Wat is een no index no follow tag?

+ 150

Bedrijven helpen groeien.

Google

Partner

Maandelijks

Opzegbaar

Inzicht

In rendement

Wat is een meta robot tag?

De no index meta tag en de no follow meta tag zijn twee verschillende meta tags. Deze tags worden echter vaak in één adem genoemd, en staan samen ook wel bekend als de ‘no index no follow tag’ of de ‘noindex nofollow metatag.’ De no index no follow tags zijn meta robot tags. Om te kunnen begrijpen wat noindex nofollow inhoudt, moeten we dus eerst ingaan op het begrip ‘meta robot tag’. Een meta robot tag is een HTML tag die zoekmachinespiders (ook wel crawlers) vertelt of en zo ja, hoe de pagina geïndexeerd moet worden. Er bestaan verschillende meta robot tags, maar de meta noindex nofollow tag wordt het meest gebruikt.

De nofollow meta tag

Linkbuilding speelt een grote rol bij SEO optimalisatie: als diverse websites een link plaatsen naar een bepaalde webpagina, verhoogt dat de SEO ranking van die webpagina. Wat moet je echter doen als je een link wilt plaatsen naar een concurrerende website, maar wilt voorkomen dat je concurrent een betere SEO positie krijgt? De nofollow meta tag biedt in dat geval uitkomst. Deze tag zorgt er namelijk voor dat Google deze link niet meetelt.

De noindex meta tag

De no index meta tag geeft aan dat de zoekmachinespider een bepaalde webpagina niet mag indexeren. Dit betekent dat deze webpagina niet in de zoekresultaten van Google verschijnt. Dit is bijvoorbeeld nuttig bij pagina’s die niet relevant zijn voor alle bezoekers, zoals een bedank- of bevestigingspagina die na een bestelling wordt getoond. Deze pagina is immers niet van belang voor bezoekers die (nog) geen bestelling hebben geplaatst. Heb je een no index meta tag geplaatst, maar wordt de pagina nog steeds in de zoekresultaten getoond? Dit kan komen doordat de zoekmachinespiders deze aanpassing nog niet hebben verwerkt. De Google Search Console biedt hier een oplossing voor. Door te klikken op ‘Fetchen in Google’ geef je de zoekmachinespiders een seintje dat je pagina is aangepast. Wil het maar niet lukken? Als SEO bureau helpt Intelligent Online je graag. Neem gerust eens contact op met onze SEO specialisten!

gratis groeiscan?

N

Meer leads en omzet

N

Tegen lagere kosten

N

Ontdek groei kansen

N

100% vrijblijvend advies

Bedrijven die dankzij ons groeien

Advocaten bureau SAP over intelligent online

Verhuurbedrijf Huurland over Intelligent Online