Social Media Marketing

Social media marketing

Door het goed inzetten van social media marketing kun jij je winst vergroten, een hogere omzet scoren en nieuwe klanten begroeten. Voor de goede orde; social media marketing is het benutten van verschillende sociale media specifiek om jouw product of dienst extra onder de aandacht te brengen. Social media marketing is echter meer.  Sociale media blijkt ideaal om er je naamsbekendheid mee te vergroten. Ook kun je op deze manier anderen een kijkje in jouw keuken laten nemen. Criticasters zeggen dat dit niets oplevert, oordeel echter niet te snel. Als je social media op een goede wijze inzet binnen je marketingstrategie, word je online aanwezigheid vergroot. Door gebruik van sociale media kan elk willekeurig bedrijf verder groeien.

 

Content in de spotlight

Social media kanalen zijn perfect om jouw content in de spotlight te krijgen. Meer en meer ondernemingen ontdekken dat de content strategiebelangrijk is voor zoekmachine optimalisatie. Zet jij je content marketing op de juiste wijze in en laat jij je plan goed aansluiten bij het gebruik van de sociale media, dan ben jij precies op de goede momenten aanwezig, de momenten waarop potentiële klanten naar je op zoek zijn. Niet voor niets komen er steeds meer nieuwe vormen van social media bij. Een prettige constatering voor ondernemers, want dat houdt in dat je nu een plan kunt maken en kiezen op welke kanalen je wel en juist niet aanwezig bent. Een specialist in social media marketing als bijvoorbeeld Intelligent Online kan de social media marketing van je bedrijf naar een hoger plan tillen. Na een groeiscan komen al snel de verbeterpunten en de kansen naar boven en kan gericht een plan van aanpak gemaakt worden.


 
 

Met een social media marketing bureau heeft u snel een account op Facebook

De belangrijkste social media kanalen die ingezet kunnen worden met behulp van een social media agency zijn Facebook, LinkedIn, Twitter, Instagram, Youtube en Snapchat. Als we kijken naar Facebook dan zien we dat dit met meer dan tien miljoen gebruikers het grootste kanaal is. Daarmee wordt het dus onmisbaar binnen elke uitgedachte sociale media strategie. Een account op Facebook aanmaken is  gemakkelijk. Binnen Facebook kun je kiezen voor betaalde en voor gratis berichten. Binnen Facebook wordt een bericht waarvoor je betaalt ook wel een gesponsord bericht genoemd, zoals je rept van vrienden bij een privé account, terwijl volgers van bedrijfspagina’s weer likes genoemd worden. Adverteren binnen Facebook kan op tal van verschillende manieren. De targeting mogelijkheden zijn erg groot waardoor je heel erg gericht jouw boodschappen onder de aandacht van je doelgroep kunt krijgen.

 

 
 

Social media marketing bureau voor de zakelijke markt

LinkedIn wordt in ons land ook al veel gebruikt, al blijft het cijfer met 4,5 miljoen wel ruim achter in vergelijking met Facebook. Desondanks is LinkedIn een belangrijk social media kanaal, dat zich specifiek richt op de zakelijke markt. Op LinkedIn onderscheid je de persoonlijke- en bedrijfspagina’s. Op je persoonlijke pagina laat jij je eigen zakelijke kant zien, laat je weten hoe je geschoold bent en welke certificaten je in je bezit hebt. Daardoor kunnen potentiële werkgevers gericht naar jou zoeken en kun je uiteraard zelf laten weten op zoek te zijn naar een nieuwe uitdaging. Bedrijven kunnen alledaagse dingen plaatsen, zaken die je ook wel op de andere beschikbare kanalen ziet. Je kunt ook prima op LinkedIn adverteren, ook nu zijn er legio advertentiemogelijkheden beschikbaar.

