Klanten werven

+ 150

Bedrijven helpen groeien.

Google

Partner

Maandelijks

Opzegbaar

Inzicht

In rendement

Hoe begin ik met klanten werven voor mijn onderneming?

Het aantrekken van nieuwe klanten is belangrijk voor de groei van elke onderneming. Een schaalbare strategie en duidelijke doelen helpen om dit effectief te doen. Zonder een doordachte benadering kun je veel inspanning leveren in acties die niet het gewenste resultaat hebben. In deze blog bespreken we het proces van het opbouwen van een effectieve en schaalbare klantwervingsstrategie, en geven we tips voor het SMART formuleren van je doelen.

Schaalbaarheid in je strategie betekent dat je plannen niet alleen op korte termijn resultaten opleveren, maar ook op lange termijn succesvol zijn en kunnen meegroeien met je bedrijf. Het begint allemaal met een grondig begrip van je doelgroep. Vraag jezelf af: Wie zijn mijn ideale klanten? Waar zijn ze naar op zoek online? Hoe kan mijn product of dienst hun leven verbeteren? Deze inzichten vormen de basis van je contentstrategie, waarbij je potentiële klanten aantrekt door waardevolle en relevante informatie te bieden. Om je digitale aanwezigheid te versterken en je doelen te bereiken, is het essentieel om samen te werken met professionals. Een zoekmachine specialist kan je helpen om je online zichtbaarheid te verbeteren, terwijl een SEO bureau je ondersteunt bij het optimaliseren van je website voor zoekmachines. Een SEA expert kan waardevolle inzichten bieden voor het uitvoeren van effectieve betaalde zoekcampagnes. En tenslotte, een goed geplande AdWords campagne kan direct verkeer naar je site leiden en de conversieratio’s aanzienlijk verhogen.

 

klanten werven

Zet een Schaalbare Strategie Op en Stel Duidelijke Doelen

Het opzetten van een schaalbare strategie en het stellen van duidelijke doelen zijn goede eerste stappen voor het succesvol werven van nieuwe klanten. Zonder een goed doordachte benadering kun je je inzet verspillen aan initiatieven die niet de gewenste resultaten opleveren. Bij het stellen van doelen voor het werven van nieuwe klanten, is het cruciaal om deze specifiek, meetbaar, acceptabel, realistisch en tijdgebonden te maken: de SMART-principes. Deze methodiek helpt je om je strategie gericht en haalbaar te houden, met concrete stappen die je kunt volgen en analyseren. Bijvoorbeeld, in plaats van te zeggen “We willen meer klanten”, kun je beter stellen: “We willen binnen zes maanden 20% meer klanten werven door geoptimaliseerde online content en gerichte social media campagnes.”

Een schaalbare strategie houdt in dat je plannen maakt die niet alleen direct resultaat opleveren, maar die ook op de lange termijn vruchten afwerpen en mee kunnen groeien met je onderneming. Schaalbaarheid begint bij een diep begrip van je doelgroep. Vraag je af: Wie zijn mijn ideale klanten? Wat zoeken ze online? En hoe kan mijn product of dienst hun leven verbeteren? Dit begrip is de basis van je contentstrategie, waarmee je de interesse wekt van potentiele klanten door waardevolle en relevante informatie te bieden.

 

Hoe SMART-doelen het Wervingsproces Drijven

SMART-doelen voor het werven van klanten zijn niet alleen een kompas, maar ook een motivator. Ze bieden een heldere richting voor je marketing- en verkoopinspanningen en inspireren je team om gerichte acties te ondernemen. Bijvoorbeeld, het doel om “in het tweede kwartaal 100 nieuwe leads te genereren via LinkedIn-campagnes” zet je marketingteam aan tot actie en focus. Het definieert niet alleen een specifiek aantal doelen, maar benoemt ook het platform en de tijdsperiode, waardoor het meetbaar en tijdgebonden is. Het succes van deze doelstellingen hangt af van de inzet van meetinstrumenten en analyses. Tracking-tools, zoals Google Analytics en sociale media-analysetools, stellen je in staat om de voortgang naar je doelen te volgen en te evalueren of je strategieën het gewenste effect hebben. Ze kunnen ook inzichten bieden in het gedrag van je doelgroep, wat weer leidt tot geoptimaliseerde strategieën voor het aantrekken van klanten.

