Waarom Social Media gebruiken als bedrijf?

+ 150

Bedrijven helpen groeien.

Google

Partner

Maandelijks

Opzegbaar

Inzicht

In rendement

Social media gebruiken als bedrijf is een terechte overweging, maar je moet nog wel de juiste keuzes maken. Van welke platformen wil ik gebruikmaken en is mijn doelgroep daar wel te vinden? Social media zijn dynamisch en blijven booming. Grote kans dat jouw doelgroep hier ook is te vinden en daarom is het zaak om aanwezig te zijn op die plekken waar de doelgroep zich ook bevindt. Tevens is social media erg toegankelijk; voorheen enkel voor individuele personen, maar tegenwoordig steeds meer voor bedrijven die hun merk willen uitdragen. Waarom moet ook jij social media gebruiken?

Social media gebruiken als bedrijf in de huidige tijd

Social media is een verzamelnaam van alle platformen die het mogelijk maken voor individuen en bedrijven om met elkaar te communiceren, contact te maken en inhoud te plaatsen, zonder dat daarbij sprake is van tussenkomst door een professionele redactie. Uiteraard zijn er uitzonderingen, maar social media zijn de platformen waarop je jouw potentiële klant of doelgroep kunt vinden. De belangrijkste platformen van dit moment zijn LinkedIn, Youtube, Facebook, Twitter en Instagram. Met miljoenen gebruikers in Nederland hoeft het geen verrassing te heten dat je als bedrijf ook aanwezig moet zijn op de social media. Hoe zet je deze online platformen op de goede manier in?
Dankzij social media hebben consumenten steeds meer invloed gekregen. Social media hebben niet alleen voordelen, het kan je als bedrijf ook in een negatief daglicht zetten. Natuurlijk zijn bedrijven op zoek naar de beste manieren om de klant direct te bereiken en social media kennen daarin veel mogelijkheden. De user generated content die online te vinden is en vaak gaat over bedrijven heeft een verregaande invloed op de keuzes die consumenten maken. Ga voor jezelf maar eens na in hoeverre je een beslissing nog geheel onafhankelijk neemt; grote kans dat je voorafgaand aan een aankoop eerst reviews van anderen gaat lezen en vervolgens ook op social media kijkt voor de ervaringen. Het is dan ook essentieel om op deze platformen aanwezig te zijn als bedrijf, want juist hier kan je een grote community met actieve deelnemers opbouwen.

De belangrijkste redenen om social media te gebruiken als bedrijf

Wat zijn dan die belangrijke voordelen die je ervaart als bedrijf? Dat zijn er meerdere. We zetten de grootste voordelen van social media voor je op een rij:

Het activeren van de doelgroep: adverteren of het plaatsen van berichten via social media

Branding: het vergroten van de naamsbekendheid met als doel een verhoging van conversie
Koopgedrag beïnvloeden: is jouw community positief over het product?
Zoekmachine: koppel social media aan de website, want dit verstevigt je plek (zoekmachine)
Klantservice: veel bedrijven gebruiken social media als een snelle manier van service
Social media kent dus diverse mogelijkheden voor jouw bedrijf. Nu is de vraag ‘hoe ga ik dit op de juiste manier inzetten?’. Voor veel bedrijven een lastige vraag, want op welk platform is mijn gewenste doelgroep nu echt te vinden? Dat vereist het nodige marktonderzoek.

Wees aanwezig; je concurrenten zijn er óók!

Social media zijn eveneens een uitstekend marketinginstrument voor jouw bedrijf. Je hebt de kans om jouw concurrenten te slim af te zijn met scherpe berichten, uitdagingen en uitnodigingen om onderdeel te worden van een community. De klant is zeer actief op social media en je concurrentie is er ook al te vinden. Maak daarom gebruik van de mogelijkheden zoals advertising en ontwikkel een eigen kanaal om consumenten de kans te geven je op de voet te volgen. Het geeft je de tools om dichter bij je doelgroep te komen en de mogelijkheden om conversies een impuls te geven.

gratis groeiscan?

N

Meer leads en omzet

N

Tegen lagere kosten

N

Ontdek groei kansen

N

100% vrijblijvend advies

Bedrijven die dankzij ons groeien

Advocaten bureau SAP over intelligent online

Verhuurbedrijf Huurland over Intelligent Online