Een website laten maken: alles wat je moet weten

Een goede website is voor een ondernemer van onschatbare waarde. Dit is immers de plek waar potentiële klanten kennismaken met je bedrijf, over je producten of diensten kunnen lezen en misschien zelfs een bestelling zullen plaatsen. Een website functioneert dus eigenlijk als een visitekaartje, etalage en winkelpand in één. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat deze website er aantrekkelijk uitziet en technisch gezien goed in elkaar zit. Hoe kom je echter aan zo’n website? In dit artikel vertellen we je alles over het maken van een website en het laten maken van een website.

Hoe kom ik aan een goede website?

Ben je bezig met het opzetten van een onderneming, en heb je nog geen website? Of ben je al wat langer in business en is je huidige website nodig aan vervanging toe? In deze gevallen heb je twee opties. Allereerst kun je ervoor kiezen om zelf een website te bouwen. Hiervoor kun je bijvoorbeeld websites als Wix of Jimdo voor gebruiken. Deze optie is goedkoop, maar kost veel tijd. Heb je die tijd niet? In dat geval kun je het best een website laten bouwen door een webdesign bureau of webdesign expert.

Waarom zou je een website laten maken?

Een website laten ontwerpen is over het algemeen duurder dan zelf een website maken. Toch zouden we de meeste ondernemers aanraden om een website te laten maken. Dit heeft verschillende redenen. We hebben de voordelen van een website laten maken hieronder voor je op een rijtje gezet.

Kies voor kwaliteit

Veel mensen vinden het maken van een website erg leuk – je kunt zelf bepalen waar je die ene knop neerzet, je kunt zelf de kleuren uitzoeken… Gelukkig maar, want het zo zonde zijn om zoveel tijd te spenderen aan iets wat je niet leuk vindt. Dit heeft echter ook een nadeel – door het ‘leuke’ imago van websites bouwen wordt de complexiteit van het ontwikkelen van een website vaak onderschat. Het ontwerpen en implementeren van een geavanceerd design en van complexe functionaliteiten vergt heel wat specifieke vakkennis. Als je deze kennis niet hebt, wordt het lastig om dit soort websites te ontwikkelen. Hoewel er op het internet veel websites te vinden zijn die gebruikers op een eenvoudige manier helpen met het bouwen van een website, is het belangrijk om er rekening mee te houden dat dit soort websites niet vergelijkbaar zijn met een website van een opgeleide en ervaren webdesign expert. Als je een uitgebreide website met veel pagina’s, een complex design en ingewikkelde functionaliteiten nodig hebt, is het dan ook raadzaam om je webbuilding uit te besteden.

Alle zorg uit handen

Als ondernemer heb je het al druk genoeg – aan de telefoon hangen met klanten, werknemers instrueren, bestellingen plaatsen, facturen sturen… Soms (lees: meestal) lijken er in een dag veel te weinig uren te zitten om alles af te krijgen. Het is in zo’n situatie lastig om voldoende tijd vrij te maken om ook nog eens een website te ontwerpen. Een website maken kan namelijk veel tijd kosten – zeker als je hier geen ervaring mee of kennis van hebt. Door een website te laten maken, wordt deze last van je schouders getild. Je vertelt het webdesign bureau waar je naar op zoek bent, en de webdesigner doet de rest. Doordat hij of zij veel kennis en ervaring heeft, is de kans groot dat de website in dat geval sneller af is dan wanneer je het zelf zou doen.

Een onafhankelijk oordeel

Als je geen kennis over webbuilding hebt, is het soms lastig om te beoordelen wat de beste keuze is – zeker aangezien het over je eigen onderneming gaat. Wat betreft je eigen bedrijfje heb je soms toch een roze bril op. Stel bijvoorbeeld dat je graag een extra functie op je website wilt, maar je twijfelt of dit rendabel is. Als je deze functie érg leuk vindt en je geen professionele support hebt, ben je waarschijnlijk geneigd om deze functie te implementeren – terwijl een expert misschien zou zeggen dat deze functie je meer zal kosten dan het oplevert. Als je een website laat maken, heb je geen last van deze roze bril. Een webdesigner zal eerlijk aangeven welke ideeën wel en niet haalbaar zijn, en samen met jou brainstormen om tot de best mogelijke oplossing te komen.

Waarom zou je een website laten maken bij Intelligent Online?

