Google Ads Handige Tips voor 2020

+ 150

Bedrijven helpen groeien.

Google

Partner

Maandelijks

Opzegbaar

Inzicht

In rendement

Als geen ander weet je dat online marketing meer naamsbekendheid, leads en online verkopen genereert. Je kunt het beheren van reclamecampagnes via Google Ads zelf doen of uitbesteden aan een gespecificeerd online marketing bureau met de beste adverteerder experts. De campagnes lopen aardig goed en de resultaten zijn naar tevredenheid. Toch vraag je je af wanneer het budget voor de kosten per conversie naar beneden kan. Verder ben je benieuwd of het online marketing bureau dat je inschakelt, werkelijk doet wat ze vermelden in hun facturen. Bovendien ben je benieuwd of jouw bedrijf de concurrentie aan kan in 2020. Lees dit artikel snel verder om te zien hoe je jouw Google Ads campagnes kunt verbeteren voor het nieuwe jaar.

Google Ads wijzigt vaak en snel

Binnen online marketing volgen de veranderingen elkaar vliegensvlug op. Dit betekent dat jij als marketeer altijd op de hoogte moet blijven van de nieuwste ontwikkelingen. Achterover leunen lukt niet. Het liefst ben je vandaag op de hoogte van de nieuwtjes die volgende week pas beschikbaar zijn. Om op de hoogte te blijven van alle nieuwe technieken, en om die voortschrijdende inzichten toe te passen in jouw eigen advertenties, kost veel inspanning. Niet iedere onderneming is hiervoor geschikt. Bedrijven maken vaak gebruik van reclame campagnes die op zich nog wel aardig functioneren, maar toch gebruik maken van sterk verouderde technieken. Er valt daarom in potentie vaak veel te halen bij deze bedrijven om de online marketing te optimaliseren.
Verandering Google AdWords

Richt je op de strategie en automatiseer de gemakkelijke taken

Bij grotere Google Ads accounts is het vaak als online marketeer een enorme klus om het overzicht te bewaren. Zelfs de taken die zeer eenvoudig zijn, kunnen dan een grote opgave worden. Het is echter zonde van de tijd om deze te verdoen aan tijdrovende, eenvoudige en steeds herhalende taken. Online marketing bureaus gebruiken voor de gemakkelijke taken daarom meestal Google Ads scripts. Met deze nieuwe technieken is het mogelijk om deze taken te automatiseren. Zo kun je je aandacht richten op de belangrijke taken van het Google Ads account, zoals de strategie van je reclame campagne.

Behaal optimale resultaten door gebruik te maken van technologie

De techniek biedt je de mogelijkheid om als online marketeer je Google Ads account met zijn reclame campagnes grondig te onderzoeken. Een programma als Google Analytics geeft je bijvoorbeeld de mogelijkheid om direct de sterke en zwakke punten van je Google Ads campagnes weer te geven. Zo weet je meteen wat je moet doen om het Google Ads account en je advertenties optimaal te moeten laten presteren. Verder biedt de technologie oplossingen voor automatische biedstrategieën. Zo hoef je je niet zelf bezig te houden met deze veiling.
Ben je benieuwd of jouw Google Ads account met al zijn reclame campagnes voldoet aan de eisen van Kunstmatige Intelligentie (AI)? En wil je weten of jouw campagnes op een optimale manier kunnen meedraaien in 2020? Bekijk dan de volgende checklist om te zien of je goed scoort op de volgende onderdelen:
• Algehele account score
• Kunstmatige Intelligent geschiktheid van het account
• Kwaliteitsscores van je zoekwoorden, advertenties, landingspagina en CTR
• Hoe wordt er gebruik gemaakt van extensies
• Hoe worden doelgroepen ingeschakeld
Intelligent Online helpt je om het overzicht te krijgen over de onontdekte kansen van je bedrijf op het gebied van online marketing. Door de pijnpunten aan te pakken en te laten zien welke impact zij hebben op de resultaten van je bedrijf, kun je deze pijnpunten direct aanpakken voor een optimaal resultaat. Binnen twee maanden zie je al een enorm verschil. Ook legt Intelligent Online uit waar de groei binnen jouw online marketing campagnes ligt in verhouding met de concurrentie. Veel bedrijven hebben de checklist op hun onderneming laten uitvoeren, en merken aanzienlijke verschillen door de handige tips. Wil je meer inlichtingen over hoe je Google Ads op de juiste manier voor jouw bedrijf kan inzetten? Aarzel dan geen seconde en schakel Intelligent Online in. Samen met jou zorgen we dat jouw website een succes wordt!

gratis groeiscan?

N

Meer leads en omzet

N

Tegen lagere kosten

N

Ontdek groei kansen

N

100% vrijblijvend advies

Gerelateerde artikelen

Bedrijven die dankzij ons groeien

Advocaten bureau SAP over intelligent online

Verhuurbedrijf Huurland over Intelligent Online