Adwords remarketing

+ 150

Bedrijven helpen groeien.

Google

Partner

Maandelijks

Opzegbaar

Inzicht

In rendement

 

Google AdWords remarketing voor beginners

Als ondernemer wil je natuurlijk zoveel mogelijk bezoekers naar je website trekken. Met een mooi bezoekersaantal ben je er echter nog niet: het is natuurlijk ook de bedoeling dat deze bezoekers tot actie over gaan, bijvoorbeeld door een bestelling te plaatsen, zich in te schrijven voor de nieuwsbrief of door het contactformulier in te vullen. Als een bezoeker overgaat tot een gewenste actie, wordt dit ‘conversie’ genoemd. Om erachter te komen hoe succesvol je website is, is het nuttig om naar de conversieratio te kijken. Dit is het percentage bezoekers dat overgaat tot conversie. Is jouw conversieratio nog niet zo hoog als je zou willen? Google AdWords remarketing kan je helpen om je conversieratio aan te pakken. Op deze pagina vertellen we je alles over deze handige tool.

Adwords remarketing

Wat is AdWords remarketing?

Je bent het begrip ‘Google AdWords’ vast wel eens tegengekomen, maar wat is Google AdWords eigenlijk? Google AdWords, ook wel Google Ads genoemd, is een programma van Google waarmee je online advertenties kunt plaatsen. Deze advertenties kunnen in de zoekresultaten van Google worden getoond, maar ook op andere websites via het Google Display Network (GDN). Je kunt bij Google AdWords kiezen tussen verschillende soorten reclamecampagnes. De AdWords remarketing campagne is één van deze opties. Als je deze campagne inzet, betekent dit dat Google je advertenties laat zien aan personen die je website in het verleden al eens hebben bezocht. Dit werkt als volgt. Op het moment dat iemand jouw website bezoekt, ontvangt hij of zij een (legale!) Ads cookie. Deze cookie zorgt ervoor dat de bezoeker voor een bepaalde tijd op een ‘remarketinglijst’ wordt geplaatst. Alle personen op deze lijst krijgen tijdens het internetten jouw advertenties te zien, waardoor ze hopelijk uiteindelijk tot conversie overgaan.

De voordelen een Google AdWords remarketing campagne

  • Misschien wel het grootste voordeel van AdWords remarketing is dat je gericht kunt adverteren. Zo kun je bijvoorbeeld bezoekers benaderen die producten in hun winkelwagen hebben, maar deze nog niet hebben gekocht. Ook kun je je bijvoorbeeld richten op bezoekers die bepaalde producten hebben bekeken.
  • Google Display Network remarketing (ook wel bekend als ‘GDN remarketing’) biedt de mogelijkheid om door middel van afbeeldingen te adverteren. In Display remarketing Google Ads is tevens video remarketing mogelijk. Zo kan je doelgroep niet meer om je heen!

 

Onze tips en tricks voor een succesvol gebruik van AdWords remarketing

  • Als je doelgroep je advertenties te vaak te zien krijgt, bestaat de kans dat zij deze advertenties irritant gaan vinden, waardoor er een negatieve associatie ontstaat met jouw merk. Dat wil je natuurlijk vermijden! Om een overkill aan advertenties te voorkomen, is het dan ook slim om een maximum aantal vertoning in te stellen. Dit wordt ook wel een frequency cap genoemd.
  • AdWords remarketing is een goede eerste stap naar het verhogen van je conversieratio, maar zeker niet de laatste stap. Het is bijvoorbeeld ook belangrijk om je website onder handen te nemen. Als je website niet goed werkt, verwarrend is of er onaantrekkelijk uitziet, is de kans namelijk klein dat de bezoekers overgaan tot conversie – hoeveel (remarketing) advertenties je ook plaatst.

Een AdWords remarketing strategie op maat

Weet je niet goed hoe je AdWords remarketing het beste aan kunt pakken? In dat geval is AdWords uitbesteden wellicht het overwegen waard. De AdWords experts van Intelligent Online ontwikkelen graag GDN remarketing campagnes voor je. We zorgen ervoor dat deze campagnes naadloos aansluiten bij jouw doelen als ondernemer, en de identiteit en het imago van je bedrijf. Wil je je conversieratio naar een nóg hoger niveau tillen? Je kunt ook bij ons terecht voor advies over andere manieren waarop je je conversieratio kunt optimaliseren. Wil je meer weten? Neem dan contact met ons op via 030-3070322 of info@intelligentonline.nl.

gratis groeiscan?

N

Meer leads en omzet

N

Tegen lagere kosten

N

Ontdek groei kansen

N

100% vrijblijvend advies

Bedrijven die dankzij ons groeien

Advocaten bureau SAP over intelligent online

Verhuurbedrijf Huurland over Intelligent Online