Responsieve website laten maken

+ 150

Bedrijven helpen groeien.

Google

Partner

Maandelijks

Opzegbaar

Inzicht

In rendement

Waarom is een responsive website belangrijk?

Er zijn verscheidene redenen om een responsieve website te laten maken. Ten eerste waarderen zoekmachines zoals Google responsive websites hoger, wat betekent dat ze beter ranken in zoekresultaten. Dit vergroot je online zichtbaarheid en trekt meer bezoekers naar je site. Ten tweede biedt een responsive design een verbeterde gebruikerservaring, omdat de site zich aanpast aan het gebruikte apparaat. Daarnaast maakt het je website toegankelijk voor een breder publiek, omdat het op alle apparaten optimaal werkt.

Een responsive website past zich automatisch aan het scherm van elk apparaat aan, waardoor de functionaliteit en het uiterlijk van de site behouden blijven voor elke bezoeker. Dit is niet alleen voordelig voor de gebruikerservaring, maar ook voor je SEO (zoekmachineoptimalisatie). Google geeft de voorkeur aan mobielvriendelijke websites, waardoor responsive sites vaak hoger scoren in de zoekresultaten.

 

 

Hoe kun je een responsive website laten maken?

Het ontwikkelen van een responsive website begint met het kiezen van de juiste partners. Werk samen met SEO specialisten die begrijpen hoe belangrijk mobielvriendelijkheid is voor SEO. Een ervaren SEO bureau kan je helpen met het optimaliseren van je site voor zoekmachines, terwijl ze tegelijkertijd zorgen voor een responsive design. Tenslotte, kies voor professionals die gespecialiseerd zijn in het maken van websites. Zij hebben de kennis en ervaring om een site te bouwen die niet alleen responsief is, maar ook aantrekkelijk en effectief in het bereiken van je doelgroep. Door te investeren in een website die op alle apparaten functioneert, vergroot je niet alleen je bereik, maar verbeter je ook de gebruikerservaring en je SEO-ranking. Dit is de sleutel tot succes in de online wereld.

 

Wat Kan Je Verwachten Bij Het Laten Maken Van Een Responsive Website?

Het proces van een responsive website laten maken begint altijd met het in kaart brengen van je specifieke behoeften en die van je bezoekers. Met deze informatie in handen zal een professioneel webdesignbureau een website kunnen maken die niet alleen goed oogt, maar ook functioneel en responsief is. Jouw website zal worden ontworpen met eenvoudig te gebruiken navigatie-elementen, korte laadtijden en boeiende interactieve elementen. Deze aspecten zorgen ervoor dat je bezoekers een naadloze en aangename ervaring op je website zullen hebben, ongeacht het apparaat dat ze gebruiken.

In dit samenwerkingsproces speel je zelf ook een cruciale rol: na een eerste overleg om je doelstellingen en visies te bespreken, volgen verschillende stappen waar prominente ruimte is voor jouw feedback en input. Het eindresultaat is een responsive website die niet alleen goed werkt op alle apparaten, maar ook jouw persoonlijke touch heeft en helpt om je bedrijfsdoelen te bereiken.

 

Jouw Responsive Website Laten Bouwen in 3 Simpele Stappen

Het laten maken van een responsive website klinkt misschien als een grote klus, maar eigenlijk is het proces vrij eenvoudig en overzichtelijk. We kunnen het proces onderverdelen in drie belangrijke stappen: Het functioneel ontwerp, het grafisch ontwerp en de technische realisatie.

  1. Starten met een functioneel ontwerp

Voordat iets gebouwd wordt, moet er eerst een plan zijn. Dit plan, of het functioneel ontwerp, dient als blauwdruk voor jouw toekomstige website. Hierin detailleer je welke functionaliteiten je wilt dat je website heeft, en hoe deze geïmplementeerd moeten worden. Misschien wil je een e-commerce winkelwagentje, een mailinglijst aanmeldformulier, of een interactieve kaart van jouw bedrijfslocatie. Ook de navigatiestructuur en de indeling van de content wordt in deze fase bepaald. Hoewel je verderop in het proces altijd nog wijzigingen kunt aanbrengen, is het functioneel ontwerp in grote lijnen de richting waar je naartoe wilt.

  1. Het Grafisch Ontwerp

Nadat je een solide functioneel ontwerp hebt, is het tijd om naar de visuele kant van dingen te kijken – het grafisch ontwerp. In deze fase wordt besloten wat het kleurenschema van de website zal zijn, evenals lettertypen, knopstijlen, afbeeldingsstijlen, en meer. Kortom, alles dat bijdraagt aan hoe jouw website eruit zal zien. Het is ook in deze fase dat de daadwerkelijke visuele lay-out van elke webpagina wordt gemaakt. Een goede grafisch ontwerper zal niet alleen aantrekkelijke ontwerpen maken, maar ook rekening houden met gebruiksgemak. Ze zullen ervoor zorgen dat de bezoeker de website intuïtief kan gebruiken, op elk apparaat.

