Wat is een meta tag robot?

+ 150

Bedrijven helpen groeien.

Google

Partner

Maandelijks

Opzegbaar

Inzicht

In rendement

De betekenis van de term ‘meta tag robot’

Voordat we kunnen uitleggen wat de term ‘meta tag robot‘ betekent, moeten we eerst uitleggen wat een ‘meta tag’ is. Een meta tag is een tag die in de header van een pagina wordt opgenomen en bepaalde informatie aan zoekmachines doorgeeft. Een bezoeker kan deze tag niet zien: enkel zoekmachines kunnen deze tag lezen. Er bestaan verschillende meta tags, die allemaal een andere functie hebben. Een van de belangrijkste meta tags is de meta tag robot. Dit type meta tag geeft instructies aan zoekmachinespiders, ook wel crawlers genoemd. Dit zijn softwareprogramma’s die het internet afzoeken naar nieuwe webpagina’s om aan de Google zoekresultaten toe te voegen.

De verschillende soorten meta tag robots

De SEO specialisten van Intelligent Online hebben de belangrijkste google crawler meta tags voor je op een rijtje gezet.

  • Index: deze tag geeft aan dat deze webpagina mag worden geïndexeerd.
  • NoIndex: deze tag geeft aan dat deze webpagina niet mag worden geïndexeerd.
  • Follow: deze tag geeft aan dat de links op deze pagina mogen worden gevolgd.
  • NoFollow: deze tag geeft aan dat de links op deze pagina niet mogen worden gevolgd.

 

Wees voorzichtig met het gebruik van meta tag robots

Het verkeerd gebruik van de meta robot tag kan grote gevolgen hebben. Zo kan een foute plaatsing van de crawler meta tag ‘NoIndex’ er bijvoorbeeld voor zorgen dat de hele website niet wordt geïndexeerd, waardoor je niet langer vindbaar bent via Google. Heb je geen ervaring met het gebruik van meta tag robots en heb je hulp nodig? SEO bureau Intelligent Online helpt je graag bij het plaatsen van meta tag robots. Je kunt bij ons niet alleen terecht voor advies over meta tags, maar bijvoorbeeld ook voor hulp op het gebied van SEO optimalisatie, content marketing en conversie optimalisatie. Neem gerust contact met ons op!

gratis groeiscan?

N

Meer leads en omzet

N

Tegen lagere kosten

N

Ontdek groei kansen

N

100% vrijblijvend advies

Bedrijven die dankzij ons groeien

Advocaten bureau SAP over intelligent online

Verhuurbedrijf Huurland over Intelligent Online