Hoe Vastgoedbedrijven Kunnen Concurreren met Grote Vastgoedwebsites

+ 150

Bedrijven helpen groeien.

Google

Partner

Maandelijks

Opzegbaar

Inzicht

In rendement

Hoe Vastgoedbedrijven Kunnen Concurreren met Grote Vastgoedwebsites

De vastgoedmarkt wordt vaak gedomineerd door grote vastgoedwebsites zoals Funda, die de bovenste posities in de zoekresultaten beheersen. Voor kleinere vastgoedbedrijven kan het een enorme uitdaging zijn om te concurreren met deze grote spelers die veel meer te investeren hebben in marketing en SEO. Maar met de juiste strategie en een gefocuste aanpak kunnen ook kleinere bedrijven zich onderscheiden en succesvol concurreren. In dit blog bespreken we hoe u uw bedrijf kunt positioneren om zichtbaar te blijven in een concurrerende markt en organisch verkeer kunt aantrekken naar uw website.

Het Probleem: Dominantie van Grote Vastgoedwebsites

Grote vastgoedwebsites hebben het voordeel van sterke domein autoriteit, uitgebreide backlinks, een brede dekking van zoekwoorden. Ze investeren zwaar in contentcreatie, SEA-campagnes en technische SEO, wat hen helpt om hun positie in de zoekresultaten te versterken. Dit betekent dat kleine en middelgrote vastgoedbedrijven moeten concurreren met goed gevestigde merken wat heel ontmoedigend kan zijn

Toch biedt deze situatie ook kansen. Terwijl grote websites zich richten op een breed publiek en algemene zoektermen, kunt u zich richten op nichemarkten en specifieke zoekopdrachten die zij wellicht over het hoofd zien. Hier zijn enkele strategieën om dit effectief te doen:

  1. Focus op Lokale SEO voor Specifieke Resultaten

Een van de beste manieren om de concurrentie van grote vastgoedwebsites te overtreffen, is door te focussen op lokale SEO. Grote websites richten zich meestal op zoekopdrachten met een brede dekking, terwijl lokale zoekopdrachten vaak minder competitief zijn en specifieke intentie weerspiegelen. Door te focussen op lokale SEO kunt u uw bedrijf effectief promoten onder potentiële klanten die op zoek zijn naar vastgoed in een specifieke regio.

Hoe zet je je lokale seo on point:

  • Optimaliseer uw Google Mijn Bedrijf-pagina: Zorg ervoor dat alle informatie up-to-date is, zoals uw adres, openingstijden en contactgegevens. Voeg regelmatig nieuwe foto’s en video’s toe en moedig tevreden klanten aan om beoordelingen achter te laten. Deze optimalisatie kan u helpen om in de lokale zoekresultaten en in de Google Local Pack te verschijnen.
  • Lokale citaties en backlinks: Lokale citaties zijn vermeldingen van uw bedrijfsnaam, adres en telefoonnummer (NAP) op lokale websites, gidsen en nieuwsbronnen. Zorg ervoor dat uw NAP consistent is op alle platforms. Daarnaast kunt u lokaal relevante backlinks verkrijgen door samen te werken met lokale media, sponsoring van evenementen, of samenwerkingen met lokale bedrijven.
  • Gebruik locatiegerichte zoekwoorden in uw content: Ontwikkel specifieke content gericht op lokale zoekwoorden zoals “makelaar in [stad]”, “appartementen te koop in [buurt]” of “huurwoningen in [plaats]”. Optimaliseer ook de metadata, headers en alt-teksten met deze zoekwoorden om lokaal verkeer aan te trekken.
  1. Creëer Diepgaande en Waardevolle Content

Een andere manier om te concurreren met grote vastgoedwebsites is door diepgaande en waardevolle content te bieden die specifiek is voor uw doelgroep. Grote vastgoedwebsites richten zich vaak op algemene content die een breed publiek aanspreekt. Door content te creëren die zich richt op specifieke onderwerpen, kunt u uw publiek voorzien van unieke inzichten die elders moeilijk te vinden zijn.