  1. Technische Realisatie

Nu de plannen en ontwerpen op hun plaats liggen, is het tijd om de website daadwerkelijk te bouwen. Deze fase omvat het programmeren van de website en het vaak zware werk van het testen van de website op verschillende apparaten en browsers. Ook tijdens deze fase is er ruimte voor feedback en aanpassingen. Het is belangrijk dat de website gebouwd wordt volgens de nieuwste webstandaarden en SEO best practices, zodat deze goed zal scoren in zoekmachines. Het proces is afgerond wanneer een grondige eindcontrole is uitgevoerd om ervoor te zorgen dat de website voldoet aan de oorspronkelijke specificaties en functioneel is op alle apparaten. Na de lancering bieden veel webdesignbureaus ook onderhoudsdiensten aan om ervoor te zorgen dat jouw website soepel blijft draaien.

 

Zet je website om in meer leads, meer omzet en meer naamsbekendheid voor jouw bedrijf te genereren. Benieuwd hoe je dit aanpakt? Vraag de gratis Groeiscan aan en ontdek het zelf.

Groeiscan aanvragen

 

Waarom Elk Bedrijf Baat Heeft Bij Een Responsive Website

Na het opzetten van een solide en interactieve responsive website, wil je wellicht weten hoe dit je bedrijf ten goede komt. Er zijn talloze voordelen van een responsive website die jou kunnen helpen om in de markt je plekje te veroveren. Vergeet niet dat in de moderne digitale wereld, veel mensen hun smartphone of tablet gebruiken om te surfen op internet. Sterker nog, mobiel internetverkeer overtreft tegenwoordig het desktopverkeer. Als jouw website soepel werkt op mobiele apparaten, zal deze een bredere doelgroep bereiken. Het zorgt er ook voor dat mensen langer op je website blijven, wat uiteindelijk kan leiden tot meer verkoop en inkomsten.

Paneelstudies hebben aangetoond dat een hoog percentage gebruikers waarschijnlijk nooit terugkeert naar een website als deze niet goed presteert op hun mobiele apparaat. Dit betekent dat het hebben van een responsive website cruciaal kan zijn voor je klantenbehoud. En laten we niet vergeten over SEO – Google houdt van responsive websites en beloont ze met hogere rankings in zoekresultaten. Dit kan leiden tot meer zichtbaarheid, meer verkeer en, uiteindelijk, meer business.

 

Een Responsive Website Laten Maken: Wat Houdt Dit In?

Je hebt alles van de voordelen tot het proces gelezen, maar wat betekent het nu echt om een responsive website te laten maken? Het is simpel, responsief webdesign betekent dat de website zich aanpast en goed werkt op elk apparaat, ongeacht de schermgrootte. Als je een responsive website laat maken, zorg je ervoor dat jouw bezoekers altijd de beste ervaring krijgen, ongeacht welk apparaat ze gebruiken. Dit betekent dat de tekst leesbaar is zonder in te zoomen, de links en knoppen gemakkelijk aanklikbaar zijn, en de pagina’s snel laden. Alles werkt gewoon zoals het hoort, of iemand nu je website bezoekt vanaf een smartphone, tablet, desktop of zelfs een smart-TV.

Realiseer je dat het laten maken van een responsive website niet alleen draait om het technische aspect. Het gaat erom de gebruikerservaring centraal te stellen. Alles, van de manier waarop je content wordt georganiseerd tot de manier waarop de navigatie werkt, wordt bedacht met de gebruiker in gedachten. Laat me ook verduidelijken dat een responsive website niet alleen de lay-out aanpast aan verschillende schermgroottes. Een groot deel ervan heeft te maken met hoe de website functioneert. Het gaat erom ervoor te zorgen dat alles, van formulieren tot e-commerce functies, net zo goed werkt op mobiele apparaten als op het bureaublad. Het laten maken van een responsive website betekent dat je investeert in de toekomst van je online aanwezigheid. Het is een investering die waarschijnlijk zal betalen in de vorm van betere gebruikerservaring, hogere zoekmachine rankings, en uiteindelijk meer business.

 

De Voordelen Van Een Responsive Website Laten Maken

Het laten maken van een responsive website gaat veel verder dan het bieden van enkel gebruiksgemak. Er zitten veel voordelen aan vast die jouw bedrijf naar een hoger niveau kunnen tillen.

  1. Verbeterde Gebruikerservaring

Het grootste pluspunt van een responsive website is de verbeterde gebruikerservaring. Ongeacht het apparaat, of dat nu een grote desktopmonitor is, een tablet of het kleinste smartphonescherm; de gebruiker krijgt een optimale ervaring. Afbeeldingen schalen perfect, teksten zijn leesbaar zonder in te zoomen, links en knoppen zijn groot genoeg om met een vinger te worden getikt, en er is geen horizontaal scrollen. Dit leidt tot gebruikers die langer blijven en meer betrokken zijn, waardoor je potentiële klantenbase groeit.