 

 
 
 

Een like op Facebook

Nog vaak wordt LinkedIn gezien als een marketingmiddel dat wat aan de dure kant is. Kies je echter specifiek voor adverteren binnen jouw doelgroep en koppel je er aan heldere boodschap aan, kun je bijzonder veel succes hebben met adverteren op dit social media kanaal. Je social media marketing specialist kan je er echt alles over vertellen. Ook binnen LinkedIn kunnen mensen interesse laten zien in wat jij post, ook kan er een reactie achtergelaten worden. Dit is enigszins vergelijkbaar met een like op Facebook. De kunst is om interactie te krijgen, want hoe meer interactie er is, hoe groter het bereik van dit bericht zal worden. Je kunt het bereik ook weer vergroten door het bericht in de vorm van een gesponsord bericht te promoten.

 
Deel met de buitenwereld waar jij mee bezig bent

Ook bekend is Twitter, dat in ons land 2,8 miljoen gebruikers heeft en daarmee ook gezien kan worden als een belangrijk social media kanaal, ook nu voor zowel de particulier als voor bedrijven. Twitter werd aanvankelijk gezien als iets voor jongeren, tegenwoordig zijn het juist volwassenen en bedrijven die gebruik maken van de mogelijkheden die Twitter biedt. Op Twitter worden Tweets geplaatst, een tweet is niets anders dan een bericht. Tweets kunnen gedeeld worden, iets dat retweeten genoemd wordt. Zo kun je het bereik vergroten en bereik je als bedrijf al heel snel heel veel mensen. Een tweet kan maximaal 280 tekens beslaan. Dat maakt dat de content anders is dan je op andere social media kanalen ziet. Kerndoel van Twitter is om met de buitenwereld te delen waar jij op dat moment mee bezig bent.

 
 
 

Korte tekst bij de foto

Dan heb je voor je social media marketing ook nog Instagram. Instagram zit nog in de groei en heeft zo’n vier miljoen gebruikers in ons land. Bedrijven en jongeren maken hoofdzakelijk gebruik van dit kanaal, dat vooral gebruikt wordt voor het plaatsen van video’s en foto’s. Bij de video of de foto wordt vaak een korte tekst geplaatst, een tekst die iets vertelt over de foto of video. Belangrijk bij dit social media kanaal is dan ook om een afbeelding te gebruiken die opvalt en die mensen aanspreekt. Met een gesponsorde update kun je ook op dit social media kanaal adverteren. Je kunt dan een story advertentie maken of kiezen voor een reguliere advertentie die in de tijdlijn van jouw doelgroep geplaatst wordt. Ook hier kan de expert in social media marketing je echt alles over vertellen.

 
 

 
 
 

Vergroot je naamsbekendheid

Na Facebook is Youtube het op een na meest gebruikte kanaal van ons land. Op Youtube plaats je video’s. Bedrijven gebruiken dit kanaal om meer naamsbekendheid te genereren. Bedrijfsmatig kun je gebruik maken van dit videokanaal door video’s te plaatsen waarnaar gelinkt wordt vanuit je website. Heb je een video met veel waarde, dan kan het zomaar viraal gaan. In dat geval zorg je helemaal dat je een heel grote groep mensen kunt bereiken. Zo bereik je zonder kosten erg veel mensen en groeit je naamsbekendheid. Door advertenties te plaatsen op Youtube kun je eveneens veel mensen bereiken.

 

 
 
 

Gedeelde updates verdwijnen weer snel

Als er gesproken wordt over de beschikbare social media kanalen dan wordt volkomen ten onrechte Snapchat nog wel eens vergeten. Op dit kanaal kun je ‘snaps’ naar elkaar sturen, snaps die slechts heel even, enkele tellen, beschikbaar zijn. De door jou gedeelde updates verdwijnen vervolgens weer. Met speciale filters kun je prima jouw foto’s en video’s extra speciaal maken. Veel bedrijven verkeren in de veronderstelling dat Snapchat niet echt interessant is voor social media marketing Dit is een misvatting. Op Snapchat kun je bijvoorbeeld prima targeting gebruiken en meteen beginnen met Snapchat adverteren. De doelgroep is nog steeds jong, maar wordt wel steeds ouder nu ook meer en meer volwassenen dit social media kanaal gebruiken. Bovendien heb je zelf de keuze wie je beslist wel en wie je beslist niet wilt bereiken. Heb jij een doelgroep met een bepaalde leeftijd, zal die nooit jonger uitvallen dan de door jou ingestelde targeting.

