Seo tips

+ 150

Bedrijven helpen groeien.

Google

Partner

Maandelijks

Opzegbaar

Inzicht

In rendement

Tijdens de eerste ontwikkelingen van een nieuwe website speelt seo een belangrijke rol. Hiermee komt uw site hoger in Google te staan. Het is vaak de vraag welke factoren ervoor zorgen dat de site beter scoort binnen de zoekresultaten. Met handige seo tips maakt u uw website beter vindbaar. Dit zorgt niet alleen voor een hogere positie in de zoekmachines, ook genereert u hier meer online verkopen mee. Intelligent Online heeft de beste seo tips op een rij gezet.

 

Wat Google wil weten

De positie binnen de zoekresultaten wordt door Google beoordeeld aan de hand van een algoritme. Er zijn meer dan 100 punten waarop uw website wordt beoordeeld. Zoekmachines hebben als doel om relevante websites te tonen. De internetter is op zoek naar informatie en voert bepaalde zoekwoorden in. Aan de hand daarvan gaat de zoekmachine op zoek naar de meest relevante en populaire websites. Deze worden als eerste getoond binnen de zoekresultaten. Een complexe formule bepaalt welke websites het beste aansluiten op de vraag van de gebruiker. Dankzij de geavanceerde technologie van Google krijgt de internetter de meest relevante antwoorden via deze zoekmachine te zien. Het algoritme van Google wordt continu verder ontwikkeld. Hoe deze zoekmachine precies werkt, blijft een diep geheim. Toch is het duidelijk dat kwalitatieve websites beter scoren. Er wordt onder andere gekeken naar de content of inhoud van een website, de omschrijving, gebruiksvriendelijkheid, snelheid, linkprofiel en vele andere factoren. Door hierop aan te sluiten verhoogt u de kans om in positie te stijgen. Intelligente Online is het marketing bureau voor het midden en kleinbedrijf en heeft als doel om websites binnen de top-10 positie van Google te krijgen.

Seo tips met betrekking tot teksten schrijven

Een website zonder content is niet interessant, zowel voor Google als voor de eindgebruiker niet. Uw site moet gevuld zijn met de nodige informatie. Het is hierbij belangrijk om te kijken naar de lengte van de tekst. Goede teksten bestaan uit minimaal 200 tot 300 woorden, waarbij geldt: hoe langer, hoe beter. Zoekmachines beoordelen websites niet alleen op de lengte van een tekst maar ook op de kwaliteit hiervan. Het gebruik van zoekwoorden speelt een belangrijke rol. U wilt gevonden worden op bepaalde zoekwoorden, het is hierbij belangrijk om deze ook in de teksten te verwerken. Wanneer de zoekwoordendichtheid te hoog is spreken we van overoptimalisatie. Dit kan leiden tot een lagere ranking. Ook het verkeerd gebruik of het weglaten van zoekwoorden heeft een negatief effect op de bezoekersaantallen. Seo teksten schrijven is gericht op een gebruiksvriendelijke en zoekmachine vriendelijke website.

 

Het toepassen van zoektermen onderzoek

Het gebruik van keywords of zoektermen is uitermate belangrijk. Maar hoe komt u erachter welke zoekwoorden het meest gebruikt worden door internetters? Hier zijn diverse programma’s voor. Google Adwords valt onder een van onze seo tips. Om hiervan gebruik te maken moet u zich aanmelden als ‘klant’. Met de zoekwoordenplanner is te zien dat er honderden zoekwoordsuggesties opduiken. Hoe hoger het zoekvolume, hoe meer concurrentie hier in is. Intelligent Online kan voor u een zoektermen onderzoek verrichten. U krijgt dan een uitgebreide rapportage en vakkundig advies.

 

Artikel update en delen op social media

Oude artikelen op websites hebben een bepaalde positie binnen de zoekmachine. Door deze te updaten wordt het artikel actueel. Google waardeert dit en mogelijk komt het betreffende artikel hoger in ranking te staan. Belangrijk is om zowel nieuwe als oude artikelen te delen via social media. Maak hierbij gebruik van Google Plus, Facebook, Twitter en andere kanalen. Dit verhoogt niet alleen het aantal websitebezoekers, ook wordt hiermee uw linkprofiel uitgebreid.

