Website blokkeren

Een website blokkeren: zo doe je dat

Je kent het wel – je drukt jezelf op het hart dat je nu écht moet beginnen aan dat ene project, maar na een paar minuten betrap je jezelf er op dat je weer doelloos door je social media zit te scrollen. ‘Dit keer begin ik écht!’, zeg je tegen jezelf terwijl je je bedrijfs Instagram wegklikt. Helaas, na een paar minuten wordt duidelijk dat ook deze poging pijnlijk faalt. De naderende deadline weerhoudt je er blijkbaar niet van om blogs te lezen, op zoek naar een nieuwe spijkerbroek de Google zoekresultaten door te spitten en, oké dan, een paar kattenfilmpjes te bekijken. Herkenbaar? We hebben allemaal wel eens moeite om ons op ons werk of op onze studie te concentreren. Dat kan erg frustrerend zijn. Gelukkig is er een makkelijke manier om afleidingen op afstand te houden. Door verslavende websites te blokkeren, voorkom je dat je aandacht afdwaalt. Hoe werkt dat echter, een website blokkeren? Een website blokkeren is eenvoudig. Wij leggen je uit hoe het werkt.

Waarom zou je een website willen blokkeren?

Het blokkeren van een website komt niet alleen van pas als je snel afgeleid wordt – ook in andere situaties kan dit handig zijn. Dit is bijvoorbeeld het geval als je wilt voorkomen dat je kinderen bepaalde websites bezoeken, zoals Omegle en Chat Roulette. Ook kun je hier gebruik van maken als je niet wilt dat je werknemers op hun werkcomputer van bepaalde websites gebruikmaken.

Een website blokkeren: hoe doe je dat?

Wil je graag een of meerdere websites blokkeren, maar heb je geen idee hoe dit moet? Maak je geen zorgen – op deze pagina vind je uitgebreide instructies voor het blokkeren van websites op zowel je mobiele telefoon als je computer.

Een website blokkeren op je mobiele apparaat

Hieronder vind je instructies voor het blokkeren van websites op je mobiele apparaten. Onze webdesign experts hebben de meestvoorkomende mobiele browsers voor je op een rijtje gezet.

Een website blokkeren op een mobiel apparaat van Apple

Wil je een website blokkeren op een iPhone of iPad? Als je een mobiel apparaat van Apple gebruikt, kun je ongewenste websites via de instellingen blokkeren. Deze blokkades gelden voor alle browsers op het apparaat. Of je nu Safari gebruikt, Google Chrome, Opera of Firefox – als een website eenmaal geblokkeerd is, kun je deze vanaf geen enkele browser bezoeken.

 • Stap 1. Ga naar de Instellingen van je iPhone of iPad.
 • Stap 2. Klik op ‘Algemeen’ en vervolgens op ‘Beperkingen’.
 • Stap 3. Vul je beperkingencode in. Heb je nog geen code? Maak er dan een aan.
 • Stap 4. Schakel bovenaan de beperkingsfunctie in en scrol vervolgens naar beneden totdat je ‘Websites’ ziet staan. Klik hierop.
 • Stap 5. Onder ‘Toegestane websites’ staan drie opties: ‘alle websites’, ‘beperk expliciet materiaal’ en ‘alleen specifieke websites’. Als je een of meerdere specifieke websites wilt blokkeren, kies je voor de tweede optie – ook als de websites die je wilt blokkeren geen expliciet materiaal bevatten.
 • Stap 6. Onderin beeld verschijnen twee knoppen. Ga naar ‘Sta nooit toe’ en klik op ‘Voeg een website toe…’. Hier vul je de website(s) in die je wilt blokkeren. That’s it!

Een website blokkeren op een ander mobiel apparaat

Wil je een website blokkeren op een Android apparaat? Lees dan snel verder.

Een website blokkeren in Google Chrome

Google Chrome is vandaag de dag de populairste webbrowser voor mobiele apparaten (bron: https://clever-solution.com/15-most-popular-browsers-for-desktop-and-mobile/). Helaas bieden de instellingen van Google Chrome niet de mogelijkheid om websites te blokkeren. Om die reden zullen we een Google Chrome extensie moeten downloaden. Maak je echter geen zorgen – dit is ontzettend eenvoudig en hartstikke veilig. Kijk je mee?

 • Stap 1. Surf naar https://chrome.google.com/webstore/.
 • Stap 2. In de linkerbovenhoek zie je een zoekbalk. Klik op deze balk en zoek naar ‘Block Site Website Blocker for Chrome’.
 • Stap 3. Klik op de extensie met deze naam en vervolgens op ‘Add to Chrome’. Bevestig de download door te klikken op ‘Add extension’.
 • Stap 4. Als de installatie klaar is, kun je meteen aan de slag. Klik op het tekstvak en typ de website in die je wilt blokkeren. Vervolgens klik je op enter, et voilà – de website is geblokkeerd.

