Meer volgers op Instagram

+ 150

Bedrijven helpen groeien.

Google

Partner

Maandelijks

Opzegbaar

Inzicht

In rendement

Hoe krijg je meer volgers op Instagram?

Het is wat iedereen die Instagram gebruikt naar streeft: zo veel mogelijk volgers krijgen. Echtervolgers, wel te verstaan. Hoe kun je veel volgers krijgen op Instagram? Ook voor jou is het haalbaar om meer volgers op Insta te krijgen, maar daarvoor zul je wel structureel de juiste dingen moeten doen. Het is vooraf van belang om je te realiseren dat succes niet zomaar aan kunt waaien. Tenzij je op de een of andere manier ineens trending wordt of viral gaat, zul je hard moeten werken aan het laten groeien van je Insta-volgers. Hoe krijg ik meer Instagram volgers? Wij vertellen het je graag. Wanneer je de onderstaande punten consequent uitvoert, zal iedereen kunnen groeien. Het is echter wel zaak om dit structureel te blijven doen. Groeien op Insta kan een lange adem vereisen, maar een ding is zeker: iedereen kan groeien.

Hoeveel volgers kan ik krijgen op Instagram?

Wat zijn voor jou veel volgers? Hoeveel volgers je kunt krijgen op Instagram, is ook voor een groot deel afhankelijk van wie je bent en wat je doet. Het ene Instagram profiel genereert nu eenmaal sneller en makkelijker volgers dan het andere. Ben je een (potentiële influencer) of houd jij je bezig met populaire onderwerpen zoals reizen, beauty of tech, dan is het wellicht makkelijker om te groeien dan wanneer je een bedrijfsconsultant of accountant bent. Dat is iets om altijd te onthouden: wat voor de een weinig volgers zijn, kan voor de ander een enorme hoeveelheid betekenen. Streven naar veel volgers op Instagram moet dan ook niet het enige doel zijn: streef naar zo veel mogelijk relevante volgers. Voor de ene persoon of het ene bedrijf zijn dat er 5.000, voor de ander 200.000. Maar het antwoord op de vraag “hoe kan ik veel volgers krijgen op Instagram” is eigenlijk voor iedereen hetzelfde. Door de onderstaande dingen te doen.

Hoe kan ik veel volgers krijgen op Instagram? Esthetiek

Om wellicht een open deur in te trappen: Instagram is voor een zeer groot gedeelte een esthetisch platform. Het draait immers om foto’s. Dit betekent echt niet dat elke foto die je uploadt eruit moet zien of deze is gemaakt door een professionele fotograaf in een studio, maar je zult wel een bepaalde kwaliteitsstandaard moeten hanteren en hier consequent in moeten zijn. Twijfel je over de kwaliteit van een foto? Plaats deze dan niet.

Sta ergens voor en zorg voor herkenbaarheid

Wat zijn nu de beste Instagram profielen? Succesvolle Instagrammers hebben bijna allemaal een ding gemeen: voor bezoekers is in een enkele oogopslag duidelijk waar de Instagram pagina om draait. Als dit niet direct haalbaar is (bijvoorbeeld omdat jij je met zeer veel verschillende dingen bezig houdt), zorg dan op zijn minst voor herkenbaarheid. Dit kan op veel verschillende manieren: denk aan bepaalde composities, maar ook het gebruik van kleuren of onderscheidende elementen zoals een logo, watermerk of typografie indien je tekst in je foto’s gebruikt.

Kwaliteit boven kwantiteit

Wanneer je vraagt: “hoe kan ik veel volgers krijgen op Instagram?” zullen veel mensen je vertellen: posten, posten, posten. Dat is echter niet waar. Voor Instagram geldt absoluut het uitgangspunt kwaliteit boven kwantiteit. Je volgers zijn kritisch en je wilt heb waarde voorschotelen. Ga dus niet posten om het posten, maar plaats alleen berichten wanneer je echt iets te melden hebt en wanneer deze iets toevoegen. Heb je een paar dagen niets te posten, maak je dan geen zorgen.

