Facebook pagina maken

+ 150

Bedrijven helpen groeien.

Google

Partner

Maandelijks

Opzegbaar

Inzicht

In rendement

Een Facebook pagina maken voor je bedrijf: zo werkt het

Wil je een Facebook pagina maken? Dat is niet zo moeilijk, maar je moet wel even weten welke stappen je moet doorlopen en wat je kunt doen voor het beste resultaat. Zo zijn er namelijk bepaalde Facebook bedrijfspagina tips waar je aan kunt denken om ervoor te zorgen dat je ook echt gaat scoren met je pagina.
Een Facebook site maken, kan alleen wanneer je een persoonlijk Facebook profiel hebt. Heb je dat nog niet, dan zul je dit eerst aan moeten maken. Dit betekent overigens niet dat je als privépersoon actief moet gaan worden op Facebook. Het is een noodzaak omdat elke Facebook bedrijfspagina is gekoppeld aan een persoon (beheerder).

Een Facebook bedrijfspagina maken: de eerste stappen

Als je jouw persoonlijke account hebt, kun je een Facebook site maken en beginnen met inrichten. Volg een voor een de volgende stappen.
1. Op de hoofdpagina van je persoonlijke profiel zie je onder het kopje “Verkennen” het onderdeel “Pagina’s” staan. Klik hierop. Hier zie je de pagina’s die je eventueel al in beheer hebt. Heb je nog geen Facebook pagina, dan zie je hier uiteraard ook niets verschijnen. Maar hier kun je een Facebook site maken, door op de knop “Pagina maken” te klikken.
2. Facebook stelt je vervolgens voor twee keuzes. Om een Facebook site te maken, dien je eerst aan te geven of de site voor een bedrijf of merk, of voor een maatschappelijk betrokken of bekende persoon is. Met andere woorden: ben je een bedrijf, of ben je een influencer. Maak hier de juiste keuze. In jouw geval is dat waarschijnlijk “bedrijf of merk”.
3. De volgende stap in het proces van je Facebook site maken, is het kiezen van de naam van de pagina. Idealiter is dat je bedrijfsnaam. Mocht deze niet meer vrij zijn, probeer er dan zo dicht mogelijk bij te blijven (bijvoorbeeld met een kleine toevoeging). Ook dien je een categorie te kiezen. De exacte categorie van jouw bedrijf staat wellicht niet gespecificeerd. Kies in dat geval de optie met de meeste raakvlakken.
4. Na het doorlopen van de voorgaande stap, dien je het adres en telefoonnummer van je bedrijf in te geven. Een Facebook site maken zonder telefoonnummer op te geven is overigens mogelijk. Dit kun je altijd later nog doen. Je kunt overigens ook aanvinken om je adres te verbergen en op je pagina alleen de plaatsnaam te laten zien.
5. Een Facebook site maken is eenvoudig, omdat Facebook je direct al door de benodigde stappen loopt. Zo vraagt de site je nu om een profielfoto toe te voegen en vervolgens om een omslagfoto (de foto bovenaan je Facebook pagina) toe te voegen.

De basis is nu gereed: het vervolg

Na het doorlopen van de bovenstaande vijf stappen om je Facebook site te maken, heb je deze nu gecreeerd. Je Facebook site maken stopt hier echter niet. De pagina is aangemaakt, maar je zult nu invulling moeten geven aan de pagina. Je kunt onder andere de volgende zaken gaan doen:
– Berichten plaatsen
– Een call to action knop toevoegen
– Je diensten beschrijven
– Bedrijfsinformatie invullen
Adverteren op Facebook
Ook is het vanaf nu mogelijk voor mensen om je Facebook site te bezoeken en hier op berichten te reageren en reacties achter te laten. Je kunt vanaf nu ook je pagina blijven onderhouden. Doe dat dan ook en denk zeker ook aan het plaatsen van je bedrijf op LinkedIn.

gratis groeiscan?

N

Meer leads en omzet

N

Tegen lagere kosten

N

Ontdek groei kansen

N

100% vrijblijvend advies

Bedrijven die dankzij ons groeien

Advocaten bureau SAP over intelligent online

Verhuurbedrijf Huurland over Intelligent Online