  1. Betere SEO Rankings

Zoekmachineoptimalisatie (SEO) is erg belangrijk, en responsief design kan je helpen om betere posities in de zoekresultaten te krijgen. Google houdt van responsive websites. In feite, sinds 2015, hebben ze een update genaamd “Mobilegeddon” dat websites met mobielvriendelijkheid beloont met een hogere ranking dan sites die niet mobielvriendelijk zijn. Gezien de enorme hoeveelheid zoekopdrachten die tegenwoordig op mobiele apparaten wordt uitgevoerd, is dit een cruciaal voordeel.

  1. Efficiëntie Kosten en Onderhoud

Vóór responsive design hadden bedrijven vaak twee versies van hun website nodig: één voor desktops en één voor mobiel. Dat betekende ook dubbele kosten voor ontwikkeling en onderhoud. Maar met responsive design heb je maar één website nodig, veel efficiënter dus. Bovendien is het bijwerken en onderhouden van je site eenvoudiger wanneer je maar één versie hebt om mee te werken.

  1. Uitgebreid Bereik en Hogere Conversies

Een responsive website stelt je in staat om zowel desktop- als mobiele gebruikers te bereiken. Gezien het feit dat mobiel internetgebruik het desktopgebruik inmiddels voorbij is, is dit een groot voordeel. Daarnaast hebben studies aangetoond dat mensen eerder geneigd zijn te converteren – dat wil zeggen, een actie op je site uit te voeren, zoals zich aanmelden voor een nieuwsbrief of iets kopen – op een site die een uitstekende gebruikerservaring biedt.

In dit digitale tijdperk gaat het laten maken van een responsive website niet alleen over het bijblijven met de trends, maar eerder over het bieden van een kwaliteitservaring aan jouw gebruikers. Met een dergelijke website maak je een statement over de waarde die je hecht aan klantervaring, en maak je tegelijkertijd gebruik van alle voordelen die het met zich meebrengt.

 

Kosten Van Een Responsive Website Laten Maken

Nu zijn we aangekomen op een vraag die je je waarschijnlijk al een tijdje stelt: “Hoeveel gaat dit mij kosten?” De investering in een responsive website kan sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de complexiteit van het design, het aantal pagina’s en eventuele extra functies die je wilt implementeren.

Een eenvoudige responsive website kan al verkregen worden voor een bescheiden investering, terwijl een grotere site met een complexe structuur en aanvullende functies, zoals een online winkel, kostbaarder zal zijn. Het is belangrijk om te benadrukken dat deze initiële kosten niet verloren gaan. Ze moeten eerder worden gezien als een waardevolle investering in de groei van je bedrijf. Houd er rekening mee dat een goed ontworpen en functionele website zichzelf vaak terugbetaalt door de toename van zichtbaarheid, klanttevredenheid en uiteindelijk verkoop.

 

Hoe Gaat Een Responsive Website Laten Maken In Zijn Werk?

We hebben al een eenvoudig overzicht gegeven van het proces van een responsive website laten maken, maar laten we nu eens naar de details kijken. Het proces start gewoonlijk met een gesprek waarin je jouw wensen en doelstellingen voor je nieuwe website uiteenzet. Dit wordt gevolgd door het functioneel ontwerp, het visueel ontwerp en tenslotte de ontwikkelingsfase. Bij het functioneel ontwerpen wordt gekeken naar de behoefte van de gebruiker. Denk hierbij aan de structuur van de website, de navigatie, de locatie van de belangrijkste informatie en de interactieve elementen zoals formulieren of winkelwagentjes.

Bij het visueel ontwerp wordt de look en feel van de website bepaald. Lettertypen, kleuren, en beelden worden gekozen om jouw merkidentiteit en boodschap optimaal over te brengen. Hoewel esthetiek belangrijk is, wordt ook gekeken naar gebruiksvriendelijkheid en consistentie op verschillende apparaten. Dan komt de technische realisatie, waarbij de website daadwerkelijk wordt gebouwd. Het team van ontwikkelaars zal het visueel ontwerp omzetten in een volledig functionele website. Daarna volgen tests op verschillende apparaten om te zorgen dat alles er goed uitziet en goed werkt, wat de sleutel is voor een succesvolle responsive website. Het proces eindigt niet bij het lanceren van de website. Het is essentieel om de prestaties van de site te blijven volgen en aanpassingen te maken waar nodig om ervoor te zorgen dat de site relevant en up-to-date blijft. Tevens zal je, net als iedere andere website-eigenaar, moeten omgaan met updates en veranderingen in technologie, SEO, en zelfs de voorkeuren en het gedrag van je gebruikers.

gratis groeiscan?

N

Meer leads en omzet

N

Tegen lagere kosten

N

Ontdek groei kansen

N

100% vrijblijvend advies

Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt het om een responsive website te laten maken?

+

Moet ik mijn bestaande website opnieuw laten ontwerpen om hem responsive te maken?

+

Kan ik zelf aanpassingen maken aan mijn responsive website?

+

Wat zijn andere elementen die bijdragen aan een geweldige mobiele ervaring?

+

Hoe beïnvloedt een responsive website mijn SEO?

+

Bedrijven die dankzij ons groeien

Advocaten bureau SAP over intelligent online

Verhuurbedrijf Huurland over Intelligent Online