Wat is een DIV element?

+ 150

Bedrijven helpen groeien.

Google

Partner

Maandelijks

Opzegbaar

Inzicht

In rendement

Wat doet het HTML element DIV?

DIV staat bekend als een van de meest gebruikte HTML elementen. Wat is HTML echter precies? En wat is een element? Er wordt vaak gedacht dat HTML een programmeertaal is, maar strikt gezien is dit onjuist: HTML is een opmaaktaal. Deze taal wordt gebruikt om de internetbrowser te vertellen hoe een webpagina moet worden weergegeven. HTML bestaat uit diverse elementen. Deze elementen worden gebruikt om onderdelen van de webpagina op een bepaalde manier uit te laten zien of op een bepaalde manier te laten gedragen. Het DIV element is een voorbeeld van een HTML element. Met dit element kun je een onderdeel van je pagina insluiten en precies daar positioneren waar jij wilt. Dat zie je eigenlijk al aan de naam van het DIV element: ‘DIV’ is afgeleid van ‘division’, wat ‘verdeling’ betekent. Het DIV element kan bijvoorbeeld nuttig zijn voor het opmaken van een titel, menu of colofon.

De attributen voor de HTML DIV code

Het DIV element zorgt er dus voor dat een onderdeel van de webpagina wordt ingesloten. Hoe bepaal je echter hoe dit onderdeel van de pagina er verder uitziet? Hier kun je verschillende attributen voor gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld het ‘align’ attribuut gebruiken om de uitlijning van dit deel van de pagina vast te leggen. Wil je dit onderdeel aan een bepaalde stijl koppelen? Hier kun je de ‘style’, ‘id’ en ‘class’ attributen voor gebruiken.

De voordelen van het gebruik van de HTML section DIV

Het gebruik van het DIV element heeft diverse voordelen.

  • Het DIV element is erg nauwkeurig: je kunt de onderdelen van je webpagina heel precies positioneren.
  • Tegenwoordig worden voor de opmaak van websites voornamelijk Cascading Style Sheets (CSS) gebruikt. Het DIV element kan hier goed mee worden gecombineerd.
  • Het DIV element wordt door alle browsers ondersteund.
  • Door het DIV element te gebruiken, verminder je de hoeveelheid HTML-code. Dit maakt de HTML-code overzichtelijker en compacter. Dit kan de laadtijd van de webpagina versnellen. Dat zorgt niet alleen voor een betere gebruikerservaring, maar ook voor een hogere SEO score. Dit betekent dat je webpagina een betere positie in de Google zoekresultaten krijgt. Het gebruik van het DIV element is overigens niet de enige manier om je SEO ranking te verbeteren. Wil je meer weten? Neem dan contact op met SEO bureau Intelligent Online. Onze SEO specialisten voorzien je graag van advies!

gratis groeiscan?

N

Meer leads en omzet

N

Tegen lagere kosten

N

Ontdek groei kansen

N

100% vrijblijvend advies

Bedrijven die dankzij ons groeien

Advocaten bureau SAP over intelligent online

Verhuurbedrijf Huurland over Intelligent Online