 

Stappen voor het Opzetten van een Schaalbare Klantenwervingsstrategie

 1. Ken Je Doelgroep: Het opbouwen van personas helpt bij het vaststellen van wie je ideale klanten zijn en wat hun behoeften, uitdagingen en interesses zijn.
 2. Creëer Relevantie Content: Ontwikkel content die aansluit bij de vragen en behoeften van je doelgroep. Of het nu gaat om blogposts, video’s, infographics of case studies, zorg ervoor dat je content waarde toevoegt.
 3. Gebruik Diverse Kanalen: Zet niet alles op één kaart. Experimenteer met verschillende kanalen – van e-mailmarketing tot social media en PPC-campagnes – om te ontdekken wat het meest effectief is bij het bereiken en aantrekken van je doelgroep.
 4. Bouw aan Relaties: Klanten werven is slechts een deel van de uitdaging; het behouden van deze klanten is net zo belangrijk. Zet systemen op voor klantenservice, nazorg en relaties die de fundamenten leggen voor loyaliteit en herhaalaankopen.

Dit zijn slechts enkele stappen voor het opzetten van een strategie voor het werven van klanten. Het belang van flexibiliteit kan niet genoeg benadrukt worden; wees bereid om je aanpak aan te passen op basis van resultaten en feedback. Klanten werven is een dynamisch en doorgaand proces. Het vereist een diepgaand begrip van je doelgroep, een robuuste contentstrategie, en de flexibiliteit om te leren van je successen en mislukkingen. Door een schaalbare strategie op te zetten en SMART-doelen te stellen, leg je een stevige basis voor het succesvol aantrekken van nieuwe klanten. Blijf met deze principes aan je zijde experimenteren, leren, en groeien.

 

Maak Boeiende Content en Zorg Dat Die Makkelijk te Vinden Is

Nu je nieuwe doelen en een klantgerichte strategie hebt geformuleerd, is er nog een belangrijke stap. De volgende fase in je klantenwervingstraject draait om boeiende content en het toegankelijk maken daarvan.Content draagt bij aan het werven van klanten door waarde toe te voegen aan het leven van de lezer. Deze waarde kan educatief zijn, vermakelijk of emotie opwekken, en moet aanzetten tot delen, bespreken en verder onderzoeken. Richt je op thema’s die jouw klanten aanspreken en bied oplossingen voor hun problemen op een duidelijke en toegankelijke wijze. Laat het zo zijn dat elke blogpost, elke video, elk e-book een antwoord is op een vraag die je klant heeft. Als je dit doet, zal je klant je merk associëren met hulp en expertise, en geneigd zijn om bij jou terug te komen voor meer. Tegelijkertijd is het belangrijk om te zorgen dat je content gemakkelijk te vinden is. Hier komt SEO om de hoek kijken.

 

De Kunst van SEO voor Klantenwerving

SEO draait om het optimaliseren van je website en je content, zodat zoekmachines als Google je makkelijker kunnen vinden. De voordelen ervan zijn tweeledig: ten eerste, je verschijnt hoger in de zoekmachine resultaten, wat betekent dat meer mensen je content onder ogen krijgen. Ten tweede, als je SEO goed uitvoert, zul je specifiek die mensen bereiken die actief op zoek zijn naar wat jij te bieden hebt.

De vraag is, hoe voer je SEO goed uit? Hier zijn enkele basistips:

 1. Trefwoorden: Verwerk zowel short-tail als long-tail trefwoorden in je content. Deze trefwoorden zijn de termen die je doelpubliek gebruikt om online te zoeken naar wat ze nodig hebben.
 2. Metatags: Maak gebruik van titeltags, header-tags en metatags om zoekmachines te laten weten waar je content over gaat.
 3. Linkbuilding: Betrek andere betrouwbare websites in je veld om naar je website te linken, dit bouwt autoriteit op in de ogen van zoekmachines.
 4. Mobielvriendelijkheid: Zorg ervoor dat je website en content goed te bekijken zijn op mobiele apparaten, want de meeste zoekopdrachten worden tegenwoordig op smartphones uitgevoerd.
 5. Gebruikersonderzoek: Kijk naar hoe je gebruikers omgaan met je website. Welke pagina’s bezoeken ze het meest? Waar klikken ze op? Dit soort informatie kan je helpen bij het optimaliseren van je site.

Of je nou een T-shirt verkoopt, een softwareprogramma of yogalessen aanbiedt, je product is niet wat je klanten werven. Het zijn de verhalen die je vertelt, de emoties die je opwekt, en de problemen die je oplost. Klanten werven is een kunst waarbij je mensen verleidt om mee te gaan op een reis met jouw merk. Het opbouwen van die reis met zorgvuldig ontworpen en goed geoptimaliseerde content is de sleutel tot succes. Vergeet niet, je klanten zijn er al. Ze wachten gewoon tot je ze de weg wijst. En nu… op naar de volgende stap in je klantacquisitie!