Linkbuilding mag niet ontbreken

In het begintijdperk van Google was deze zoekmachine makkelijk te beïnvloeden. Wie zoveel mogelijk backlinks wist te verzamelen, steeg in positie binnen de zoekresultaten. Tegenwoordig wordt gekeken naar de kwaliteit van backlinks. Wanneer deze afkomstig zijn van autoritaire websites, worden deze beter beoordeeld op kwaliteit. Het kopen van linkpakketten kan soms schade aan een website aanrichten. Hyperlinks van websites die laag in ranking staan of een penalty hebben gekregen, zullen niet bijdragen aan een hogere positie van uw eigen website. Wilt u toch een linkpakket kopen, zorg er dan voor dat backlinks afkomstig zijn van de juiste sites. Dit is een seo tip die we u zeker mee willen geven. Het opbouwen van een link profiel is uitermate belangrijk voor uw positionering binnen de zoekresultaten. U kunt hier zelf aan meewerken door de website of artikelen op andere relevante sites te delen. Ook kunt u een link naar uw website in een artikel laten opnemen. Belangrijk is dat het desbetreffende artikel overlapt met uw eigen website. Gaat uw bedrijfswebsite over de voetbalvereniging, dan is het niet handig om backlinks van een casino website te krijgen. Een backlink van de KNVB draagt wel bij aan een positieve beoordeling door Google. Met behulp van een seo test kan bekeken worden hoe uw huidige linkprofiel eruit ziet.

 

Seo tips: de H tags

De titel van een artikel of tekst geeft aan waar deze over gaat. Deze titel is ook zichtbaar binnen de zoekresultaten. Aan de hand daarvan bepaalt de gebruiker of hij uw website wil bezoeken. Heading tags zijn belangrijk voor zoekmachine optimalisatie. Hiermee wordt een inschatting gemaakt waar een webpagina over gaat. Een tekst moet onderverdeeld zijn in verschillende hoofdstukken. De titel is voorzien van een H1 tag. Dit noemen we ook wel de kop. Tussenkoppen bestaan uit H2 en H3. De oplopende nummering geeft informatie aan Google. Hoe hoger het nummer van de kop, hoe meer waarde voor Google. Vermijd het gebruik van alleen H1 koppen. Google ziet het als een kunstmatige manier om de zoekmachine te beïnvloeden.

 

Meta title en Meta description

Nog meer seo tips: toepassen van een meta title en meta description. Deze zijn leesbaar voor zoekmachines. De omschrijving van de website wordt ook binnen de zoekresultaten weergegeven. Het is belangrijk dat de belangrijkste zoekwoorden hierin worden verwerkt. De meta title bestaat uit maximaal 70 tekens en de meta description uit maximaal 160 tekens, afhankelijk van het type zoekmachine. De seo tool van Intelligent Online bekijkt het gebruik van de juiste koppen en omschrijving.

 

Laatste seo tips: houd uw website actueel

Trends zorgen ervoor dat er vaker op een bepaald onderwerp gezocht wordt. Wanneer een hot item binnen uw branche valt, is het handig om hier direct op in te spelen. Een van onze seo tips is bloggen. Door te bloggen kunt u verschillende zaken bespreken. Bovendien zorgen blogs ervoor dat uw website actief en actueel blijft. Dit wordt door Google hoog gewaardeerd.

De belangrijkste seo tips voor webshops

Je seo is uiteraard zeer belangrijk. Seo tips voor webshops zijn vaak extra waardevol omdat webshops in de meeste gevallen qua omzet volledig of in elk geval grotendeels afhankelijk zijn van online verkoop. Je wilt dus dat jouw webshop zo goed mogelijk gevonden wordt om zo veel mogelijk producten te kunnen verkopen.

De basis van onze seo tips voor webshops zal niet anders zijn dan normaal. Een responsieve, voor mobiel geoptimaliseerde site, snelle laadtijden en goede teksten: dit zijn allemaal seo basisonderdelen die ook voor webshops gelden. Wij gaan ervan uit dat deze onderdelen goed verzorgd zijn op jouw webshop. Daarom richten wij ons op enkele specifiek voor webshops zeer belangrijke tips, die niet of in (sterk) mindere mate gelden voor andere soorten sites.

Off site seo is van cruciaal belang

Er is de laatste jaren nogal wat veranderd op het gebied van webshops. Wellicht wel de belangrijkste verandering is de opkomst van immense verkoopkanalen. Denk aan partijen als Aliexpress, Amazon, Bol.com en Marktplaats.

Waar bezoekers vroeger nog expliciet naar jouw webshop gingen om daar producten te vinden, gebruiken zij nu steeds vaker de giganten om hun producten te vinden. Wat Google is voor websites, namelijk een zoekmachine, zijn de eerdergenoemde sites voor webshops. Een van de belangrijkste seo tips voor webshops, waarschijnlijk zelfs dé belangrijkste, is: zorg voor een goede off site seo. Met andere woorden: wees goed vindbaar daar waar jouw klanten zoeken.

Dat is dus niet meer alleen op Google, maar ook – juist – op de grote verkoopsites. Zorg dus dat je jouw producten ook hier verkoopt. Ja, je staat commissie af en verdient in de basis minder met een enkele verkoop, maar als je hier niet vertegenwoordigd bent, mis je een ontzettend belangrijke mogelijkheid.

