaus links naar je sociale profielen en website gecreëerd. Iets wat vervolgens weer in positieve zin bijdraagt aan een betere indexering.

Wees gevarieerd

Oké, we hebben nu de meest praktische onderdelen behandeld: het research van de zoekwoorden, URL’s en hoogwaardige content. Tenslotte richten we ons op het hoofddoel van sociale media. Dat is vanzelfsprekend sociaal actief zijn! Sociale media is leuk. Er ontstaan conversaties en er vormen zich groepen. Als je social media updates voor SEO schrijft, is het belangrijk om de fun-factor niet uit het oog te verliezen. Voeg foto’s en video’s aan je berichten toe. Geef een personal touch aan je meldingen en spoor je lezers aan om commentaar te geven of het bericht te delen. Zoekmachines beschouwen dergelijk gedrag als positief, wat er mede voor zorgt dat je SEO indexeringen zullen verbeteren.
Vrijblijvend advies ontvangen hoe u uw social media zo goed mogelijk inzet voor SEO? Neem dan nu contact op.
 

gratis groeiscan?

N

Meer leads en omzet

N

Tegen lagere kosten

N

Ontdek groei kansen

N

100% vrijblijvend advies

Bedrijven die dankzij ons groeien

Advocaten bureau SAP over intelligent online

Verhuurbedrijf Huurland over Intelligent Online