 
 

 
 

Inactief account kan schade berokkenen

Het gebruiken van social media marketing heeft een aantal duidelijke voordelen. Een van die voordelen is targeting. Zoals elke ondernemer weet is het bij het aanmaken van een campagne ontzettend belangrijk om steeds de juiste doelgroep te kiezen. Je kunt de doelgroep steeds handmatig instellen en kiezen voor een specifieke doelgroep. Doe je dat niet, dan gooi je je geld weg, en dat is zonde.  Facebook maakt het mogelijk om op verschillende categorieën te targeten. Categorieën kunnen de leeftijd, het geslacht, interesses, functie en ook de demografische gegevens zijn. Targeten per stad is mogelijk, dit kan echter ook over heel het land. Belangrijk is dan wel dat je niet vergeet de taal in te stellen. Het zou zonde zijn om Duitsland te targeten, maar je post niet in het Duits te lezen is. Het is begrijpelijk dat je zeker in de beginfase hulp nodig hebt met je social media marketing. Intelligent Online is prima in staat je bij te staan. Als je dat wilt dan zal altijd eerst een groeiscan gemaakt worden. Door de scan worden de verbeterpunten en de kansen die er zijn duidelijk.

 
 

 
 

Resultaten steeds inzichtelijk

Kies je voor social media marketing dan weet je precies hoeveel geld je maximaal kwijt bent als je een campagne inzet. Dit kan door een maximaal budget in te stellen. Dit budget kun je per dag instellen, maar even goed voor een bepaalde periode, met een bepaalde doorlooptijd. Zo ben je dus nooit meer geld kwijt dan je zelf wilt. En dus nooit meer. Nog een voordeel is dat de resultaten steeds inzichtelijk zijn. Als jij een advertentie plaatst op bijvoorbeeld Facebook, dan kun je tal van gegevens inzien: hoeveel mensen heeft het bericht bereikt en hoeveel daarvan hebben er daadwerkelijk op een link geklikt. Zo zie je ook meteen wat de kosten voor je zijn voor en klik of weergave.

 

Inspelen op de doelgroep

Wat ondernemers zeker aan zal spreken is dat marketing via social media goedkoop is. Dat is uiteraard zo als je kiest voor de berichten die je gratis plaatst, maar ook de betaalde berichten zijn relatief goedkoop, zeker afgezet tegen andere beschikbare marketingmiddelen. Dat heeft zeker ook te maken met de specifieke targeting, waardoor direct ingespeeld kan worden op de doelgroep. Kies je voor bijvoorbeeld marketing in de vorm van reclame op de televisie, bereik je ook mensen die buiten jouw doelgroep vallen. Precies dat is dus wat social media marketing zo waardevol kan maken.

Social media kanalen zijn eenvoudig te gebruiken

De specialist in social media marketing  maakt vaak gebruik van de bekende A/B test, waarbij je twee verschillende versies voor jouw campagne maakt. Deze campagnes staan tegelijk live en bezoekers krijgen een van beide versies te zien. Nadat ze bede enige tijd online gestaan hebben, zijn de resultaten prima te analyseren. Loopt een van beide versies beter, dan zet je die volledig in. Zo leer je bovendien welke manier jouw doelgroep het meest triggert. Het is een misverstand te denken dat social media marketing gebruiken iets heel moeilijks is. Dat is bezijden de waarheid, de social media kanalen zijn juist erg eenvoudig te gebruiken. Zeker als je ze vergelijkt met andere manieren van adverteren als bijvoorbeeld AdWords, is werken met social media kanalen juist gemakkelijk. Ook de drempel om te beginnen is erg laag.

