E mail Marketing

+ 150

Bedrijven helpen groeien.

Google

Partner

Maandelijks

Opzegbaar

Inzicht

In rendement

Hoe Werkt E mail marketing?

E mail marketing is het sturen van e-mails naar een groep mensen. De doelstelling kan variëren, van het bevorderen van een product of dienst tot het opbouwen van klantloyaliteit of het informeren van klanten over nieuws of updates. Het is een directe vorm van marketing, die zowel efficiënt als effectief kan zijn. Het opzetten van een e-mailmarketingcampagne begint met het verkrijgen van een ‘opt-in’ van gebruikers. Dit betekent dat de gebruikers akkoord moeten gaan met het ontvangen van marketing-mails van jouw bedrijf. Deze toestemming wordt meestal verkregen via de website van het bedrijf, bijvoorbeeld door het aanmelden voor een nieuwsbrief. De ‘opt-in’ is een belangrijke eerste stap voor een succesvolle e-mailmarketingcampagne omdat deze de basis legt voor een open communicatie tussen jou en je klanten. Zodra je toestemming hebt verkregen, is de volgende stap het versturen van gepersonaliseerde marketing e-mails. In het tijdperk van big data en personalisatie zijn algemene, één maat voor alle e-mails niet meer voldoende. Klanten verwachten dat merken hen kennen en erkennen, en dat betekent dat de e-mails die je verstuurt dat niveau van personalisatie moeten weerspiegelen. Door gebruik te maken van de gegevens die je over jouw klanten hebt, zoals hun aankoopgeschiedenis en hun browsgewoonten, kun je e-mails maken die speciaal voor hen zijn ontworpen en die in hun behoeften voorzien.

Het laatste onderdeel in een e-mailmarketingcampagne is het meten van de resultaten. Door het bijhouden van statistieken zoals het aantal geopende e-mails, het aantal klikken op links binnen de e-mail, en het aantal mensen dat een aankoop heeft gedaan als gevolg van de e-mail, kun je inzicht krijgen in de effectiviteit van de campagne en waar er misschien verbetering nodig is. Deze gegevens zijn van onschatbare waarde bij het verfijnen en verbeteren van toekomstige e-mailmarketingcampagnes. In essentie is e-mailmarketing een krachtig hulpmiddel dat, indien goed gebruikt, een aanzienlijke bijdrage kan leveren aan de groei en het succes van jouw onderneming. Het vraagt om strategie, inzet en voortdurende optimalisatie, maar de voordelen zijn de moeite waard.

e mail marketing

Wat Zijn de Voordelen van E mail marketing?

Een van de voordelen is het bereiken van een omvangrijk publiek. In onze huidige maatschappij hebben de meeste mensen toegang tot e-mail. In feite bevestigen onderzoeken dat meer dan de helft van de wereldbevolking e-mail gebruikt. Dit betekent dat je een enorm publiek kunt bereiken met je gerichte boodschap. En het beste deel? Ze hebben al ingestemd met het ontvangen van jouw berichten, wat de kans vergroot dat ze ermee zullen omgaan. Met handhaving van privacywetgeving zoals de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), kun je ook het vertrouwen van gebruikers winnen. Klanten willen weten dat hun informatie veilig is en dat merken rekening houden met hun privacy. Als je duidelijke privacybeleidslijnen hebt en deze volgt, bouw je vertrouwen op met je klanten en ben je eerder geneigd hogere openings- en klikfrequenties te zien.

Het vermogen om langdurige relaties met klanten op te bouwen is een ander groot pluspunt van e-mailmarketing. Door regelmatige e-mails te sturen, maak je jouw merk tot een consistente aanwezigheid in het leven van je klanten. Dit helpt om jouw merk bovenaan hun gedachten te houden, en aanwezig te zijn wanneer ze klaar zijn om een ​​aankoop te doen. Mogelijk is het grootste voordeel van e-mailmarketing de meetbaarheid ervan. In tegenstelling tot andere marketingvormen, kun je bij e-mailmarketing bijna alles meten. Van open rates en klikfrequenties tot welke links mensen klikken en hoeveel verkopen er worden gegenereerd. Deze gegevens zijn ongelooflijk handig om te begrijpen wat werkt en wat niet in jouw campagnes, en om je inspanningen voor e-mailmarketing steeds te verbeteren.

 

De Statistieken van E mail marketing

Een veel gebruikte metriek is de open rate, waaruit blijkt hoeveel ontvangers je e-mail hebben geopend. Het is een directe maatstaf voor de effectiviteit van de onderwerpregel van je e-mail en het eerste contactpunt met je lezers. De gemiddelde open rate kan variëren afhankelijk van de sector, maar cijfers tussen 15% en 25% worden over het algemeen als goed beschouwd. Veel hoger dan deze percentages en je bent uitstekend bezig, maar lager dan dit bereik en er is wellicht ruimte voor verbetering in hoe je je e-mails presenteert.

Click-Through Rate (CTR) is een andere belangrijke indicator. Dit cijfer geeft aan welk percentage van degenen die de e-mail openen, doorklikt op één of meer van je links. Dit is een geweldige maatstaf voor hoe goed de hoofdinhoud van je bericht resoneert bij je publiek. Gemiddelde CTRs behoudens variërend afhankelijk van de industrie en het type e-mail, zijn ze meestal rond de 2,5%. Naast open rates en CTRs moet je ook aandacht besteden aan conversieratio’s. Een conversie houdt in dit geval een voltooide gewenste actie in, zoals een aankoop of een aanmelding. De conversieratio’s variëren sterk per sector en hangen ook af van hoe duidelijk en aantrekkelijk de call-to-action in de e-mail is. Gemiddelde conversiepercentages variëren meestal tussen de 1% en de 5%.

