Wat is een anchor tekst?

+ 150

Bedrijven helpen groeien.

Google

Partner

Maandelijks

Opzegbaar

Inzicht

In rendement

De betekenis van het begrip ‘anchor tekst’

Als jij een link op je webpagina wil plaatsen, kun je dit op twee verschillende manieren doen. Allereerst kun je simpelweg de gehele URL op je pagina plakken. Dit geeft je webpagina echter een slordige, rommelige uitstraling. Ook weet de lezer zo niet waar de URL naar leidt. Gelukkig is er ook nog een tweede manier om een link te plaatsen, namelijk door gebruik te maken van anchor tekst. Als je gebruikmaakt van een anchor tekst, hoef je niet de volledige URL te plaatsen. In plaats daarvan plaats je een klikbare tekst die naar de URL leidt. Als de bezoeker op de anchor tekst klikt, wordt hij automatisch naar de URL gestuurd. Je kunt een anchor tekst makkelijk herkennen: niet alleen is een anchor tekst klikbaar, ook wordt deze tekst vaak onderstreept of in een afwijkende kleur weergegeven.

De invloed van seo/zo-maak-je-een-goede-anchor-tekst-voor-seo/”>anchor tekst op je SEO score

Je kunt een anchor tekst zo eenvoudig of uitgebreid maken als jij dat wil. Zo kun je bijvoorbeeld simpelweg ‘klik hier’ of ‘lees hier meer’ als anchor tekst gebruiken. Je kunt er echter ook voor kiezen om in de anchor tekst aan te geven waar deze tekst naar leidt. Stel bijvoorbeeld dat je je bezoekers wil verwijzen naar een blogpost over SEO optimalisatie. Je zou in dat geval de volgende zin als anchor tekst kunnen gebruiken: ‘Lees hier onze blog over de invloed van linkbuilding op de SEO ranking.’ Deze aanpak verdient wat ons betreft de voorkeur. Het gebruik van relevante anchor teksten heeft namelijk een positieve invloed op je SEO ranking. Zorg er echter wel voor dat je de anchor tekst zo beknopt mogelijk houdt.

Onze tips voor het succesvol gebruik van anchor teksten

Het is dus belangrijk om een beknopte, relevante anchor link te gebruiken. Dit is echter niet het enige waarmee je rekening moet houden bij het schrijven van een anchor tekst. Wij zetten een aantal tips voor het schrijven van een succesvolle anchor tekst voor je op een rijtje.

  • Heb je geen inspiratie voor een goede anchor tekst? In veel gevallen leent (een variantie op) de titel van de pagina waarnaar je linkt zich goed als anchor tekst.
  • Verwerk regelmatig je bedrijfsnaam in je anchor links. Dit geeft de vindbaarheid en naamsbekendheid van je onderneming een boost.
  • Doe onderzoek naar het zoekmachinegebruik van jouw doelgroep. Op welke zoekwoorden zoekt jouw doelgroep voornamelijk? Door deze zoekwoorden op een subtiele manier in je anchor teksten te verwerken, stijgt je SEO score voor deze zoekwoorden en ben je beter vindbaar voor je doelgroep. Weet je niet goed waar je moet beginnen? SEO bureau Intelligent Online helpt je graag bij het ontwikkelen van een goede SEO strategie. Neem gerust contact op met onze SEO specialisten.
  • Wees echter niet té enthousiast met het gebruik van zoekwoorden – als je te veel zoekwoorden in je anchor teksten gebruikt, kan dit een negatief effect hebben op je SEO positie.

gratis groeiscan?

N

Meer leads en omzet

N

Tegen lagere kosten

N

Ontdek groei kansen

N

100% vrijblijvend advies

Bedrijven die dankzij ons groeien

Advocaten bureau SAP over intelligent online

Verhuurbedrijf Huurland over Intelligent Online