Uw website sneller maken: 4 tips

+ 150

Bedrijven helpen groeien.

Google

Partner

Maandelijks

Opzegbaar

Inzicht

In rendement

Heeft u de pagespeed van uw website getest met PageSpeed Insights en bent u niet tevreden? Dan kunt u diverse stappen ondernemen om uw pagespeed te verhogen. Hieronder geven we vier praktische tips voor een hogere pagespeed.

Tip 1: optimaliseer uw code

Door de code van uw website te optimaliseren, kunt u uw pagespeed flink verhogen. U optimaliseert uw code door spaties, komma’s en andere onnodige tekens weg te halen, maar ook door opmerkingen en ongebruikte code te wissen.

Tip 2: verwijder omleidingen

Omleidingen of redirects zijn misschien erg handig, maar ze zorgen wel voor een lagere pagespeed. Door omleidingen te verwijderen, wordt uw pagespeed hoger. U kunt alle redirects verwijderen, maar u kunt er ook voor kiezen de essentiële redirects te laten staan.

Tip 3: optimaliseer uw afbeeldingen

Afbeeldingsresultaat voor optimise images
Iedere website heeft afbeeldingen nodig. Wel kunnen afbeeldingen uw pagespeed verlagen. Door uw afbeeldingen te optimaliseren, wordt uw pagespeed in één keer veel hoger. Afbeeldingen die eigenlijk niets toevoegen aan het design en de content van uw website, kunt u verwijderen voor een hogere pagespeed.

Tip 4: verleng uw browser cache

Vrijwel iedere website maakt gebruik van browser cache. Door dit in te stellen, hoeft u website niet steeds opnieuw ingeladen te worden. Bezoekt een internetgebruiker uw site opnieuw, dan staat een groot deel van uw website nog opgeslagen en kan dit deel snel ingeladen worden. Wat veel mensen echter niet weten, is dat de browser cache altijd een einddatum heeft. Verstrijkt de einddatum, dan worden uw website gegevens weer gewist en heeft u niets meer aan de cache.
U kunt de einddatum van de browser cache verlengen. Hier kunt u een tool als YSlow voor gebruiken. Een termijn van een jaar is redelijk, een termijn van een maand is vrij kort. Alleen als u de inhoud van uw website regelmatig verandert, is het niet verstandig een langere browser cache termijn in te stellen.

Uw website optimaliseren met Intelligent Online

Krijgt u al hoofdpijn als u bovenstaande tips leest, maar wilt u wel hoger in de zoekresultaten van Google komen? Dan kunt u het optimaliseren van uw website ook uitbesteden aan Intelligent Online. Wij kunnen standaard SEO verbeteringen doorvoeren, maar kunnen ook de pagespeed van uw website verhogen. Meer weten over onze expertise en dienstverlening? Neem dan gerust contact met ons op.

gratis groeiscan?

N

Meer leads en omzet

N

Tegen lagere kosten

N

Ontdek groei kansen

N

100% vrijblijvend advies

Bedrijven die dankzij ons groeien

Advocaten bureau SAP over intelligent online

Verhuurbedrijf Huurland over Intelligent Online