Wat is een header tag?

+ 150

Bedrijven helpen groeien.

Google

Partner

Maandelijks

Opzegbaar

Inzicht

In rendement

De betekenis van de term ‘header tag’

Als je je wel eens hebt verdiept in het bouwen van een website heb je vast wel eens gehoord van een header tag – maar wat is een header tag ook alweer? Om deze vraag te beantwoorden, moeten we eerst ingaan op de vraag wat een tag is. Een tag is een stukje code waarmee je een opdracht aan je browser geeft. Er bestaan veel verschillende soorten tags, die elk een ander soort opdracht geven. De header tag is er hier één van. Deze tag geeft, zoals de naam al zegt, aan wanneer er sprake is van een header. Hiermee rijst weer een nieuwe vraag: wat is een header? Een header is het Engelse woord voor een (tussen)kop. Een header tag wordt dus gebruikt om aan de browser te communiceren dat een bepaald stukje tekst als (tussen)kop moet worden weergegeven. Zie je de zin “De betekenis van de term ‘header tag'” bovenaan deze alinea? De makers van deze website hebben een header tag gebruikt om ervoor te zorgen dat deze zin er anders uitziet als de tekst in deze paragraaf. Er bestaan verschillende soorten header tags, namelijk H1 header tags tot en met H6 header tags. De H1 headers zijn het grootst en worden meestal gebruikt om de titel van een pagina aan te geven. De H6 headers zijn het kleinst.

Het verband tussen header tags en SEO

Als je header tags op de juiste manier gebruikt, heeft dit een positieve invloed op je SEO positie. De SEO specialisten van Intelligent Online vertellen je hoe je tag headers correct gebruikt.

  • SEO experts raden aan om per pagina maar één keer een H1 header te gebruiken. Als je meerdere H1 headers gebruikt, kan dit tot een lagere SEO ranking leiden.
  • Gebruik H2 headers voor de belangrijkste tussenkoppen. Zitten er ook een aantal minder belangrijke paragrafen bij? Gebruik hier dan H3 tag headers voor.
  • In lange teksten zou je voor minder belangrijke paragrafen ook de H4 tot en met H6 headers kunnen gebruiken. Deze headers hebben echter weinig tot geen invloed op je SEO positie.

Wat is een featured snippet?

gratis groeiscan?

N

Meer leads en omzet

N

Tegen lagere kosten

N

Ontdek groei kansen

N

100% vrijblijvend advies

Bedrijven die dankzij ons groeien

Advocaten bureau SAP over intelligent online

Verhuurbedrijf Huurland over Intelligent Online