 

 
 
 

Elk foutje kost je meteen geld

Als we het dan toch over de voordelen hebben van social media marketing, dan is dat ook het feit dat je aanpassingen kunt doen op elk gewenst moment. Werk je met AdWords, dan kost elk gemaakt foutje je vaak meteen al geld. Bovendien kan het even duren voor je dit aan kunt passen. Gebruik je de social media, dan zijn die aanpassingen elk moment mogelijk. Een foutje maken mag en is niet meteen schadelijk. Je past de fout gewoon meteen aan. Vaak is het doel van social media marketing om een groot bereik te creëren. Je kunt dit bereik via Facebook vergroten, zeker als gebruikers interactie realiseren naar aanleiding van jouw berichten. Dit kan gestalte krijgen als berichten van een like voorzien worden, als ze gedeeld worden of als er een reactie achtergelaten wordt. Zorg er dus vooral voor dat jouw bericht van toegevoegde waarde is. Zo zullen mensen interactie creëren op het bericht. Zo vergroot jij je bedrijf, zonder daar iets voor te betalen.

 

Balletje aan het rollen

Social media marketing biedt ook vooral snelheid. Plaats je een bericht op social media, dan wordt dit bericht direct zichtbaar voor gebruikers. Als bezoekers vinden dat dit bericht waarde heeft, dan zijn ze sneller geneigd om de interactie te zoeken. Zien mensen dat veel anderen een bericht liken, dan blijkt dat ze vaak zelf ook sneller de neiging hebben om interactie te voeren. Het balletje is dan aan het rollen gebracht en voor je het weet is je bereik sterk vergroot. Raadpleeg je de specialisten in social media marketing in de vorm van SEO specialist Intelligent Online, dan kunnen zij je steeds op weg helpen.

Berichten kunnen ook schadelijk zijn

Toegegeven, social media marketing kan ook wat nadelen hebben. Zo is het een gegeven dat iedereen altijd van alles kan plaatsen op social media. De social media kanalen zijn immers voor iedereen openbaar en iedereen kan plaatsen wat hij wil. En inderdaad, ook kunnen er berichten geplaatst worden die schadelijk kunnen zijn voor jouw onderneming. Als dit gebeurt, dan is het vaak een negatieve recensie op een van je producten of diensten. Gebruikers kunnen ook een slechte review achterlaten. Het is verstandig om als ondernemers altijd op reviews en berichten te reageren. Vaak los je dan de problemen al voor een groot deel op.

Zorg dat je volgers krijgt

Uiteraard is het begrijpelijk dat je hulp nodig hebt als je social media marketing toe wilt passen. Intelligent Online, het social media marketing bureau bij uitstek, kan je na het uitvoeren van een scan prima verder helpen. Als je kijkt naar sociale media marketing, dan is het wel een gegeven dat je er best wat tijd aan kwijt bent. Dit doe je niet allemaal even in een paar minuutjes. Het plaatsen van een bericht wel, het succesvol maken van een bericht kan wel even op zich laten wachten. In eerste instantie is het zaak volgers te krijgen, iets dat best lastig kan zijn. Vasthoudendheid is belangrijk, dat doe je door berichten te blijven plaatsen. Het plaatsen van berichten kost ook even tijd, maar die investering kun je als waardevol beschouwen en als een investering in de toekomst,

Media verspreidt zich snel

Bekend van social media marketing is dat de media zich snel verspreidt. Dat is zowel een voordeel als een nadeel. Berichten verspreiden zich snel over het gehele netwerk, iets dat je als het bekende sneeuwbaleffect kunt zien. Zo creëer je bereik en bovendien kan je dit veel naamsbekendheid opleveren. Realiseer je wel dat dit ook geldt voor minder positieve berichten over je bedrijf. Veel mensen kunnen dus zien als iemand een minder goede ervaring heeft met een product of dienst dat jij geleverd hebt.
 

Plan je berichten i.s.m. met een Social media marketing Specialist

Belangrijk bij het gebruik van social media marketing is dat jij je in eerste instantie steeds richt op alleen de relevante social media kanalen. Natuurlijk kunnen meerdere social media kanalen belangrijk voor je zijn. Het is echter wel belangrijk van die kanalen die relevantie hebben voor jouw onderneming. Dat houdt in dat je via het social media kanaal jouw doelgroep moet kunnen bereiken. Houd dus steeds voor ogen wat jouw doelgroep precies is. Intelligent Online, expert in social media marketing, kan je helpen bij het bepalen van jouw doelgroep. Belangrijk bij het gebruik van social media marketing is zeker ook om je berichten goed te plannen. De meeste social media maken plannen prima mogelijk namelijk. Dit houdt in dat je vooraf al berichten kunt plaatsen om die later pas te publiceren. Kies zelf voor de datum en de tijd en je bericht zal op dat moment online verschijnen. Zo kun je vooraf een mooie planning maken en alvast meerdere berichten plaatsen.