 

Zet je marketing om in meer leads, meer omzet en meer naamsbekendheid voor jouw bedrijf te genereren. Benieuwd hoe je dit aanpakt? Vraag de gratis Groeiscan aan en ontdek het zelf.

Groeiscan aanvragen

 

Denk Omnichannel – Dat Doen Je Klanten Ook

“Omnichannel” is een term die veel wordt gebruikt in de wereld van marketing en klanten werving. Maar wat betekent het precies? Kort samengevat draait het allemaal om het creëren van een naadloze klantbeleving, over alle kanalen heen, ongeacht hoe, waar of wanneer de klant met je bedrijf interacteert. Het proces van klanten werven vereist dat een bedrijf attent reageert en zich aanpast aan de voorkeuren en behoeften van de klant, vergelijkbaar met het afstemmen van marketingactiviteiten op verschillende kanalen. Het gaat erom de signalen van klanten te herkennen en daarop in te spelen met de juiste benadering op het juiste moment.

 

Omarming van de Omnichannel Aanpak

Je klanten denken niet aan kanalen. Ze denken aan wat ze nodig hebben, en ze verwachten dat jij dat voor hen levert, ongeacht waar ze zich bevinden. Daarom is het belangrijk voor jou, als business, om ook door deze lens te kijken. Er zijn bijvoorbeeld nog steeds veel bedrijven die een onderscheid maken tussen hun fysieke winkel en hun online winkel. Maar voor de klant zijn ze beide onderdeel van dezelfde winkelervaring. Misschien hebben ze online onderzoek gedaan voordat ze naar de winkel kwamen, of misschien hebben ze iets in de winkel gezien en hebben ze later besloten om het online te kopen. Het omarmen van de omnichannel aanpak gaat niet alleen over het hebben van verschillende kanalen, maar over het hebben van kanalen die met elkaar verbonden zijn en die samen één consistente, naadloze ervaring voor de klant creëren.

 

Praktische Tips voor Implementatie van een Omnichannel-Strategie

 1. Customer Journey Mapping: Traceer de reis van uw klanten door uw verschillende kanalen om te zien waar ze in contact komen met uw merk. Dit kan je helpen te begrijpen hoe je kanalen samenwerken en waar er ruimte is voor verbetering.
 2. Consistente branding: Zorg ervoor dat je merk consistent wordt weergegeven op al je kanalen. Dit helpt klanten je merk te herkennen en vertrouwen op te bouwen.
 3. Data Integratie: Integratie van gegevens uit je verschillende kanalen kan een completer beeld geven van je klanten en hun gedrag. Dit kan je helpen persoonlijkere diensten en aanbiedingen te creëren.
 4. Responsive Design: Een mobiele vriendelijke website is een must, maar vergeet ook niet je e-mails en ander digitaal materiaal. Mensen gebruiken tegenwoordig meestal verschillende apparaten om toegang te krijgen tot content.
 5. Cross Channel Marketing: Promoot en verkoop je producten op meerdere kanalen tegelijk. Dit kan je bereik vergroten en de verkoop verhogen door het gemakkelijker te maken voor klanten om te kopen.

De klant van vandaag is slim en gedigitaliseerd. Hij of zij heeft toegang tot een schat aan informatie en opties met een simpele veeg van een vinger. Door de klantervaring centraal te stellen en een effectieve omnichannel strategie te implementeren, kan je ervoor zorgen dat jouw merk de keuze is die boven de rest uitstijgt.

 

Houd de Verkoop Eenvoudig

Als consument heb je vast wel eens de frustratie ervaren van een complex en verwarrend online betalingsproces. Je had alles wat je wilde kopen in je winkelwagentje, klaar om de aankoop te voltooien, maar toen werd je geconfronteerd met een onduidelijk betalingssysteem. Het resultaat? In plaats van de aankoop af te ronden, verliet je de website. Deze ervaring benadrukt het belang van het bekijken van je bedrijfsprocessen door de ogen van de klant. Het is cruciaal om je eigen ervaringen als klant te analyseren en te gebruiken als basis voor het verbeteren van de klantervaring binnen je eigen bedrijf. Dit helpt om obstakels te identificeren en te elimineren die een soepele transactie in de weg staan.

Bewaar de complexe algoritmes voor je data- en analyseverwerking, maar als het om je klant gaat, wees dan zo eenvoudig mogelijk.