Een website laten maken heeft dus diverse voordelen. Hierdoor wordt vaak gedacht dat een website laten ontwikkelen onbetaalbaar is. Niets is echter minder waar. Hoewel een website laten maken over het algemeen meer kost dan wanneer je zelf aan de slag gaat, is het zeker mogelijk om een goedkope website te laten maken. Lijkt dat je wel wat? Zoek niet verder – de experts van het website design bureau Intelligent Online ontwerpen graag een betaalbare website voor je. Waarom zou je voor ons moeten kiezen?

Intelligent Online

Een website op maat

Het ene bedrijf is het andere niet. Waar de ene onderneming vooral vrolijkheid en creativiteit wil uitstralen, probeert de andere onderneming haar doelgroep in te pakken met een betrouwbare, zakelijke stijl. Een website moet dat, onzes inziens, reflecteren. Je wilt immers dat je potentiële klanten via je website een goed beeld krijgen van de kwaliteiten van je onderneming. Om die reden werken wij niet met standaard templates, maar maken we voor elk van onze klanten een authentiek design. Geen bedrijf is immers hetzelfde – dus waarom zouden websites dat wel moeten zijn?

Jarenlange ervaring én gespecialiseerde vakkennis

HTML, sitemaps, CSS, PHP… Onze experts weten er alles van. Niet alleen hebben onze specialisten veel kennis van zaken, ook heeft ons team door de jaren heen veel ervaring op gedaan. Deze kennis en ervaring is overigens niet alleen beperkt tot webbuilding – we helpen je ook graag op het gebied van SEO optimalisatie, content marketing en conversieratio optimalisatie, waarover later meer. Onze experts zetten hun kennis en ervaring met veel enthousiasme in om jouw onderneming naar een hoger niveau te tillen.

Een aantrekkelijk prijskaartje

Zoals we eerder al aangaven, is het over het algemeen duurder om een website te laten maken dan wanneer je zelf aan de slag gaat. Wij vinden het echter belangrijk dat elke ondernemer een professionele website kan laten bouwen, zonder dat hij of zij daarvoor de bankrekening moet plunderen. Om professionele websites voor iedereen toegankelijk te houden, kun je bij ons een goedkope website laten ontwerpen. Ben je nieuwsgierig naar onze tarieven? Helaas is het als webdesign bureau niet mogelijk om één vast tarief te hanteren. De prijzen van websites lopen namelijk zeer uiteen. Dit komt doordat de prijs van een website grotendeels afhankelijk is van de functies en de grootte van die website: hoe meer pagina’s en hoe meer functionaliteiten, hoe hoger het tarief. We kunnen het ons echter goed voorstellen dat je graag van tevoren weet waar je aan toe bent. Om die reden leggen we je graag een prijsvoorstel voor. Op basis van jouw input formuleren we een prijsindicatie – helemaal gratis en vrijblijvend! Lijkt dat je wel wat? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen.

Een gebruiksvriendelijke interface

We vinden het belangrijk dat onze klanten na de oplevering van de website meteen aan de slag kunnen, en zich niet door een oerwoud van complexe functies hoeven te worstelen. Om die reden maken wij gebruik van een gebruiksvriendelijk content management systeem (CMS). Een CMS is het systeem dat wordt gebruikt om de inhoud (content) van je website te beheren. Om ervoor te zorgen dat je zonder problemen aan de slag kunt, maken wij gebruik van het populaire CMS WordPress. Loop je na de oplevering toch tegen problemen aan met je WordPress website? Of heb je een vraag over je WordPress website? Geen probleem – onze experts staan altijd voor je klaar.

We helpen je graag met het produceren van waardevolle content

Een webdesign bureau houdt zich normaal gesproken alleen bezig met de website zelf, en niet met de content die op die website staat. Dat is ergens ook logisch – een webdesign bureau heeft in beginsel immers geen ervaring en/of experts op het gebied van content marketing. In beginsel, want er zijn natuurlijk uitzonderingen – en Intelligent Online is er daar een van. Onze experts ontwikkelen niet alleen een mooie en goed werkende website voor je, maar helpen je ook met het produceren van de content die op die website komt te staan.

Een website laten maken: hoe gaat dat in zijn werk?

Als je nog nooit een website hebt laten maken, is het wellicht lastig om je hier een voorstelling van te maken. Om je alvast een voorproefje te geven, hebben we ons designproces hieronder uitgewerkt.

