Dankzij toenemende concurrentie op het internet wordt de vraag naar een goede landingspagina voor Google Ads steeds groter. Hoe beter je in staat bent een relevante landingspagina met dito doel te realiseren, des te groter is de kans op een conversie. Om één en ander met elkaar in evenwicht te houden en betaalbaar voor iedereen, is een landingspagina de plek om mensen écht te overtuigen van jouw product of dienst. Moet die landingspagina dan de ‘home’ zijn, of mag je ook prima kiezen voor een pagina waar direct op productniveau iets wordt verteld? We vertellen het je hier.
Een goede landingspagina voor Google Ads kiezen
Google Ads speelt een steeds grotere rol in het bereiken van de online doelgroep in de wereld van vandaag. Hoe kan je die zo snel mogelijk bereiken, liefst voordat deze een website van de concurrent heeft bezocht? Dat kan met Google Ads in de zoekmachine; een plek direct bovenaan de betaalde resultaten en vrijwel altijd relevante bezoekers, welke direct zoeken op de zoektermen die jij hebt gekozen. Nu is nog de vraag; naar welke landingspagina gaan we de bezoeker leiden en is deze pagina daadwerkelijk relevant voor de persoon die op de Google Ads klikt?
Het budget dat je voor een advertentiecampagne vrijmaakt is natuurlijk gericht op het verhogen van de conversie op de website. Hoe lager het conversiepercentage, des te meer betaal je in de praktijk voor een conversie en dat is zonde! Je bent bij het verlagen van de kosten per conversie echter niet afhankelijk van de Google Ads, maar nog meer van je eigen website/pagina’s. De extra traffic die je dankzij een Google advertentie hebt weten te realiseren, geeft jou de taak om met relevante en interessante producten, diensten of informatie te komen. Je moet de bezoeker in principe binnen een minuut overtuigen van de toegevoegde waarde van hetgeen er op de landingspagina is te zien.
De beste Google Ads, maar geen goede landingspagina
We vertelden je eerder over het belang van een goede advertentie; de juiste zoekwoorden- of termen, een geschikte advertentiestrategie en biedingen (CPC). Hoe hoog de kwaliteitsscore en relevantie van jouw advertentie echter ook is, zonder een goede landingspagina bereik je er niks mee. Bij het klikken op een bepaalde advertentie verwacht de bezoeker een relevante pagina, waarop de informatie is te vinden waarnaar hij of zij zoekt. Daalt of stagneert de conversie vanaf jouw advertentiebezoekers, dan is het tijd om je af te vragen waar het misgaat. Komen de gewenste zoektermen wel overeen met hetgeen er op jouw landingspagina is te vinden?
Welke landingspagina’s hebben we dan over. Vrijwel iedere website heeft een vaste selectie van pagina’s waarop informatie is te vinden, een aankoop kan worden gedaan of contact kan worden opgenomen. Al deze pagina’s kunnen belangrijk zijn voor jouw bedrijf, want ook contactinformatie kan de weg vrijmaken naar een lead. Heb je een generiek product en wil je conversie eigenlijk uitsluitend naar een verkoop sturen, dan is de zogenaamde sales page het belangrijkste onderdeel en daarmee een geschikte landingspagina. Iemand die zoekt naar een nieuwe telefoon en gericht is op een specifiek merk en type, die wil direct op een pagina komen waar het product te koop is, waar informatie is te vinden en waar men direct over kan gaan op het betaalproces. Gebeurt dit niet, dan zal de bezoeker vrijwel zeker de pagina weer verlaten en dat kost je geld voor de klik.
Heb je meerdere geschikte landingspagina’s, dan is het zaak om je advertentiecampagne uit te breiden. Zo garandeer je jezelf ervan dat bezoekers op de website ook relevant blijven en dat geeft een groei aan je conversies, terwijl je op hetzelfde moment meer rendement haalt uit je Google Ads.