Het Belang van Eenvoud in het Verkoopproces

Eerst moeten we begrijpen waarom eenvoud zo belangrijk is bij het aanspreken van klanten. Om te beginnen leven we in een tijdperk van informatie-overload. Klanten worden overladen met keuzes en informatie op elk denkbaar platform. Hoe meer complex je verkoopproces, hoe groter de kans dat je potentiele klant overweldigd raakt en de transactie verlaat. Ten tweede is het niet genoeg voor klanten dat ze een product willen of nodig hebben, ze willen ook een probleemloze koopervaring. Als je verkoopproces te gecompliceerd is, zullen ze gewoon ergens anders kijken waar ze een soortgelijk product kunnen vinden zonder de bijbehorende ergernis.

 

Eenvoudige Strategeën Om het Verkoopproces te Stroomlijnen

Hoe kan je dan je verkoopproces zo stroomlijnen dat klanten moeiteloos door je verkooppijplijn vloeien? Hier zijn enkele technieken die je kunt overwegen:

 1. Minimaliseren van Stappen: Maak je checkout-proces zo kort mogelijk door het aantal stappen te minimaliseren.
 2. Duidelijke Call-To-Actions: Laat klanten precies weten wat ze moeten doen door duidelijke en directe call-to-actions te gebruiken.
 3. Eenvoudige Navigatie: Zorg ervoor dat je website gemakkelijk te navigeren is zodat klanten snel kunnen vinden wat ze zoeken.
 4. Transparantie: Verstop geen belangrijke informatie zoals leveringskosten of retourbeleid. Wees transparant om vertrouwen op te bouwen bij je klanten.
 5. Automatiseer waar nodig: Gebruik automatisering om het aankoopproces te versnellen. Dit kan variëren van automatische facturering tot follow-ups na de verkoop.

Het werven van klanten is meer dan alleen maar ze vinden en naar je winkel leiden. Het gaat erom ze door de winkel te leiden, ze op hun gemak te stellen en het ze zo gemakkelijk mogelijk te maken om de gewilde aankoop te doen.

 

Retarget Websitebezoekers Die Niets Kopen

Retargeting is een marketingstrategie waarbij je bezoekers die je website hebben verlaten zonder iets te kopen, opnieuw benadert met gerichte advertenties. Het idee is om deze mensen eraan te herinneren wat ze gemist hebben en ze te motiveren om terug te komen en hun aankoop af te ronden. Deze aanpak kan effectief zijn om de interesse van potentiële klanten te hernieuwen en de verkoop te verhogen.

Stel je voor: een bezoeker stuit op je website, browseert een beetje, misschien voegt zelfs iets toe aan de winkelwagen, maar om de een of andere reden verlaat hij de site zonder iets te kopen. Misschien werd hij afgeleid, of vond hij dat het toch te duur was, of kon gewoon niet de beslissing maken om te kopen. Retargeting stelt je in staat om deze bezoekers opnieuw te benaderen met gepersonaliseerde advertenties die zijn gericht op hun specifieke interesses, in de hoop hen terug te brengen om de aankoop te voltooien.

 

Waarom Retargeting Effectief is bij Klanten Werving

Hier is een weinig bekend feit: het merendeel van de eerste bezoeken aan een website leidt niet tot aankopen. Volgens sommige bronnen voltooit slechts ongeveer 2% van de webverkeer de aankoop bij hun eerste bezoek. Retargeting stelt je in staat om de overige 98% te bereiken die interesse hebben getoond in je product of dienst, maar niet bij hun eerste bezoek hebben gekocht. Daarnaast zijn personen die al bekend zijn met je merk, en die eerder interactie met je hebben gehad, veel meer geneigd om te kopen dan personen die je merk voor het eerst zien. Het werken aan het werven van klanten door middel van retargeting is daarom een krachtige techniek om te benutten.

 

Strategieën voor het Opzetten van Succesvolle Retargeting-Campagnes

 1. Segmentatie: Het heeft geen zin om generieke advertenties naar iedereen te sturen. Segmentatie van je retargeting publiek kan je helpen om relevante content te sturen naar de juiste personen, waardoor je de kans op conversie vergroot.
 2. Frequentiebeperking: Niemand wil overspoeld worden door advertenties. Het instellen van een limiet aan het aantal keren dat een persoon je advertenties ziet kan helpen om irritatie bij je publiek te voorkomen.
 3. Gevoelige content: People love feeling special. Maak gebruik van gepersonaliseerde content in je retargeting advertenties om je publiek te laten zien dat je aandacht besteedt aan hun wensen en behoeften.
 4. Alomtegenwoordigheid: Profiteer van verschillende platforms (bijvoorbeeld Google, Facebook, Instagram) om je retargeting advertenties te tonen. Dit kan helpen om je bereik te vergroten en meer zichtbaar te worden bij je publiek.
 5. Conversie tracking: Houd bij welke van je retargeting campagnes de hoogste conversie tarieven hebben. Deze informatie kan je helpen om je campagnes in de toekomst te optimaliseren.