  1. Het ontwikkelen van een strategie

Als je een website wil laten maken, is het belangrijk om de webdesigner uitgebreid te vertellen waar je naar op zoek bent. Om die reden starten we ons designproces met een kennismakingsgesprek. Samen gaan we om de tafel zitten en leren we elkaar beter kennen. Wat staat je onderneming voor? Wat wil je uitstralen met je website? Welke functionaliteiten heb je voor ogen? Wat is je voornaamste doel? Hierbij nemen we, indien mogelijk, ook je huidige website onder de loep. Wat gaat er op dit moment allemaal goed, en waar is nog verbetering mogelijk? Op basis van jouw input ontwikkelen we een designstrategie: we leggen een aantal concrete doelen vast, en gaan op zoek naar de beste manier om die doelen te bereiken.

  1. Het ontwerp

Tijd om tot actie over te gaan! Op basis van onze designstrategie maken we een eerste opzet voor de website. Hierbij focussen we ons onder andere op de navigatie en de functionaliteiten van de site. Ook denken we alvast na over het design. Als deze eerste opzet klaar is, leggen we je hem aan jou voor. Op basis van jouw feedback passen we ons ontwerp aan. Hier gaan we mee door tot je helemaal tevreden bent over ons ontwerp. Geef je het ontwerp groen licht? In dat geval gaan we door naar de testfase.

  1. Testen, testen, testen

Hoe mooi een ontwerp ook is, hier heb je natuurlijk alleen iets aan als de website in de praktijk ook goed werkt. Om die reden wordt ons ontwerp aan een reeks van uiteenlopende testen onderworpen. Werken alle functionaliteiten naar behoren? Laden de pagina’s snel genoeg? Als iets anders werkt dan verwacht, passen we dit aan totdat we tevreden zijn. Wij zijn echter niet de enige die het ontwerp testen – ook jouw team kan met het ontwerp aan de slag. Zo kunnen jullie beoordelen of jullie tevreden zijn, of dat er zaken zijn die jullie anders willen zien.

  1. De puntjes op de i

Ziet de website er goed uit, en werkt alles naar behoren? Dan is het nu tijd om de website te vullen met jouw content. Aan een lege website heb je immers weinig! We plaatsen al je teksten, afbeeldingen en video’s op de juiste plek – van je productfoto’s tot je blogartikelen. Beschik je nog niet over de juiste content? Of kan je huidige content wel een opfrisser gebruiken? De experts van Intelligent Online helpen je graag met het produceren van hoogwaardige content, eventueel met behulp van ons netwerk van tekstschrijvers, fotografen en videografen. Hierbij zorgen we er meteen voor dat je content zoekmachinevriendelijk is – waarover hieronder meer.

  1. De oplevering

Is alles piekfijn in orde? In dat geval leveren we de website op en starten we met het verzamelen van data om de website te kunnen optimaliseren.

  1. De optimalisatie

Hoewel de website opgeleverd is, betekent dat niet dat onze specialisten achteroverleunen. Nu de website klaar is, is het namelijk zaak om deze zoveel mogelijk te optimaliseren! We richten je website op zo’n manier in dat deze zo hoog mogelijk in de zoekresultaten van Google verschijnt. Dit doen we onder andere door relevante zoekwoorden in de website content te verwerken, maar bijvoorbeeld ook door je website mobielvriendelijk te maken. Ook helpen we je graag met conversieratio optimalisatie. In dat geval richten we je website op zo’n manier in dat het zo aantrekkelijk én makkelijk mogelijk is om tot conversie over te gaan.

Samen gaan we voor groei

Overweeg je al een tijdje om een website te kopen, maar wil je voorkomen dat je je bankrekening moet plunderen? Of heb je geprobeerd om zelf een WordPress website te maken, maar is hij niet geworden zoals je had verwacht? Bij Intelligent Online kun je voor een aantrekkelijk tarief een WordPress website laten maken in Utrecht. Onze experts ontwikkelen niet alleen een website op maat voor je, maar helpen je ook met het produceren van waardevolle content. Ook op het gebied van SEO en conversie optimalisatie kun je op onze hulp rekenen. Klinkt goed? Neem dan gerust contact met ons op! We vertellen je graag meer over onze WordPress websites.