Waarom is het verstandig ook telefoonverkeer te meten?

+ 150

Bedrijven helpen groeien.

Google

Partner

Maandelijks

Opzegbaar

Inzicht

In rendement

Dankzij call tracking kunt u in AdWords precies zien hoeveel telefoonverkeer er binnen komt naar uw bedrijf. Bijvoorbeeld wanneer u aannemer bent. Een mogelijke klant zal dan zoeken op schilder in Utrecht. Door een advertentie te plaatsen met dit zoekwoord komt de klant op deze manier terecht op uw website. U kunt dan in Google AdWords zien welke zoekopdracht via welk verkeer is gevonden.

Hoe werkt call tracking?

In Google AdWords kunt u zien hoeveel aankopen er zijn gedaan, hoeveel contactformulieren er zijn verzonden en ook het aantal inschrijvingen voor uw nieuwsbrieven er zijn geweest. Dit noemt men conversies welke zijn in te stellen via de conversie tracking. U kunt hierop een eenvoudige manier een code plaatsen op de website.
Als de klanten telefonisch contact met u opnemen. Dan is het natuurlijk prettig als deze metingen ook worden meegenomen. Dit kan dus! Zodra een bezoeker op uw website komt, dan wordt er een telefoonnummer weergegeven (dit is een dynamisch telefoonnummer). Dit nummer is net iets anders dan uw huidige telefoonnummer maar bevat wel de regionale netnummers. Dit nummer zal tevens geen invloed hebben op het design van uw website. Zodra een bezoeker van uw website naar het telefoonnummer belt, dan wordt de persoon automatisch doorgeschakeld naar uw telefooncentrale. Hierdoor wordt uw telefoonverkeer ook gemeten. Dankzij deze methode (call tracking) kunt u steeds beter bepalen hoe rendabel uw AdWords campagnes zijn. Een voordeel hiervan is ook dat het budget dat u aan AdWords spendeert ook beter kan worden verantwoord. Wanneer u de maandelijks kosten en de omzet naast elkaar legt, kunt u zien welke campagnes het meest relevant zijn. Hierdoor weet u waar u de focus op kunt leggen en welke zoekwoorden u het beste kunt blijven gebruiken.

Meer weten over call tracking? Bel Intelligent Online

gratis groeiscan?

N

Meer leads en omzet

N

Tegen lagere kosten

N

Ontdek groei kansen

N

100% vrijblijvend advies

Bedrijven die dankzij ons groeien

Advocaten bureau SAP over intelligent online

Verhuurbedrijf Huurland over Intelligent Online