Online video, de toekomst voor content?

+ 150

Bedrijven helpen groeien.

Google

Partner

Maandelijks

Opzegbaar

Inzicht

In rendement

Waarom online video de toekomst van content marketing is

Als we op dit moment een sprongetje van vijf jaar in de toekomst zouden kunnen maken, zou je dit artikel dan nog lezen of zou je er in een video naar kijken? Met het oog op de ongebreidelde doorlopende stijging van het het aantal online video’s is dit een interessante vraag om over na te denken.
Volgens Cisco zal vanaf 2017 namelijk maar liefst 69% van al het door consumenten gegenereerde internet-verkeer bestaan uit online video. Video on demand is tegen die tijd verdrievoudigd. Als we door de talloze rapportages over dit onderwerp bladeren, zijn er amper signalen te bespeuren die een negatief beeld oproepen voor wat betreft de snelle toename van online video-content.
Nu online video een steeds belangrijkere rol gaat spelen om mensen van informatie en entertainment te voorzien, is het zaak dat met name ook kleine ondernemingen deze vorm van communicatie in hun marketingstrategie opnemen.
Video is de toekomst van content marketing. Beter gezegd, die toekomst is eigenlijk al begonnen. Uit diverse onderzoeken blijkt, dat inmiddels meer dan de helft van de ondernemingen al op de een of andere manier gebruik maakt van dit medium. Een aantal dat alleen maar hoger zal worden als je bekijkt wat er op dit vlak mogelijk is. Marktonderzoeker Nielsen claimt dat 64% van de marketeers verwacht, dat video in de nabije toekomst een dominante rol zal gaan spelen in hun strategieën. Het is niet moeilijk te begrijpen waarom men dat denkt.
Als het op het potentieel bereik aankomt, lijken de mogelijkheden van video schier eindeloos. YouTube verwelkomt elke maand meer dan een miljard unieke bezoekers. Met uitzondering van Facebook is er geen enkel ander online kanaal wat een dergelijke score neerzet. Uit onderzoek is gebleken dat inmiddels 1 op de 3 Britten tenminste 1 online video per week bekijkt. Omgerekend, betekent dit, dat er alleen al in Groot Brittannië een kijkerspubliek van ruim 20 miljoen personen is. Middels video krijg je toegang tot die grote groep. Concreter gezegd: met een video van goede kwaliteit kun je een deel van die enorme markt bedienen. Met welke andere vorm van content kun je iets dergelijks doen?
De succesverhalen van video’s die de virale status wisten te bereiken zijn inmiddels legendarisch. Tijdens een recente campagne van Volkswagen, werden drie online video’s in totaal 155 miljoen keer bekeken. Wellicht zijn dergelijke aantallen buiten het bereik van ondernemingen die niet een omzet behalen met 12 cijfers voor de komma, maar het toont wel aan dat goede video’s graag gedeeld worden. Betrek je kijkers bij je onderwerp en de kans dat men je beelden deelt neemt zienderogen toe. Dergelijke kijker besteden meer tijd aan het bekijken van je website en ondergaan graag verdere interactie met je merk. Voor elke sociale mediacampagne en elke SEO activiteit, is video zonder twijfel het beste hulpmiddel in je virtuele gereedschapskist.
Het gebruik van video wordt als iets vanzelfsprekends gezien. En in een tijdperk waarin je dagelijks te maken hebt met een stortvloed aan informatie, is het voor kleinere bedrijven van vitaal belang om content te leveren die gemakkelijk geconsumeerd kan worden. Wordt iets als te lastig beschouwd, dan laten je consumenten je gemakkelijk links liggen. Met video hou je hun aandacht wel vast. Als een plaatje meer zegt dan 1.000 woorden, dan kun je stellen dat een video van 1 minuut gelijk staat aan 1,8 miljoen woorden, aldus onderzoekers van Forrester. Het is dus niet zo verwonderlijk dat Axonn Research ontdekte dat 7 van de 10 mensen merken als positiever beschouwen nadat ze interessante videocontent van het merk hadden bekeken.
Maar behoort video daadwerkelijk tot de mogelijkheden voor kleine ondernemingen? Absoluut! De productiekosten zijn de afgelopen jaren enorm gedaald en je hoeft niet langer een technische knobbel te hebben om te begrijpen hoe alles functioneert. Apps, zoals Vine -bekend van de filmpjes die slechts 6 seconden duren – hebben de mogelijkheden voor bedrijven met een krap budget aanmerkelijk vergroot. Hoe dan ook, als je een redelijke ROI (return on investment) wilt behalen, moet je rekening houden met het volgende.
Bedenk altijd goed welk publiek je precies wilt bereiken en zorg ervoor dat de video die je produceert relevant voor hen is. Als het echter niet de meest doeltreffende manier blijkt te zijn waarop je je boodschap overbrengt, verspil je hiermee waarschijnlijk kostbare tijd.
Zie sociale media niet over het hoofd en zorg ervoor dat je je uiting via meerdere verschillende kanalen aan de wereld kenbaar maakt. Als je het volledige potentieel uit je video’s wilt halen, moet je het voor je publiek zo gemakkelijk mogelijk maken om de content te vinden en te delen. Sla ook vooral mobiele kijkers niet over. Volgens Ooyala wordt inmiddels 1 op de 10 online video’s via een tablet of smartphone bekeken. En het aantal mobiele gebruikers zal de komende jaren alleen maar verder toenemen. Eind juni 2013 waren dat er alweer 41% meer dan aan het begin van dat jaar.
Wees tenslotte creatief. En dan bedoelen we niet alleen inhoudelijk in je video’s, maar ook met het oog op je campagnestrategie waarvoor je de filmpjes maakt. Je creativiteit is uiteindelijk meer waard dan de kosten van een productie. Als je dat begrijpt, stap je de toekomst van je persoonlijke manier van online marketing zonder problemen binnen.

Belangrijke pagina’s:

internet marketing bureau nederland | zoekmachinemarketing bureau | zoekmachinemarketing bureau utrecht | internet bureau Utrecht |internet marketing bureau | internet marketing bureau Utrecht | online marketing bureau | online marketing bureau Utrecht | zoekmachine marketing bureau | kosten zoekmachine optimalisatie | mkb website | sea expert | sea training | sea workshop | sea experts | sea bureau | sea specialist | sea training | zoekmachine adverteren

 
 

gratis groeiscan?

N

Meer leads en omzet

N

Tegen lagere kosten

N

Ontdek groei kansen

N

100% vrijblijvend advies

Bedrijven die dankzij ons groeien

Advocaten bureau SAP over intelligent online

Verhuurbedrijf Huurland over Intelligent Online