Uitschrijfratio’s, hoewel onaangenaam om te overwegen, zijn ook een belangrijke te volgen statistiek. Deze laten zien welk percentage van je ontvangers ervoor kiest om niet langer je e-mails te ontvangen. Een hoog uitschrijfpercentage kan een rode vlag zijn voor problemen met je berichten of verzendfrequentie. Als laatste, maar zeker niet de minste, de bounce rate, laat zien welk percentage van je verzonden e-mails niet succesvol aan hun eindbestemming is afgeleverd. Er zijn ‘zachte’ bounces, tijdelijke problemen zoals een volle inbox, en ‘harde’ bounces, waarbij het e-mailadres niet bestaat. Een hoge bounce rate kan wijzen op problemen met de lijsthygiëne.

 

Zet e-mail marketing om in meer leads, meer omzet en meer naamsbekendheid voor jouw bedrijf te genereren. Benieuwd hoe je dit aanpakt? Vraag de gratis Groeiscan aan en ontdek het zelf.

Groeiscan aanvragen

 

Hoe Verstuur Je E mail marketingcampagnes?

Nu je bekend bent met de basis van e-mailmarketing en het belang van de bijbehorende statistieken, wil je er waarschijnlijk induiken en je eigen campagne gaan opzetten. Maar waar begin je? Hoe verstuur je e-mailmarketingcampagnes? Laten we dat eens nader bekijken. De eerste stap is het kiezen van een e-mailmarketingplatform. Er zijn veel opties beschikbaar, waaronder MailChimp, SendinBlue of Constant Contact. Deze platforms hebben allemaal hun eigen sterke punten en verschillen, dus het is belangrijk om een platform te kiezen dat past bij jouw zakelijke eisen.

Zodra je je platform hebt gekozen, is het bouwen van je e-maillijst de volgende stap. Je startpunt zal de opt-ins zijn die we eerder hebben besproken. Het belangrijkste is dat een duurzame e-maillijst organisch groeit. Mensen die zich vrijwillig aanmelden via je website, zijn waarschijnlijk meer betrokken bij je merk en daarmee waardevollere contacten. De inhoud van je e-mailmarketingcampagnes wordt grotendeels bepaald door de doelen die je gesteld hebt. Zorg er echter altijd voor dat elke e-mail betekenisvolle en bruikbare informatie voor de ontvanger bevat. Je bericht moet waarde toevoegen voor de lezer om ervoor te zorgen dat je e-mails worden geopend en gelezen, en dat je abonnees niet besluiten om zich uit te schrijven.

Nu dan de frequentie van je e-mails. Dat kan lastig zijn. Te veel e-mails en je loopt het risico dat mensen ze negeren of erger nog, zich afmelden voor je e-maillijst. Te weinig en je loopt het risico uit het zicht, uit het hart te gaan. Een algemene regel is om minimaal één keer per maand e-mailupdates te sturen, maar de exacte frequentie hangt echt af van je bedrijf en het publiek. Met je bericht en timing klaar, is het tijd om je campagne te lanceren. Stuur je e-mail uit naar je lijst en dan komt een zeer belangrijke stap: het meten van resultaten. Het is belangrijk om de prestaties van je e-mail te volgen om te zien hoe goed deze presteert en dingen waar nodig aan te passen. Met de basis op orde, zou het lanceren van je eerste e-mailcampagne volledig beheersbaar moeten zijn. Maar onthoud: zoals bij elke marketinginspanning draait het allemaal om leren en optimaliseren. Analyseer de resultaten, stel je tactieken af en verbeter op basis van wat je leert.

 

Hoe Ga Je aan de Slag met e mail marketing?

E-mailmarketing kan, zoals je hebt gelezen, een effectief hulpmiddel zijn om je bedrijf te laten groeien. Maar als je nieuw bent in het veld, kan het een beetje overweldigend zijn om te beginnen. Gelukkig kan ik je een paar tips geven om op de goede weg te komen. Allereerst, stel duidelijke doelen. Wat hoop je te bereiken met je e-mailmarketing? Wil je de productbekendheid verhogen, de klantbetrokkenheid stimuleren of misschien je verkopen verhogen? Zodra je een helder doel voor ogen hebt, wordt het gemakkelijker om de rest van je strategie daar rondom te ontwerpen.

Daarna begint het grote werk: het bouwen van je e-maillijst. Een lijst opbouwen kan even duren, maar het is het absoluut waard. Zorg ervoor dat je een duidelijke, makkelijke manier voor mensen om zich aan te melden op je website en overweeg om incentives aan te bieden voor mensen om zich aan te melden. Verder, leer je publiek kennen. De beter je weet wie je ontvangers zijn, hoe beter je hun interesses en hun behoeften kunt bedienen. Kijk naar hun demografische gegevens, hun aankoopgedrag, hun interacties met eerdere e-mails, en gebruik deze informatie om je e-mails te personaliseren en te segmenteren.

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Neem een kijkje bij onze diensten!

gratis groeiscan?

N

Meer leads en omzet

N

Tegen lagere kosten

N

Ontdek groei kansen

N

100% vrijblijvend advies

Gerelateerde artikelen

Veelgestelde vragen

Wat is e-mailmarketing?

+

Hoe werkt een spamfilter?

+

Hoe kan ik mijn abonneelijst vergroten?

+

Hoe schrijf ik een geweldige marketing-e-mail?

+

Welke statistieken moet ik bijhouden om het succes van mijn e-mailcampagnes te meten?

+

Bedrijven die dankzij ons groeien

Advocaten bureau SAP over intelligent online

Verhuurbedrijf Huurland over Intelligent Online