Een website blokkeren in Mozilla Firefox

Ook Mozilla Firefox is al jaren een van de populairste browsers. Hoe gaat het blokkeren van een website hier in zijn werk? Helaas kun je, net zoals bij Google Chrome, binnen de mobiele app van Mozilla Firefox geen websites blokkeren. Gelukkig betekent dat niet dat websites blokkeren niet mogelijk is: je kunt ongewenste websites eenvoudig blokkeren door de Leechblock NG add-on te downloaden. Deze add-on zorgt ervoor dat ongewenste websites niet langer bereikbaar zijn via Firefox. Je kunt de websites echter wel nog via andere browsers bereiken.

 • Stap 1. Download en installeer de Leechblock NG add-on. Dit doe je door naar https://addons.mozilla.org/ te surfen. Deze add-on is helemaal gratis en heeft tal van positieve reviews.
 • Stap 2. Voeg de domeinnamen van de websites die je wilt blokkeren toe. Je kunt ook aangeven op welke dagen en tijdstippen je deze websites wilt blokkeren, en hoeveel minuten je maximaal per dag op deze websites mag doorbrengen.

Een website blokkeren in Opera Mini

Opera Mini heeft zelf geen functie om websites te blokkeren. Je zult daarom een externe extensie moeten downloaden, net zoals bij Google Chrome en Mozilla Firefox.

 • Stap 1. Surf naar https://addons.opera.com/nl/.
 • Stap 2. Zoek naar ‘Block Site’.
 • Stap 3. Kies voor de add-on van de gebruiker allenomner. Deze add-on heeft een rating van 4,1 van de 5 sterren. Je kunt deze add-on herkennen aan het logo met twee zwarte paperclips en een rood blokkeersymbool.
 • Stap 4. Download deze add-on.
 • Stap 5. Surf naar de website die je wilt bezoeken en klik op het Block Site symbool in de taakbalk. Klik vervolgens op ‘OK’.

Een website blokkeren in Ecosia

Wil je graag een steentje bijdragen aan het milieu? Het gebruik van een milieuvriendelijke browser is een goed begin. Ecosia begon als zoekmachine, maar kan tegenwoordig ook als browser worden gebruikt. Dit bedrijf gebruikt 80% van haar opbrengst om bomen te planten – een prachtig doel! Een website blokkeren via Ecosia werkt als volgt.

 • Stap 1. Ga naar de Play Store en zoek naar de app ‘AppBlock – Stay Focused’.
 • Stap 2. Download deze app en geef de benodigde machtigingen.
 • Stap 3. Open de app. Je kunt niet alleen invullen welke websites je wilt blokkeren, maar ook op welke dagen en tijdstippen de blokkades gelden.

Een website blokkeren op je desktop of laptop

Gaat het niet om je mobiele telefoon, maar wil je graag een website blokkeren op je desktop of laptop? Ook dat is mogelijk. Hieronder vind je een overzicht van de meestvoorkomende browsers. We geven per browser aan hoe je een website kunt blokkeren.

Een website blokkeren op een Mac(Book)

Hierboven legden we je al uit hoe je op je mobiele telefoon websites kunt blokkeren op je iPhone of iPad. Ook op je Mac of MacBook kun je websites blokkeren. Er zijn verschillende manieren om dit te doen, maar de makkelijkste manier is om gebruik te maken van Schermtijd. Deze instellingen gelden, net zoals bij mobiele Apple apparaten, voor alle browsers.

 • Stap 1. Ga naar de Instellingen app en klik op ‘Schermtijd’.
 • Stap 2. Kies in het linkermenu voor ‘Inhoud & amp; Privacy’.
 • Stap 3. Zet de inhoudsbeperkingen bovenaan het scherm aan.
 • Stap 4. Klik op ‘beperk expliciet materiaal’.
 • Stap 5. Tik op ‘bewerken’.
 • Stap 6. Je ziet hier twee velden: één voor websites die altijd toegestaan zijn (het bovenste veld), en één voor websites die geblokkeerd worden (het onderste veld). Klik op het plusje onder het onderste veld en voeg de websites die je wilt blokkeren toe.

Een website blokkeren op een andere desktop of laptop

Een website blokkeren in je Google Chrome

Ook voor desktops en laptops is Google Chrome de populairste webbrowser (bron: https://clever-solution.com/15-most-popular-browsers-for-desktop-and-mobile/). Het blokkeren van websites in de mobiele versie van Google Chrome werkt hetzelfde als het blokkeren van websites in de desktop versie.

 • Stap 1. Ga naar de Play Store en zoek naar ‘Block Site’.
 • Stap 2. Download de app met de naam ‘BlockSite – Block Distracting Apps & Sites’.
 • Stap 3. Geef BlockSite de benodigde toestemmingen.
 • Stap 4. Open de app en klik op het plusje om websites toe te voegen.