Blijf de uitstraling van je Instagram profiel in de gaten houden.

Een onderschat element om meer volgers op Instagram te krijgen, is een eenvoudige periodieke check. Neem eens in de zoveel tijd even een paar minuten de tijd om je feed te doorlopen. Oogt deze nog zoals je wilt? Wellicht zijn er foto’s aanwezig die toch niet voldoen aan je eisen, of die slecht presteren. Schoon je profiel met enige regelmaat op om de gewenste uitstraling te behouden.

Knowledge is power

Zelfs met een basisprofiel verschaft Instagram je enkele waardevolle inzichten. Zo kun je zien hoe vaak je bericht is bekeken, hoeveel mensen dit hebben geliket en hoeveel reacties je op je bericht hebt gekregen. Vallen de statistieken tegen, dan is dit een duidelijk teken. Kijk of je overeenkomsten kunt vinden tussen berichten die slecht presteren. Mogelijk kun je een rode draad vinden en is er een duidelijke reden waarom deze berichten minder view, likes en comments krijgen. Misschien ligt het aan een specifiek onderwerp. Gebruik de beschikbare data om te leren over je prestaties en dit in je voordeel te gebruiken.

Beter goed gejat dan slecht verzonnen

Er zijn ontelbare pagina’s met ontzettend veel volgers. Hoe kun je veel volgers krijgen op Instagram? Kijk het kunstje af. Beter goed gejat dan slecht verzonnen. Waarmee wij willen zeggen: kijk vooral wat vergelijkbare pagina’s zo succesvol maakt. Kijk wat deze consequent goed doen en leer hiervan. Natuurlijk moet je je eigen identiteit behouden, maar het kan absoluut geen kwaad om te leren van de strategie van grote pagina;s.

Gebruik de juiste hashtags

Hashtags Instagram
Misschien wel het belangrijkste antwoord op de vraag “hoe kun je veel volgers krijgen op Instagram?”: maak gebruik van hashtags. Niet zomaar hashtags, maar kijk naar de hashtags die trending zijn met betrekking tot jouw onderwerpen. Zeer veel gebruikers zoeken foto’s en profielen aan de hand van hashtags of volgen zelfs hashtags. Je vangt het meeste door te vissen in de vijver met de meeste vis….

Vergeet niet: het is een social network

Instagram is een social network. Net zoals je op je Facebook pagina of LinkedIn pagina de interactie aan kunt gaan om te groeien, is het ook belangrijk om op Insta de dialoog aan te gaan met je volgers. Reageer op berichten, volg mensen terug, like hun foto’s en comments. Toon aan dat je een levendige en actieve pagina hebt en je zult beloond worden.

Adverteren kan zeker helpen

Adverteren op Instagram
Adverteren op Instagram kan absoluut een goede methode zijn om te zorgen voor meer volgers. Hoe kan ik veel volgers krijgen op Instagram door te adverteren? Dat is wat jij je waarschijnlijk afvraagt. Simpel: ook hier is relevantie de sleutel. Wees jezelf, wees echt, en adverteer onder een relevant publiek. Je kunt op Instagram adverteren vanaf je Facebook bedrijfspagina. Dat is handig, want Instagram is immers van Facebook en dus draait het op vergelijkbare algoritmen en maakt het op dezelfde wijze gebruik van data. Hoe kun je veel volgers krijgen op Instagram door te adverteren? Door gericht te adverteren kun je jouw profiel of posts onder aandacht brengen bij je doelgroep. Hier zitten potentiële volgers onder die zeker geïnteresseerd zullen zijn om je profiel te volgen.

gratis groeiscan?

N

Meer leads en omzet

N

Tegen lagere kosten

N

Ontdek groei kansen

N

100% vrijblijvend advies

Bedrijven die dankzij ons groeien

Advocaten bureau SAP over intelligent online

Verhuurbedrijf Huurland over Intelligent Online