Je wilt goed gevonden worden op deze platforms, dus houd rekening met de eisen die zij stellen op het gebied van vindbaarheid en speel hier zo goed mogelijk op in.

Landingspagina’s voor populaire merken en categorieën

Seo tips voor webshops zijn wellicht wat lastiger dan voor gewone websites; ze kunnen je wel ontzettend veel brengen. Speel in op het zoekgedrag van je klanten. Dit kun je bijvoorbeeld perfect doen door landingspagina’s voor populaire merken en categorieën aan te maken. Hierop is een hoop zoekvolume dus liggen er kansen. Bovendien kun je op deze pagina’s bezoekers direct doorverwijzen naar relevante producten.

Zorg voor een duidelijke structuur en maak context begrijpelijk

Iedereen die een webshop runt, weet hoe belangrijk user experience is. Dit geldt voor je gebruiker, maar ook door de zoekmachine. Zorg voor een logische structuur en indeling van je shop. Met duidelijke url’s, categorieën en subcategorieën, tags, goede links, etcetera. Hoe beter de zoekmachine jouw webshop kan crawlen en hoe beter hij deze kan begrijpen, hoe meer kans je maakt op een goede indexering bij relevante zoekopdrachten.

Speel in op semantic search

Heb je al gehoord van semantic search? Semantic search is een van de nieuwste evoluties in zoekmachineland. Wat dit betekent? Zoekmachines gaan proberen om entiteiten op jouw website / webshop te vinden. Entiteiten zijn alle stukken informatie die te vinden zijn en duidelijk te onderscheiden zijn op eigenschappen. Producten zijn dus allemaal een entiteit, maar ook de woorden waarmee jij deze omschrijft en de afbeeldingen die de producten tonen, zijn entiteiten.

Door entiteiten te leren begrijpen, kan de zoekmachine verbanden leggen die voorheen niet mogelijk waren.

Inspelen op semantic search is absoluut een van de beste seo tips voor webshops die wij hebben. Speel je hier namelijk nu goed op in, dan kun je in de toekomst een belangrijke voorsprong pakken op je concurrenten.

Om je een voorbeeld te geven: stel dat je een webshop hebt die keukenaccessoires verkoopt. Iemand die zoekt op “snel koken”, krijgt nu bijvoorbeeld resultaten te zien voor kookboeken of websites met snelle, gemakkelijke recepten. Jij verkoopt echter een keukenmachine die de bereiding van gerechten een stuk sneller maakt. Speel jij hier op de juiste manier op in (dus door het gebruik van de juiste teksten, relevante context en goede links en verwijzingen), dan zal het semantic search algoritme de bedoeling van jouw product en de werking hiervan beter begrijpen en dit product kunnen tonen bij dergelijke zoekopdrachten.

 

Houd alle content uniek

Het is misschien een open deur: unieke content. Toch zien wij het hier vaak verkeerd gaan bij webshops. Voordat je met de andere seo tips voor webshops aan de slag gaat, is het verstandig om eerst te kijken naar je productomschrijving. Deze dienen 100% uniek te zijn. Veel te veel webshops maken gebruik van omschrijvingen van producenten of leveranciers. Dat is enigszins begrijpelijk, want het kost een hoop moeite om voor honderden, zo niet duizenden producten een unieke omschrijving te maken.

Toch raden wij met klem aan om dit te doen, want anders heb je duplicate content op je website en zoals je zeer waarschijnlijk weet, is duplicate content bijzonder schadelijk voor de seo van je webshop.

Vertrouw op de online marketing expert

Online marketing richt zich op naamsbekendheid en vindbaarheid van uw website. Om uw website zoekmachinevriendelijk te maken is veel werk nodig. Bovendien moet u hiervan op de hoogte zijn. Met voorgaande seo tips komt u al een heel eind. Toch is het soms nodig om dit werk uit handen te geven. Bijvoorbeeld omdat u zelf te weinig tijd heeft of omdat bepaalde punten boven uw verstand gaan. Intelligent Online is het marketingbureau voor het midden- en kleinbedrijf. We richten ons op het zoekmachinevriendelijk maken van websites. Daarnaast bouwen we een goed link profiel op. Ook voeren wij graag een complete seo scan voor u uit. Ons doel is om websites binnen de top-10 positie van Google te krijgen. Hiervoor bieden we diverse marketingpakketten aan. Deze zijn allemaal maandelijks opzegbaar en bieden het beste van verschillende diensten.

gratis groeiscan?

N

Meer leads en omzet

N

Tegen lagere kosten

N

Ontdek groei kansen

N

100% vrijblijvend advies

Bedrijven die dankzij ons groeien

Advocaten bureau SAP over intelligent online

Verhuurbedrijf Huurland over Intelligent Online