Een website blokkeren in Mozilla Firefox

Het blokkeren van een website binnen de desktop versie van Mozilla Firefox is vergelijkbaar met het blokkeren van een website via de mobiele versie. Wij leggen je uit hoe het werkt.

 • Stap 1. Surf naar https://addons.mozilla.org/nl/firefox/.
 • Stap 2. In de rechterbovenhoek zie je een zoekbalk. Klik hierop en zoek naar ‘Block Site’.
 • Stap 3. Kies voor het eerste zoekresultaat. Dit is een add-on van een gebruiker genaamd Ray. Deze add-on heeft ruim 50.000 gebruikers.
 • Stap 4. Klik op ‘Toevoegen aan Firefox’ en installeer de add-on.
 • Stap 5. Tijd om de instellingen aan te passen! Ga naar Firefox en klik in de rechterbovenhoek op de drie streepjes. Klik vervolgens op ‘Add-ons’.
 • Stap 6. Klik in het linkermenu op het puzzelstukje. Dit zijn je extensies.
 • Stap 7. Ga naar de extensie die je net gedownload hebt en klik op de drie puntjes.
 • Stap 8. Klik op ‘Opties’.
 • Stap 9. Typ de website in die je wilt blokkeren en klik op ‘Toevoegen’. Je kunt tevens aangeven op welke dagen en tijdstippen je deze website wilt blokkeren. Vergeet niet op opslaan te klikken als je klaar bent!

Een website blokkeren in Microsoft Edge

Microsoft Edge staat standaard op elke Windows computer. Deze browser wordt dan ook veel gebruikt. Hoe werkt het blokkeren van websites in Microsoft Edge? Wij hebben een handig stappenplan voor je uitgewerkt.

 • Stap 1. Open de browser en klik op de drie bolletjes in de rechterbovenhoek.
 • Stap 2. Klik vervolgens op ‘Extensies’ en daarna op ‘Extensies voor Microsoft Edge downloaden’.
 • Stap 3. Zoek naar ‘Block site’ en druk op enter.
 • Stap 4. Ga naar het eerste zoekresultaat en klik op ‘Get’.
 • Stap 5. Bekijk de machtigingen. Als je akkoord gaat, klik je op ‘Uitbreiding toevoegen. Als de installatie voltooid is, komt er een klein rood ‘Block site’ logo in de taakbalk van Microsoft Edge te staan.
 • Stap 6. Surf naar de website die je wilt blokkeren en klik op het rode symbooltje. Vervolgens klik je op ‘Block current site’. Dit doe je met alle websites die je wilt blokkeren.

Een website blokkeren in Opera

Maak je het liefst gebruik van de webbrowser Opera? Ook hier kun je websites in blokkeren. Een groot voordeel van Opera is dat je hier in de desktop versie geen add-on voor nodig hebt. Het blokkeren van een website in Opera werkt als volgt.

 • Stap 1. Open de browser en klik op de menuknop.
 • Stap 2. Klik op ‘Settings’ en vervolgens op ‘Preferences’. Je kunt ook de CTRL en F12 knoppen tegelijkertijd indrukken.
 • Stap 3. Klik op het ‘Advanced’-tabblad en vervolgens in het linkermenu op ‘Content’.
 • Stap 4. Klik op ‘Blocked Content’.
 • Stap 5. Je krijgt nu een scherm te zien met de websites die reeds geblokkeerd zijn. Om een website toe te voegen, klik je op ‘Add’, typ je de website in en klik je op ‘OK’.
 • Stap 6. Als je alle websites hebt ingevoerd, klik je op ‘Close’.

Een website blokkeren in Internet Explorer

Laten we eerlijk zijn – Internet Explorer heeft zijn glans de afgelopen jaren flink verloren. Vandaag de dag worden Windows computers immers niet langer met Internet Explorer maar met Microsoft Edge geleverd. Toch zijn er nog veel mensen die Internet Explorer gebruiken, bijvoorbeeld omdat ze gebruik maken van een oudere Windows computer. Een groot voordeel van Internet Explorer is dat het erg eenvoudig is om websites te blokkeren.

 • Stap 1. Open Internet Explorer en druk de Alt en X-toetsen tegelijkertijd in. Je kunt ook op ‘Tools’ drukken’.
 • Stap 2. Klik op ‘Internet Options’ en vervolgens op ‘Security.’
 • Stap 3. Klik op de rode ‘Restricted sites’ knop, en vervolgens op ‘Sites’.
 • Stap 4. In het pop-upvenster kun je één voor één de websites intypen die je wilt blokkeren. Als je een website hebt ingetypt, klik je op ‘Add’. Als je alle websites hebt ingevoerd, kies je voor ‘OK’. Een nadeel van Internet Explorer is dat je niet kunt aangeven op welke dagen en tijdstippen de websites geblokkeerd moeten worden. Als je een website blokkeert, geldt deze blokkade dus altijd.