  • Blogs en Gidsen: Publiceer regelmatig blogs over de lokale vastgoedmarkt, trends, prijsontwikkelingen en vastgoed prognoses. U kunt ook diepgaande gidsen schrijven over het kopen of verkopen van vastgoed in specifieke regio’s, of buurtprofielen ontwikkelen die gebruikers helpen bij het kiezen van een locatie die het beste bij hun wensen past. Voorbeeldtitels kunnen zijn: “De 5 Beste Buurten om te Wonen in [Stad]” of “Wat u Moet Weten over de Vastgoedmarkt in [Jaar].”
  • Video- en Multimedia-inhoud: Overweeg ook het gebruik van video’s, virtuele rondleidingen, infographics en podcasts. Dit soort content kan niet alleen uw SEO verbeteren, maar ook uw betrokkenheid en zichtbaarheid op sociale mediaplatforms vergroten.
  • Lokale Evenementen en Nieuws: Schrijf artikelen over lokale evenementen, nieuws en andere onderwerpen die relevant zijn voor uw doelgroep. Dit trekt verkeer aan van mensen die op zoek zijn naar lokale informatie, en versterkt uw autoriteit in de regio.
  1. Richt u op Long-Tail Zoekwoorden voor Gericht Verkeer

Long-tail zoekwoorden zijn specifiekere zoekopdrachten die uit meerdere woorden bestaan. Deze zoekwoorden hebben vaak minder zoekvolume, maar zijn veel gerichter en minder competitief. Door gebruik te maken van long-tail zoekwoorden kunt u gemakkelijk verkeer aantrekken van gebruikers die klaar zijn om actie te ondernemen.

  • Analyseer zoekintentie: Probeer de zoekintentie van gebruikers te begrijpen en richt u op zoekwoorden die specifieker zijn voor hun behoeften. In plaats van brede zoekwoorden zoals “huis kopen”, kunt u zich richten op “luxe appartement kopen in [stad] met parkeergelegenheid” of “betaalbare starterswoningen in [wijk].”
  • Gebruik long-tail zoekwoorden in blogtitels en -inhoud: Creëer content die deze specifieke zoekopdrachten beantwoordt. Dit kunnen bijvoorbeeld blogs zijn zoals “Hoe een Luxe Appartement in [Stad] te Vinden voor een Betaalbare Prijs” of “10 Redenen om te Verhuizen naar [Buurt] in [Stad].”
  1. Zorg voor een Uitstekende Gebruikerservaring en Technische SEO

Grote vastgoedportalen investeren veel in technische SEO, wat betekent dat u ervoor moet zorgen dat uw website snel, veilig en gebruiksvriendelijk is. Gebruikerservaring speelt een grote rol in hoe zoekmachines uw website waarderen.

  • Optimaliseer de laadtijd van uw website: Trage websites leiden tot een hoger bouncepercentage. Zorg ervoor dat uw website snel laadt door afbeeldingen te comprimeren, caching te gebruiken, en te kiezen voor een betrouwbare hostingprovider.
  • Maak uw website mobielvriendelijk: Steeds meer gebruikers zoeken naar vastgoed via mobiele apparaten. Een mobielvriendelijke website is een must voor elke vastgoedwebsite.
  • Gebruik gestructureerde gegevens (schema markup): Gebruik schema markup om zoekmachines te helpen begrijpen waar uw pagina’s over gaan en om kans te maken op rich snippets in de zoekresultaten.

Conclusie

Hoewel het concurreren met grote vastgoedwebsites een uitdaging is, biedt het ook kansen om u te richten op nichemarkten en lokaal verkeer. Door slimme strategieën toe te passen, zoals lokale SEO, waardevolle contentcreatie, het gebruik van long-tail zoekwoorden en technische optimalisatie, kunt u uw zichtbaarheid vergroten en meer relevante bezoekers aantrekken. 

gratis groeiscan?

N

Meer leads en omzet

N

Tegen lagere kosten

N

Ontdek groei kansen

N

100% vrijblijvend advies

Bedrijven die dankzij ons groeien

Advocaten bureau SAP over intelligent online

Verhuurbedrijf Huurland over Intelligent Online