 

 

Tijd kan doorslaggevend zijn

Bij het inplannen van berichten is het wel zaak de berichten op de goede tijd te plaatsen. De goede tijd inderdaad, want de tijd kan ontzettend veel invloed hebben op het uiteindelijke bereik van het bericht. Ga na of jouw doelgroep vooral in de avonduren actief is en plaats in dat geval dan je berichten. Probeer wel altijd enige variatie te houden. Plaats dus niet steeds de berichten op dezelfde tijd. Zeker ook bij social media marketing is het erg belangrijk om naar de concurrentie te kijken. Wat doet de concurrentie met de social media. Kijk goed naar de berichten die goed scoren en de berichten die minder goed scoren.  Door dit goed te monitoren kan social media marketing efficiënt ingezet worden en zo zorg je bovendien voor interactie met de gebruikers.

 

Grote mate van betrouwbaarheid

Belangrijk binnen social media marketing is ook dat je reageert op reacties die op de berichten gegeven worden. Als er gereageerd wordt is dit goed voor het bereik. Als jij reageert, kan een discussie ontstaan en zo reageren er nog meer mensen op het bericht. Je bereik groeit, en daar hoef je in dit geval niet veel voor te doen. Reageer ook op minder positieve reacties en ervaringen. Door juist wel te reageren zien gebruikers dat jij problemen probeert op te lossen en laat je een grote mate van betrouwbaarheid zien.

Draait om het bericht zelf

In essentie draait het binnen de inzet van social media marketing uiteraard vooral om het bericht zelf. Zaak dus om steeds te streven naar het perfecte bericht voor de social media. Daarbij zorg je dat jouw bericht altijd waarde heeft voor je volgers. Een nietszeggend bericht zonder enige relevantie of zonder enige vorm van entertainment zal niemand aanspreken. Er zal geen interactie ontstaan en zo creëer je dus geen groter bereik.

Video spreekt vrijwel altijd aan

Een nietszeggend bericht zonder relevante informatie of dat geen entertainment bevat zal niemand aanspreken. Hierdoor wordt er ook geen interactie gecreëerd op het bericht en zo creëer je geen bereik. Het is altijd verstandig om gebruik te maken van beeldmateriaal, want nog steeds zeggen beelden meer dan woorden. Speel hier op in en zorg dat de gebruikte afbeelding aanspreekt en een duidelijke boodschap heeft. Ook video’s kunnen je helpen bij het creëren van een groter bereik. Een video spreekt vrijwel altijd aan, mensen voelen zich vaak sneller aangetrokken als je een video plaatst. In alle gevallen is het belangrijk om of het nou gaat om een foto, afbeelding of video gaat kiezen voor goede kwaliteit. Slecht beeldmateriaal betekent minder interactie en vertrouwen. Draag er ook zorg voor dat de afbeelding het juiste formaat heeft, iets dat per social media kanaal kan verschillen. Je moet die afmetingen simpelweg kennen als je social media marketing gebruikt, en pas ze aan voor gebruik van de verschillende kanalen. Let er ook op dat beeldmateriaal op mobiele apparaten goed vertoonbaar is.
 
 

Kort en krachtige berichten

Als het om social media marketing gaat is het toevoegen van een link ook erg belangrijk. Zo kun je namelijk verkeer naar je website realiseren en kunnen jouw volgers meteen doorklikken naar jouw website als ze meer informatie wensen. Omdat de lengte van het bericht vaak niet al te groot is, kunnen ze prima verder op jouw website geïnformeerd worden. De lengte van een bericht speelt binnen de social media marketing toch al een belangrijke rol. Het is bekend dat internetgebruikers vaak haastig zijn. Plaats jij een bericht met heel erg veel tekst, dan zullen gebruikers minder snel geneigd zijn om het te gaan lezen. Het nodigt ze niet echt uit. Probeer het dus kort en krachtig te houden, beperk je tot de belangrijkste punten.

