Wat is een website url

Wat is een website URL?

Als je wel eens wat tijd op het internet doorbrengt, ben je de term ‘website URL’ vast wel eens tegengekomen. Wat is een website URL eigenlijk? In dit artikel leggen onze Google experts het uit.
url

Een website URL: wat is dat?

Als je een vriend of vriendin thuis wilt bezoeken, heb je een adres nodig. Alle huizen in de stad of het dorp afgaan, kost immers wel erg veel tijd! Op het internet werkt dit ook zo: op het moment dat je een website wilt bezoeken, heb je het webadres van die website nodig. Dit adres typ je in de adresbalk in je browser. Als je vervolgens op ‘enter’ drukt, wordt je naar de betreffende website gestuurd. Je kunt dit webadres makkelijk herkennen: alle webadressen beginnen met ‘www’, ‘http://’ of ‘https://’ en eindigen meestal met een landcode, zoals .nl of .be. Een webadres wordt ook wel de website URL genoemd. Ook worden website URL’s vaak ‘domeinnamen’ genoemd. Deze termen betekenen echter allemaal hetzelfde: het webadres van de website. Zo is de website URL van onze website bijvoorbeeld www.intelligentonline.nl.

Een duwtje in de rug nodig?

Heb je een eigen onderneming en wil je graag een eigen website bouwen, maar weet je niet hoe je dit aan moet pakken? Of heb je al een website, maar kan die inmiddels wel een (flinke) update gebruiken? Onze webdesign experts ontwikkelen graag een website voor je. Je kunt ook bij ons terecht voor SEO hulp. Dit houdt in dat we je helpen om je website zodanig in te richten dat deze zo hoog mogelijk in de zoekresultaten van Google wordt getoond.