 

Beloon Loyaliteit

Nu je de stappen van het opstellen van een strategie tot het vereenvoudigen van de verkoop en het terughalen van klanten hebt doorlopen, is het belangrijk om klanten die loyaal zijn gebleven, te waarderen. Een trouwe klant is het bewijs dat je inspanningen succesvol zijn. Klantloyaliteit ontstaat wanneer klanten doorlopend goede ervaringen hebben, tevreden zijn over wat je aanbiedt en de waarde inzien van hun aankopen. Dit leidt niet alleen tot herhaalaankopen maar zorgt ook voor positieve mond-tot-mondreclame.

 

Het Belang van Loyaliteitsprogramma’s Voor Klantenretentie

Als je ooit in een winkel hebt gestaan en een “puntenkaart” of “ledenvoordeel” hebt geaccepteerd, dan weet je wat een loyaliteitsprogramma is. Dit zijn programma’s die bedrijven opzetten om beloningen, kortingen of andere speciale aanbiedingen aan te bieden aan hun trouwe klanten. Simpelweg betekent dit dat hoe meer een klant koopt of gebruikt, des te meer “punten” ze verdienen, die later kunnen worden ingewisseld. Het mooie aan loyaliteitsprogramma’s is dat ze niet alleen klanten belonen voor hun trouw, maar ze ook aanmoedigen om te blijven terugkomen. En met onderzoek dat aantoont dat het werven van nieuwe klanten vijf keer meer kost dan het behouden van bestaande klanten, is deze aanpak de moeite waard.

 

Voorbeelden van Succesvolle Loyaliteitsprogramma’s en Tips voor Implementatie

Laten we een paar voorbeelden nemen van succesvolle loyaliteitsprogramma’s. Een van de bekendste is ongetwijfeld het Starbucks Stars programma. Klanten verdienen sterren voor elke aankoop die ze doen, en kunnen deze sterren vervolgens inwisselen voor gratis drankjes en eten. Een ander succesvol voorbeeld is het Amazon Prime programma. Hoewel klanten moeten betalen om lid te worden, krijgen ze veel voordelen zoals gratis verzending, toegang tot Prime Video en exclusieve aanbiedingen.

Als je je eigen loyaliteitsprogramma gaat opzetten, houd dan deze tips in gedachten:

 • Maak het eenvoudig: Een ingewikkeld programma kan klanten afschrikken. Zorg dat klanten precies begrijpen hoe het werkt en wat de voordelen zijn.
 • Maak het toegankelijk: Zorg ervoor dat je klanten op elk moment kunnen zien hoeveel punten ze hebben verzameld en wat ze kunnen krijgen.
 • Zorg voor waardevolle beloningen: De beloningen moeten de moeite waard zijn, anders zullen klanten geen interesse hebben om deel te nemen.

Klanten werven omvat veel stappen, uitdagingen en levert uiteindelijk grote beloningen op. Door het verhaal van je bedrijf te openen, de menselijke kant te delen, en loyaliteit van klanten te belonen, creëer je een groep klanten die graag bij je blijven.

 

Creatieve Manieren Om Je Bedrijf Te Laten Groeien

Het pad van klanten werven is niet altijd strak en schoon gesneden. Soms vereist het de bereidheid om buiten de gebaande paden te treden en het onbekende te verkennen. In dit hoofdstuk zullen we je door enkele van die onbetreden paden leiden, nieuwe manieren buiten de traditie om je bedrijf te laten groeien. Innovatie is de ruggengraat van bedrijfsgroei. Met de voortdurende technologische en sociale veranderingen is het nuttig om creatieve benaderingen te gebruiken om je te onderscheiden van de concurrentie.

gratis groeiscan?

N

Meer leads en omzet

N

Tegen lagere kosten

N

Ontdek groei kansen

N

100% vrijblijvend advies

Veelgestelde vragen

Wat is het beste social media platform voor klanten werving?

+

Hoe meet ik het succes van mijn klanten werving strategieën?

+

Hoeveel kost een goede klanten werving strategie?

+

Wat is het verschil tussen klanten acquisitie en klanten retentie? 

+

Hoe lang duurt het voordat ik resultaten zie?

+

Hoe behoud ik mijn bestaande klanten terwijl ik nieuwe klanten binnenhaal? 

+

Wat is de rol van SEO in klanten werving?

+

Bedrijven die dankzij ons groeien

Advocaten bureau SAP over intelligent online

Verhuurbedrijf Huurland over Intelligent Online