 

 
 

Welk kanaal gebruik je?

In de praktijk zie je wat betreft het gebruik van social media marketing dat bedrijven een account maken, om er vervolgens bitter weinig mee te doen. Zonde van de tijd, want dan is zelfs het investeren in de tijd voor het aanmaken van een account te veel moeite. Het kan je bedrijf overigens schaden. Heb jij een account dan denken mensen snel dat je ook actief bent en stelen ze wellicht vragen, vragen die dan onbeantwoord blijven. Daarom is het altijd goed het voor jou perfecte social media kanaal te selecteren en je daar op te richten. Voorbeeld? Als jij complexe technische installaties aan de man probeert te brengen dan doe je dit bij voorkeur niet via Snapchat.

 

Bedank ook volgers en likers

Het is een trend dat gebruikers van social media steeds mondiger worden; dat in zowel positief als in negatief opzicht. Je kunt dan wel een mooi en goed doordacht remarketing plan hebben opgezet voor Facebook, dit kan echter misgaan helemaal als je niet goed voorbereid bent op de reacties die op Facebook verschijnen. Lastige kwestie, er zijn mensen die zeggen dat alleen reageren op de negatieve berichten het beste is wat je kunt doen. Dat is echter niet het geval. Het is namelijk ook belangrijk om volgers en likers te bedanken, bijvoorbeeld als ze een bericht gedeeld hebben. Is het een kwestie van alleen maar zenden en nooit ontvangen of reageren, dan maak je onvoldoende gebruik van de tools die social media marketing te bieden heeft. Handige tools kunnen bijvoorbeeld Coosto of Hootsuite zijn, hiermee hoef je niets meer te missen wat voor jou belangrijk is op de social media.

 

Op wie richt jij je?

In alle gevallen is het belangrijk om voor je echt begint met social media marketing altijd je doelgroep helder in beeld krijgt. Voor sneakers is Instagram handig, met een jongere doelgroep, een doelgroep die graag beelden ziet in plaats van een uitvoerige uitleg. Verkoop je de al eerder genoemde technische installaties, dan is een kanaal als Instagram beduidend minder interessant. Facebook zou wel weer kunnen, en zo heeft elk social media kanaal een eigen groep trouwe gebruikers. Weet op wie jij je moet richten. Dan kun je namelijk veel effectiever en beter inzetten op de social media kanalen.

Adverteren op social media

Wist je wel dat de meeste social media kanalen een eigen analytics tool hebben? Bedrijven kunnen hiermee zelf de berichten bekijken, inzicht krijgen in de succesratio en zien hoeveel mensen zich kennelijk betrokken voelen bij het geplaatste bericht. Handig voor als je via de social media kanalen wenst te adverteren. Youtube is wat betreft adverteren een uitstekend podium. Behalve videokanaal is het een soort van zoekmachine en via Youtube kun je heel veel mensen en zeker ook jouw doelgroep prima bereiken. Koppel je het account aan Google Analytics, dan heb je ook de cijfers meteen beschikbaar. Direct adverteren is ook op Facebook goed mogelijk, bovendien kun je via Facebook ook op Instagram adverteren. Dat doe je door de accounts te koppelen.

 

Tevreden over de resultaten

Social media marketing is geschikt voor elk type bedrijf, ongeacht de branche waarin je actief bent. Ga eens langs Intelligent Online, specialist in social media marketing. Zij kunnen samen met jou bepalen welke kanalen jij het best in kunt zetten. Nog beter is het om de social media marketing uit handen te geven. Ga maar na, het gaat je veel tijd kosten en het is maar de vraag of je die tijd wel hebt. Wat dat betreft kan Intelligent Online snel voor ontzorging zorgen. En dat is wel zo prettig. Bovendien weet je dan dat de social media kanalen alleen op de juiste manier gebruikt worden. Ondertussen gingen al meer dan 150 bedrijven je voor en allemaal zijn ze buitengewoon tevreden over de behaalde resultaten.