Page content

gebruikersonderzoek

 • Objectief onderzoek
 • Voorkomt onnodige kosten achteraf
 • Verhoogt gebruiksvriendelijkheid
Gebruikersonderzoek door Intelligent Online

 

Een gebruikersonderzoek brengt in kaart wie uw website bezoekers zijn en welke handelingen ze willen uitvoeren op een website. U komt er met een gebruikersonderzoek achter wie uw website daadwerkelijk gebruikt. Zijn het bijvoorbeeld éénmalige bezoeken of komt men regelmatig terug naar uw site?

 

Waarom zou u een gebruikersonderzoek moeten laten doen?

U zult uw eigen mening hebben over uw website, maar uiteindelijk is de mening van de gebruiker doorslaggevend. De website is er in eerste instantie voor de gebruikers en niet voor u. Het is belangrijk wat gebruikers willen vinden op uw website en wat willen ze niet vinden. Welke zoekwoorden gebruiken ze op uw website? Heeft u hier wel voldoende op ingespeeld? Een gebruikersonderzoek geeft u inzicht in dit soort vraagstukken.

Aan de hand van een gebruikersonderzoek wordt er een succesvolle website gemaakt die voldoet aan de behoefte van de eindgebruiker van uw website. Voorkom dat u een website op basis van een onderbuikgevoel inricht, kijk in plaats daarvan naar de feiten.

 

Wanneer een gebruikersonderzoek?

Wanneer uw website een tijdje live staat krijgt u al wat bezoek, hieruit zijn al nuttige zaken te constateren. Natuurlijk kunt u op ieder moment hierna een gebruikersonderzoek laten uitvoeren. Het gaat misschien al goed met het online rendement maar het kan altijd beter.

 

Resultaat van een gebruikersonderzoek?

 • Wie is de gebruiker van mijn website?
 • Wat vind mijn doelgroep van mijn website? Is dit goed of slecht ten opzichte van mijn concurrenten?
 • Inzicht in vraagstukken en een schriftelijke rapportage met feiten. Deze worden stuk voor stuk mondeling toegelicht.

  Comment Section

  0 reacties op “gebruikersonderzoek

  Plaats een reactie


  *