Hoe verhoog ik de autoriteit van mijn website door linkbuilding?

+ 150

Bedrijven helpen groeien.

Google

Partner

Maandelijks

Opzegbaar

Inzicht

In rendement

Hoe verhoog ik de autoriteit van mijn website door linkbuilding?

Wil je zo veel mogelijk bezoekers naar jouw website trekken? Dan moet je met een groot aantal zaken rekening houden. Het toepassen van een goede SEO door middel van een SEO expert is hier een goed voorbeeld van. Ook linkbuilding kan belangrijk zijn voor het verkrijgen van betere resultaten. Voordat je deze linkbuilding toevoegt, moet je weten hoe je de autoriteit van de website hiermee kan verhogen. Want wat doet linkbuilding precies? Onderstaande tips helpen jou op weg.

 

Content op de website plaatsen

Voordat je linkbuilding toe kan passen, moet je eerst zorgen voor goede content. De content moet relevant zijn voor bezoekers en zorgt er tevens voor dat andere websites geneigd zijn om naar jouw website te linken. De beste SEO bedrijven kunnen jou helpen om deze content te schrijven, waarna je verschillende links kunt plaatsen die verwijzen naar andere pagina’s op de website. Zo heb je zowel interne links als backlinks snel beschikbaar.

 

De anchortekst bepalen

Om de linkbuilding toe te passen moet je ook goed kijken naar de anchorteksten. Hiervoor kan je de zoekwoorden gebruiken waar de doelgroep naar zoekt binnen de zoekmachine, maar ook kiezen voor een algemene benadering. Variatie aanbrengen bij de anchortekst is belangrijk. Alleen dan kom je bovenaan in Google. Neem hier dus ook de tijd voor tijdens het samenstellen van de teksten.

 

Interne links plaatsen

Het plaatsen van interne links is belangrijk vanwege een groot aantal factoren. Zo kan het de bezoekers bijvoorbeeld helpen om direct door te klikken naar de gewenste informatie. Het zorgt voor een betere structuur en navigatie, wat de zoekmachines ook belonen tijdens het geven van een ranking. Ook kan het de autoriteit over de pagina’s verspreiden. De waarde van de gehele website verbetert en kan jou helpen om steeds een betere beoordeling van de zoekmachines te verkrijgen.

 

Reageren op blogs voor backlinks

Niet alleen de interne links zijn belangrijk binnen linkbuilding. Je kan de autoriteit van de website ook verbeteren door backlinks te vergaren. Dit zijn de links naar jouw pagina, die op websites van anderen zijn geplaatst. Je kan hiervoor reageren op blogposts van anderen. Je laat jouw expertise over dit vakgebied zien en het geeft jou automatisch backlinks. Hoewel het zogenoemde no-follow links zijn, helpt het wel om een goede balans te verkrijgen. Ook hier kijkt een zoekmachine naar voor het bepalen van de ranking.

 

Het kopen van links is afgeraden

Het toepassen van linkbuilding om bovenaan Google te komen gratis te laten verlopen kost veel tijd. Mensen zijn daarom geneigd om backlinks te kopen. Deze backlinks zorgen immers voor een verwijzing naar jouw pagina en kunnen de relevantie daarom hoog laten lijken. Toch is het sterk afgeraden om deze links te kopen. Het kopen van backlinks is namelijk misleidend en Google kan jou hier flink voor straffen. Niet alleen sta je niet op de eerste pagina van de zoekresultaten, ook kan het zijn dat jouw website helemaal niet meer vindbaar is. Pas linkbuilding daarom op een natuurlijke manier toe om autoriteit te verkrijgen.

gratis groeiscan?

N

Meer leads en omzet

N

Tegen lagere kosten

N

Ontdek groei kansen

N

100% vrijblijvend advies

Bedrijven die dankzij ons groeien

Advocaten bureau SAP over intelligent online

Verhuurbedrijf Huurland over Intelligent Online